رفتن به محتوای اصلی

مکرون از آمادگی خود برای «میانجیگری صادقانه» بین ایران و آمریکا خبر داد

مکرون از آمادگی خود برای «میانجیگری صادقانه» بین ایران و آمریکا خبر داد

مشاور امنیت ملی آمریکا: قبل از هر تصمیمی درباره ایران به دنبال رسیدن به موضعی واحد با اروپا هستیم

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، گفت آمریکا با بریتانیا، فرانسه و آلمان در حال مذاکره است تا پیش از هرگونه تصمیمی در مورد پرونده هسته‌ای ایران با این سه‌کشور اروپایی به موضعی واحد رسیده باشد.

سالیوان روز پنج‌شنبه در نشست خبری خود در کاخ سفید گفت: آمریکا در مورد مساله هسته‌ای جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا، به ویژه با این سه کشور اروپایی، «در سطوح مختلف دولتی» به صورت «فعالانه» در حال رایزنی است.  

او گفت: «نمی‌خواهم پیش از به نتیجه رسیدن اعلام نظر کنم.»

سالیوان با اشاره به سیاست خارجی دولت بایدن در «احیای» روابط آمریکا با متحدانش گفت: رییس‌جمهوری طی این مدت با متحدان کلیدی آمریکا در اروپا و آسیا رایزنی کرده و تیم امنیت ملی ایالات متحده در حال همکاری با این کشورها است تا به «یک دستور کار بلند پروازانه» برسند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید لغو منع سفر شهروندان چند کشور عمدتا مسلمان‌نشین به آمریکا، لغو منع خدمت افراد تراجنسیتی در ارتش و پایان دادن به حمایت آمریکا از جنگ یمن را نمونه‌هایی از تصمیم‌های دولت بایدن دانست که بر مبنای ارزش‌های ایالات متحده اتخاذ شده‌اند.

سالیوان همچنین بر عزم دولت بایدن بر پاسخگو کردن روسیه نسبت به «گستره‌ای از فعالیت‌های مخربی که مرتکب شده» تاکید کرد و گفت از جمله این اقدامات می توان به تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا، مسمو‌م‌سازی شهروندان کشورهای مختلف با استفاده از گازهای شیمیایی و هک کردن نهادهای فدرال آمریکا اشاره کرد.

او با اشاره به اینکه ایالات متحده در هر زمان و به هر شیوه‌ای که تشخیص دهد با اقدامات روسیه برخورد خواهد کرد گفت در همین حال واشینگتن در مسائلی که به منافع آمریکا مربوط است با مسکو همکاری خواهد کرد.

سالیوان همچنین به اقدام دولت بایدن در بازنگری سیاست خارجی مرتبط با کره شمالی اشاره کرد و گفت واشینگتن به همین منظور با متحدان منطقه‌ای خود، به ویژه ژاپن و کره جنوبی به رایزنی‌های نزدیک خواهد پرداخت.

علاوه بر این، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به تصمیم آمریکا برای پایان حمایت خود از جنگ یمن گفت آمریکا در این زمینه دیپلماسی بسیار فعال‌تری را در پیش خواهد گرفت و این اقدامات را در هماهنگی با مسئولان بلندپایه عربستان سعودی و امارات انجام می‌دهد.

 

مکرون از آمادگی خود برای «میانجیگری صادقانه» بین ایران و آمریکا خبر داد

امانوئل مکرون که در اندیشکده شورای آتلانتیک سخن می‌گفت تاکید کرد: جهت حمایت از هر ابتکار عملی از جانب آمریکا برای از سرگیری مجدد گفت‌وگوها هر چه در توان داشته باشم را به کار خواهم گرفت.

پس از آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام خارج شد، امانوئل مکرون چند بار تلاش کرد تا مذاکراتی بین ایران و ایالات متحده انجام شود که نتیجه‌ای در بر نداشت.

رئیس جمهوری فرانسه در ادامه استدلال کرد که از مذاکرات جدید برای اعمال محدودیت بر برنامه موشکی بالستیک ایران حمایت می کند که در آن اسرائیل و عربستان نیز حضور داشته باشند.

 

اسرائیل و عربستان از مخالفان برجام بودند و از خروج دونالد ترامپ از این توافق حمایت کرده بودند.

امانوئل مکرون همچنین گفته است، ما باید راهی پیدا کنیم که عربستان سعودی و اسرائیل در این بحث‌ها حضور داشته باشند چرا که آنها در شمار شرکای کلیدی در منطقه و دیگر دوستان هستند که مستقیما به نتیجه چنین مباحثی علاقه‌مندند.

خبرگزاری فرانسه می‌گوید، مشخص نیست در واشینگتن از پیشنهاد امانوئل مکرون برای میانجیگری استقبال شود.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، هم روز گذشته پیشنهاد فرانسه برای اضافه شدن عربستان سعودی به مذاکرات هسته‌ای با ایران و همچنین مذاکره مجدد درباره برجام را رد کرد و گفت: «هیچ بندی از برجام عوض نخواهد شد و هیچ فردی هم به برجام اضافه نخواهد شد».

این در حالی است محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران به جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده که پا پیش گذاشته و برنامه‌ای برای «بازگشت هماهنگ» ایران و آمریکا به برجام تنظیم کند.

در همین زمینه عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با استقبال از پیشنهاد جایگزینی دیپلماسی حداکثری به جای فشار حداکثری گفت: «برای ما اجرای بازگشت برجام و لغو تحریم‌ها اتفاقی خوب است اما این طور نیست که برای آن التماس کنیم.»

به رغم این که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نسبت به بازگشت آمریکا به برجام ابراز تمایل کرده است، اما چگونگی بازگشت ایالات متحده به این توافق و همچنین اجرای تعهدات برجامی ایران به یک مساله مناقشه برانگیز تبدیل شده است.

دولت آمریکا می‌گوید ایران به اجرای کامل برجام متعهد نیست و برای احیای برجام باید به تعهدات هسته‌ای خود طبق توافق بازگردد.

دولت ایران در مقابل اعلام کرده است که آمریکا باید پیش از بازگشت برجام، تحریم‌ها علیه این کشور را کند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

منبع:
رادیو فردا

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید