رفتن به محتوای اصلی

آمریکا : سرنوشت برجام یک علامت سئوال بزرگ است

آمریکا : سرنوشت برجام یک علامت سئوال بزرگ است

 

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گفت به دلیل همکاری نامناسب جمهوری اسلامی نسبت به سرنوشت برجام تردید جدی وجود دارد.

مالی روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با پولیتیکو سرنوشت توافق هسته‌ای ایران را «یک علامت سئوال بزرگ» خواند و خاطرنشان کرد با توجه به همکاری پایین جمهوری اسلامی، احیای برجام «چیزی نیست که کاملا در اختیار ما باشد.»

او گفت: «واقعا دلیل دارد که علامت سئوال وجود داشته باشد، زیرا اگر هنوز به یک توافق نرسیده باشید، این یعنی مذاکرات به درازا کشیده شده است. صرفنظر از اقدام‌های تحریک‌آمیز جمهوری اسلامی در منطقه، اگر پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ادامه یابد و به اقدامات تحریک‌آمیز هسته‌ای ادامه دهد، جهت‌گیری عوض می‌شود و به سمت توافق نخواهد رفت.»

مالی تردید درباره اینکه آیا بتوان برجام را احیا کرد منطقی دانست و گفت: «ما باید خود را برای جهانی آماده کنیم که در آن ایران قصد بازگشت به توافق را ندارد.»

نماینده آمریکا گفت اینکه جمهوری اسلامی می‌خواهد در ارتباط با برجام چه کارهایی کرده یا از چه اقدام‌هایی خودداری کند از متغیرهای ناشناخته در مذاکرات است، اما خاطرنشان کرد اگر ایالات متحده احیای برجام را ممکن نمی‌دانست، وارد این مذاکرات نمی‌شد.

مالی با اشاره به اینکه او و تیمش برای سناریوی احتمالی شکست مذاکرات برجام در حال آماده کردن چند رویکرد جایگزین هستند گفت: یکی از گزینه‌ها این است که ایران و آمریکا یک توافق کاملا مجزا با ارکانی متفاوت از برجام منعقد کنند.

او گفت که یکی دیگر از گزینه‌های احتمالی تهیه دور جدیدی از واکنش‌های تنبیهی در هماهنگی با اتحادیه اروپا علیه ایران خواهد بود، اما جزییات بیشتری در این مورد ارائه نکرد.

مالی با اشاره به اینکه احیای برجام یک احتمال منطقی است گفت سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی به یک بی اعتمادی منجر شد که باعث شد روند مذاکرات هسته‌ای به تعویق بیافتد.

اظهارات نماینده ویژه آمریکا در حالی مطرح می شود که آلمان، بریتانیا و فرانسه نیز روز پنج‌شنبه نسبت به افزایش سرعت غنی‌سازی در ایران تا نزدیک به سطح لازم برای ساخت سلاح اتمی شدیدا ابراز نگرانی کردند و آن را نقض جدی تعهدات تهران تحت برجام خواندند.

بر اساس گزارش جدید آژانس که خبرگزاری رویترز نسخه‌ای از آن را مشاهده کرده، ایران با سرعت دادن به غنی‌سازی در این کشور، اورانیوم فلزی با غنای ۲۰ درصد تولید کرده است.

این گزارش می‌گوید ایران قبلا از یک آبشار ۱۶۴ تایی از سانتریفیوژهای آی آر-۶ برای غنی‌سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد استفاده می‌کرد، اما الان علاوه بر آن، از یک مجموعه ۱۵۳ عددی از سانتریفیوژهای آی آر-۴ نیز برای غنی‌سازی تا ۶۰ درصد استفاده می‌کند.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید