رفتن به محتوای اصلی

ماهیگیری جمهوری اسلامی از قضیه توهین به پیامبر اسلام

ماهیگیری جمهوری اسلامی از قضیه توهین به پیامبر اسلام

چندی است ماجرای توهین به پیامبر مسلمانان و واکنش ها به این قضیه در راس اخبار منطقه و جهان قرار دارد.

تا پیش از این ماجرا ، اهم موضوعات مطرح در منطقه و جهان سوریه و انتخابات امریکا بود .

ناگهان چه اتفاق بزرگی افتاد که توجه همه جهان از آنها منصرف و به این موضوع کشانده شد؟

چه کسی این موضوع را مطرح کرد؟

چه کسانی از این ماجرا سود بردند؟

چه کسانی در این قضیه فدایی شدند؟

بیشترین ضرر نصیب چه کسی شد؟

برای پاسخ به این سوالات چند نکته مهم قابل توجه اند:

1-   حدود یک سال قبل فیلمی با بازیگران و کارگردانی ناشناخته و جلوه های هنری بسیار ضعیف ساخته می شود و قسمتی کوچک از آن مدت ها قبل  در سایت یوتیوب منتشر شده است ولی ناگهان موجی از اعتراضات بصورت جهانی بر علیه این فیلم قدیمی و ضعیف یه راه می افتد!

2-   هر چند این فیلم هیچ ارتباطی به دولت امریکا و یا هیچ کشور دیگری ندارد؛ اما در جریان این اعتراضات سفیر آمریکا در لیبی و 3 دیپلمات ایالات متحده کشته می شوند و در همه کشور های اسلامی و حتی مسلمانان کشور های اروپایی، در جریان این اعتراضات با خشونتی عجیب پرچم امریکا و اسرائیل به آتش کشیده می شود.

3-   اعتراضات در ایران بسیار محدود و نسبت به موارد مشابه در سالهای قبل ، بسیار آرام و حتی در مواردی بدون آتش زدن پرچم آمریکا بوده است.

4-   با گذشت چندین روز از این ماجرا هنوز هم بر موج اعتراضات و بیشتر از اصل ماجرا ، به خشونت های مسلمانان افزوده می شود.

5-   این قضیه همزمان با تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری امریکا و آخرین نفس های رژیم سوریه به اوج می رسد و تمامی رسانه های جهان با یک فرافکنی قوی مواجه می شوند.

نتیجه آنکه دامن زدن به این موضوع کهنه که مربوط به یک سال پیش بوده است فقط توسط رژیم جمهوری اسلامی میسر است.

برای تبیین این ادعا باید گفت مسئله انرژی هسته ای برای جمهوری اسلامی تنها مسئله حیاتی به نظر می رسد و برای رسیدن به آن از هیچ کوششی فروگذار نمی کند.

رژیم ایران در چشم ملت های جهان و دولت های غربی ، حکومتی مستبد، خشک مقدس، تروریست پرور و بنیاد گرا  می باشد. پس یکی از راه های حل مناقشه هسته ای اش را از بین بردن این ذهنیت لااقل در چشم مردم جهان می پندارد.

برای این هدف یک موضوع قدیمی (فیلم توهین به پیامبر که در آمریکا تولید شده است) را در آب نمک می خواباند و پس از یک سال به آن دامن می زند و با توجه به حساسیت بیشتر مسلمانان اهل سنت به پیامبر این سوژه از مصر کلید می خورد.

جمهوری اسلامی که می داند مسلمانان بخصوص سلفی هایی که پس از بهار عربی احساس غرور و رهایی دارند آماده اند تا به اقلیت های کشورشان خودی نشان دهند مسلمانان کشور های مصر و لیبی و ... را تحریک می کند تا علیه این ماجرا دست به اعتراض بزنند و نوک پیکان اعتراضات هم دولت امریکا را هدف قرار دهد. اعتراضات به خشونت کشیده شود و پرچم امریکا و اسرائیل به آتش کشیده شود.

مسلمانان که برای اعتراض به اتهام خشونت طلبی به پیامبرشان به خیابان ها آمده اند دچار تناقض در رفتار می شوند و در این ماجرا چند نفر امریکایی آن هم سفیر و دیپلمات ایالات متحده را بصورتی فجیع به قتل می رسانند و در همه کشور ها اعتراضات با خشونتی غیر عادی همراه است ولی برعکس همه جا ، در ایران اعتراضات ظاهری مدنی و دموکراتیک و بصورت تجمع در مساجد و دانشگاه ها و محل نماز جمعه ها محدود می شود و حتی در بسیاری موارد پرچمی هم به آتش کشیده نمی شود.

علت آنست که جمهوری اسلامی باید به جهان نشان دهد که من مثل بقیه مسلمانان و سلفی ها و یا سپاه صحابه پاکستان و طالبان بنیاد گرا و خشن نیستم. رژیم ایران بسسیار منطقی و آرام و معتدل است و از همه مسلمانان قابل اعتماد تر است و اتهام تروریست هم به این حکومت نمی چسبد.

در این بین بی بی سی فارسی که همیشه نیروی کمکی و تبلیغاتچی این رژیم بوده است در مصاحبه ای با  سلمان رشدی سعی کرد این اعتراضات را دامن زند و بر آتش این خشم ها بیافزاید.

در نتیجه رژیم جمهوری اسلامی در این آب گل آلود صیادی هایی کرد که بعضی از آنها عبارتند از:

-       ایجاد محبوبیت در بین ملت های ناظر بر این قضیه بخاطر خویشتن داری در اعتراضات

-       فرافکنی افکار جهانی از موضوع سوریه و بشار اسد

-       خشن نشان دادن مسلمان های کشور های دیگر اعم از سلفی ها و مسلمانان سنی منطقه

-       ایجاد اختلاف بین کشور امریکا و مصر برای نگه داشتن مصر در جبهه خودی

-       فشار بر دولت امریکا در ایام تبلیغات انتخاباتی اوباما از طریق موج آمریکا ستیزی در کشور های مختلف

-       نشان دادن نفوذ خود در کشور های عضو غیر متعهد

-       پافشاری بر این  گزاف که بهار عربی همان بیداری اسلامی است و از انقلاب 57 الهام گرفته است

 

*************************************************

در پایان خوب است بدانیم نوع نگاه رسانه های ایرانی به این موضوع چگونه بوده است. بعضی سایت های وابسته به دولت جمهوری اسلامی این فیلم را اینچنین معرفی کردند:

مشخصات فیلم 
 نام فیلم: معصومیت مسلمانان 
 سناریست، تهیه کننده و کارگردان: سام باسیل 
 محصول: 2011 ـ ایالات متحده آمریکا 
 زمان: 120 دقیقه 
 حامیان مادی: صهیونیست‏ها. 
 حامیان معنوی: «عصمت زقلمه» رییس دولت خودخوانده قبطی (هیئت عالی حکومت قبطیان مهاجر در آمریکا) ـ «موریس صادق» وکیل قبطی دادگستری ـ «تری جونز» کشیش قرآن‏سوز آمریکایی.

به گفته «سم باسیل»، این فیلم تاکنون تنها یک بار اکران شده که اوایل سال جاری در سالنی تقریباً خالی در هالیوود بوده است.
 داستان فیلم : این فیلم با صحنه‌هایی از حملات گروه‌های تندرو به یک داروخانه مربوط به پزشکی قبطی در مصر آغاز می‏شود. در این صحنه چند مسلمان با محاسن بلند با چوب و چماق به داروخانه این پزشک حمله می‏کنند و با حمله ناجوانمردانه به همسر وی، مغازه اش را ویران می کنند؛ اما پلیس مصر تنها نظاره گر این حادثه است. 
 فیلم پس از این بخش، به حیات پیامبر اسلام در صدر اسلام منتقل می‌شود و با پخش صحنه های مبتذل (بخوانید جنسی)، دین اسلام را به عنوان "سرطان" و مسلمانان را افرادی خشن، عقب مانده و طرفدار خونریزی نشان می دهد. 
 علیرغم لغو پخش رسمی فیلم ، که 2 ساعت است اما بخش هایی چند دقیقه ای از آن (به زبان انگلیسی و نیز با دوبله به زبان مصری محلی) بر روی سایت "یوتیوب" منتشر گردید. و چون این کار از سوی قبطیان مهاجر مصری انجام شد، نخستین واکنش‌ها از مصر علیه این اقدام برخاست و سپس به لیبی، یمن و دیگر کشورها کشیده شد. 
 شخصیت‏های مسلمان، مسیحی، قبطی و نیز کاخ سفید ساخت این فیلم را محکوم کردند؛ اما مسلمانان خشمگین در مصر و لیبی، با حمله به نمایندگی های سیاسی آمریکا در "قاهره" و "بنغازی"، سفیر آمریکا در لیبی را کشتند.
 یکی از اعضای گروه سازنده فیلم موهن هم که به دلایل امنیتی خواست تا نامی از وی برده نشود، روز چهارشنبه در پیامی به شبکه خبری سی‌ان‌ان ابراز داشت: «تمام عوامل فیلم بشدت ناراحت هستند و احساس می‌کنند تهیه‌کننده فیلم از آنها سوءاستفاده کرده است. ما از این فیلم حمایت نمی‌کنیم و درباره مقصود و منظور آن دچار گمراهی شدیم. ما از بازنویسی‌های کامل فیلمنامه و دروغ‌هایی که به عوامل فیلم گفته شد، شوکه شده‌ایم.»    

  همچنین بیانیه‌ای از سوی عوامل فیلم منتشر و در آن اعلام شده است که نام پیامبر اسلام و هرچه که مربوط به اسلام است، پس از پایان مراحل فیلمبرداری به فیلم مزبور اضافه شده است. همچنین دیالوگ‌های اهانت‌امیز فیلم مزبور در زمان فیلم‌برداری ضبط نشده‌اند بلکه آن نیز بعداً به‌وسیله دوبله تغییر داده شده و جایگزین دیالوگ‌های اصلی شده‌اند.

این بیانیه تأکید کرده است که سام باسیل کارگردان فیلم از عوامل سازنده آن سوءاستفاده کرده است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید