رفتن به محتوای اصلی

خطا نکرده‌اند(پیرامون تصمیم کمیته‌ی صلح نوبل)

خطا نکرده‌اند(پیرامون تصمیم کمیته‌ی صلح نوبل)

شاید تصمیم کمیته‌ی صلح نوبل بهترین تصمیم نبوده باشد، اما به خطا هم نرفته‌اند. علاوه بر مواردی که در زیر ذکر شده‌اند، این نکته را هم در صدر بیاورم که بدون فضای آرامتری که از رهگذر راهیابی اوباما به کاخ سفید در صحنه‌ی بین‌المللی و در مناسبات و مناقشه آمریکا با ایران ایجاد شد، بعید بود که جنبش ۲۲ خرداد هم بتواند تا این سطح برآمد و امکان مانور داشته باشد. این فضا هر تاثیر مثبتی که نداشت، امکانات و توجیهات حکومت در سرکوب را گیرم که نه چندان محسوس، محدود کرد.

اعلام آمادگی برای بستن زندان جنجال‌برانگیز گوانتانامو و ارائه‌ی ابتکاری به مجمع عمومی سازمان ملل برای خلع سلاح اتمی در ماه میلادی گذشته از جمله رویکردهای اوباما در راه رعایت حقوق انسانی و تنش‌زدایی تلقی می‌شوند. سخنرانی اوباما در ماه ژوئن گذشته در مصر خطاب به جهان اسلام نیز به گونه‌ای محسوس در جهت بهبود وجهه‌ی آمریکا در خاورمیانه و سایر کشورهای مسلمان‌نشین تأثیر گذار بوده است. او در این سخنرانی از جمله گفت: «تازماني که روابط ما (اسلام و امريکا) درقالب اختلاف‌ها تعريف شود اين وضعيت سبب تقويت افراطی مي‌شود که بذر نفرت را می‌پاشد و نه بذر صلح را. اين وضعيت سبب تقويت افرادی مي‌شود که مروج مناقشه هستند و نه همکاری‌ای که سبب شود همه مردمان ما به عدالت و شکوفايی دست پيدا کنند. اين چرخه ترديد و اختلاف بايد پايان يابد.»

کارشناسان سیاسی، سیاست‌های دولت جرج دبلیو بوش و رویکردهای نظامی‌گرایانه‌ی آن را از جمله عوامل خدشه‌دار‌دشدن وجهه و اعتبار آمریکا در جهان معرفی می‌کنند. اوباما با قول اتکای بیشتر به دپپلماسی و قدرت نرم در حل مسا‌ئل بین‌المللی به قدرت رسید. آخرین اقدامات دولت اوباما در عرصه‌ی بین‌المللی، یعنی لغو استقرار سپر دفاع ضد موشکی در اروپای شرقی و عملی‌ساختن قول و قرارهای دیپلماتیک برای حل مناقشه اتمی ایران نیز با توجه و استقبال بین‌المللی مواجه شده است. اوباما همچینن اعلام کرده است که نیروهای آمریکایی تا سال ۲۰۱۱ عراق را ترک خواهند کرد. تلاش برای حل و فصل مناقشه افغانستان اینک به معضلی بزرگ برای دولت آمریکا بدل شده است. افزایش اعتبار و وجهه‌ی جهانی اوباما از رهگذر دریافت جایزه صلح نوبل شاید در ثمربخشی تلاش‌هایی دولت او برای معضل یادشده نیز به گونه‌ای مثبت اثرگذار شود.

جایزه‌ی صلح نوبل بالغ بر یک میلیون یورو است و هر سال در روز ۱۰ دسامبر طی مراسمی به برنده‌ی آن اعطا می‌شود.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

برگرفته از:
ایمیل دریافتی

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید