رفتن به محتوای اصلی

گره خوردن ناخواسته برجام با پرونده یمن

گره خوردن ناخواسته برجام با پرونده یمن

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: الشایجی واکنش آمریکا به اقدام عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن را کمتر از انتظار توصیف کرد، چرا که آمریکا هیچ بیانیه ای مبنی بر استقبال از این اقدام صادر نکرد. این در حالی است که سعودیها امتیازهای بی سابقه ای ارائه داده اند که می تواند به بحران یمن پایان دهد، یعنی آنچه که دولت بایدن در رأس اولویتهای خود قرار داده است.

به گفته این استاد دانشگاه کویت، ایران به دنبال آن است تا از بحران یمن بعنوان برگ برنده ای برای مذاکره با ایالات متحده استفاده کند، به نحوی که واشنگتن بخاطر بحران یمن مجبور به پذیرش بازگشت به توافق هسته ای سال 2015 و رفع تمام تحریمها، پیش از شروع مذاکرات شود.

الشایجی تاکید کرد که آسان گیری دولت بایدن در قبال حوثی ها، که با خروج نام آنها از لیست گروه های تروریستی، تعیین نماینده ویژه بحران یمن و توقف صادرات سلاح به عربستان همراه بود، به معنای چراغ سبزی برای افزایش حملات در عمق عربستان سعودی است و همین مساله می تواند تجاوز بیشتر به عربستان را تفسیر کند.

 

 

اما محمد الشرقاوی، استاد درگیریهای بین المللی در واشنگتن، از اهمیت عدم صدور بیانیه ای از کاخ سفید در خصوص استقبال از اقدام سعودیها، کاسته و تاکید کرد که استقبال سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، نشان دهنده موضع این دولت است و همین نکته مثبتی است. علاوه بر اینکه پیش بینی می شود در ادامه بیانیه ویژه ای هم در این باره منتشر شود، تا نشانگر حمایت آمریکا از پایان دادن به بحران یمن باشد.

به گفته الشرقاوی، اگر تهران بخواهد کارت های درگیری خود با ایالات متحده در خصوص دو بحران یمن و پرونده هسته ای را با یکدیگر درآمیزد، خود را در جایگاهی مخالف با حوثی ها می یابد و این مساله به نفع آن نیست.

در این میان، الشایجی این سناریو را بعید دانسته و تاکید کرد حوثی ها از زیر سایه ایران خارج نمی شوند و همچنان به دستورهای آن عمل می کنند و هیچ مخالفتی با استفاده تهران از بحران یمن در راستای امتیاز گیری از آمریکا ندارند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید