رفتن به محتوای اصلی

عراق دستور "تخلیه فوری" اردوگاه اشرف را صادر کرد

عراق دستور "تخلیه فوری" اردوگاه اشرف را صادر کرد

ولت عراق می‌گوید، دستور "تخلیه فوری" اردوگاه اشرف که هفته گذشته در آن ۵۲ مجاهد خلق کشته شدند را صادر کرده است. آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از همه طرف‌ها خواسته انتقال سریع ساکنان کمپ اشرف را امکان‌پذیر کنند.

یک مقام رسمی دولت عراق روز شنبه (۷ سپتامبر/ ۱۶ شهریور) اعلام کرد، عراق به ساکنان اردوگاه اشرف دستور داده است، "بدون فوت وقت" این کمپ را تخیله کنند. در جریان حمله به اردوگاه اشرف در روز یکشنبه (اول سپتامبر/۱۰ شهریور) ۵۲ نفر جان خود را از دست دادند.

علی موسوی، سخنگوی دولت نوری مالکی به خبرگزاری فرانسه گفت، عراق دستور داده تحقیقاتی در مورد علت درگیری روز یکشنبه در کمپ اشرف آغاز شود.

سازمان ملل متحد و دولت‌های غربی حمله خونین به این اردوگاه را محکوم کرده‌اند.

موسوی اظهار داشت: «دولت [عراق] از حق صدور دستور تخلیه به آنها [مجاهدین خلق ایران] برخوردار است.»

او ادامه داد، "این یک دستور است" و آنها باید اردوگاه را تخلیه کنند.

از اعضای بازمانده سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف خواسته شده به کمپ لیبرتی یا حریه، پایگاه قبلی آمریکا در حومه بغداد نقل مکان کنند. این سازمان می‌گوید، تعدادی از اعضای آن در جریان حمله به این اردوگاه ناپدید شده‌اند.

نمایندگی سازمان ملل متحد در بغداد نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد، اعتقاد دارد که دولت عراق "با اعمال زور این دستور را بدون فوت وقت اجرا خواهد کرد."

سازمان مجاهدین خلق می‌گوید، نیروهای عراقی به اردوگاه اشرف حمله کردند؛ ۵۲ تن از اعضا را کشته و اموالشان را نیز به آتش کشیده‌اند.

در سال جاری (۲۰۱۳) اردوگاه لیبرتی هم دو بار مورد حمله قرار گرفت که در جریان آن ۸ نفر جان باختند.

بیش از سه‌هزار تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق سال گذشته از اردوگاه اشرف به کمپ حریه منتقل شدند؛ اما حدود یک‌صد نفر در آن باقی ماندند تا به اموال و دارایی‌های باقیمانده در کمپ اشرف سامان دهند.

تأکید آمریکا بر ضرورت تحقیق حادثه کمپ اشرف

DW.DE

 

شیرین عبادی: کمیسیاریای عالی حقوق بشر درباره کمپ اشرف تحقیق کند

سازمان ملل حمله به اردوگاه اشرف را "جنایتی بیرحمانه" خواند

شادمانی سپاه پاسداران از رویداد مرگبار در "مقر اشرف"

آمریکا روز جمعه (۱۵ شهریور) حمایت خود از تلاش‌های سازمان ملل متحد برای انجام تحقیقاتی مستقل در باره حمله به اردوگاه اشرف را اعلام کرد. در بیانیه‌ای که توسط ماری هارف،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده از همه‌طرف‌ها خواسته شده تا زمینه انتقال بازماندگان کمپ اشرف به کمپ حریه را فراهم آورند.

آمریکا می‌گوید، از دولت عراق خواسته است از این تحقیقات پشتیبانی کامل کرده و به پیدا کردن ناپدیدشدگان و بازگشت امن آنها کمک کند. آمریکا خواستار آن شده که عوامل این "عملیات وحشیانه" به دست عدالت سپرده شوند.

وزارت امور خارجه آمریکا ستایش سپاه پاسداران ایران از حمله به این اردوگاه را نگران‌کننده خواند و از دولت ایران خواست، از نفوذ خود برای یافتن ناپدیدشدگان حادثه و آزادی فوری آنها استفاده کند.

آمریکا همچنین خواست، هر چه سریع‌تر امکان خروج اعضای سازمان مجاهدین خلق از عراق و ورود به کشورهایی مانند آلبانی که حاضر به پناه دادن به مجاهدین شده‌اند را فراهم شود.

خروج از راه مسلحانه

سازمان مجاهدین خلق که پیش از این راه مسلحانه را در مبارزه علیه جمهوری اسلامی ایران برگزیده بود می‌گوید، سلاح‌های خود را زمین گذشته و با روش‌های مسالمت‌آمیز برای سقوط رژیم اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

اردوگاه اشرف در زمان جنگ ایران و عراق در نزدیکی بغداد بنا شد و اعضای سازمان مجاهدین خلق در آن مستقر شدند. مجاهدین خلق که در این اردوگاه تشکیلاتی نظامی برای سرنگونی جمهوری اسلامی ایجاد کرده بودند به تجهیزات و ادوات نظامی نیز مجهز شدند. بزرگ‌ترین عملیات مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی عملیاتی بود که بلافاصله بعد از اعلام آتش‌بس میان ایران و عراق در تابستان سال ۱۳۶۷انجام شد.

این عملیات که از سوی مجاهدین خلق "فروغ جاویدان" و از سوی جمهوری اسلامی ایران "مرصاد" نام گرفت بی‌فرجام بود و نیروهای سازمان مجاهدین خلق که تا حدودی به داخل خاک ایران پیشروی کرده بودند بعد از مدتی مجبور به عقب‌نشینی شدند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

منبع:
دویچەولە

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید