رفتن به محتوای اصلی

امیرحسین مرادی و علی یونسی: مقاومت در زندان وظیفه ای کوچک بر دوش ما

امیرحسین مرادی و علی یونسی: مقاومت در زندان وظیفه ای کوچک بر دوش ما
تهیه و تنظیم:
کانون حقوق بشر

دو دانشجوی نخبه و زندانی سیاسی امیرحسین مرادی و علی یونسی از زندان اوین به مردم ایران خود را قطره ای از رود خروشان برای شکستن سد دیکتاتوری که بر سر راه تاریخ ایران قرار دارد می دانند تا این دریا به دشت زیبای آزادی برسد.

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز دوشنبه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۲، امیرحسین مرادی و علی یونسی در سومین سالگرد دستگیری خود، پیامی به مردم ایران فرستادند. این دو دانشجوی نخبه در قسمتی از پیامشان از روزهای سخت و دیوارهای اوین نوشتند: «این دیوارها در دل خود میزبان انسان های عاشقی بودند که برای آزادی ایران به استقبال سختی ها رفتند و با ایستادگی شان اوین را تبدیل به نمادی مشترک از سرکوب در دو دیکتاتوری کردند.»

این دو دانشجوی زندانی در قسمت دیگری خود را مدیون حمایتهای مردم عزیز ایران دانستند که پشتوانه و تکیه گاه آنان شده آن را افتخاری برای خود دانسته و نوشتند: «ما نیز مانند تمام جوانانی که در خیابان ها کشته شدند آرزویی جز آزادی ایران نداریم و در برابر آن ها مقاومت در زندان وظیفه ای است کوچک بر دوش ما.»

متن کامل پیام دو زندانی سیاسی امیرحسین مرادی و علی یونسی از زندان اوین:

۲۲ فروردین ۹۹همراه با ضرب و شتم شدید دستگیر و به بند ۲۰۹منتقل شدیم. جمعا بیش از دو سال را در سلول های انفرادی و سلول های در بسته سر کردیم و در سومین سال به بند عمومی زندان اوین منتقل شدیم.

در این سه سال مسیری پرحادثه را پشت سر گذاشتیم. آن روز های سخت پس از دستگیری هنگامی که در ابتدای جوانی از کلاس درس دانشگاه به سلول های انفرادی منتقل شده بودیم، از خود می پرسیدیم که این دیوار های سنگی که بیش از ۵۰ سال از بنا شدن آن ها میگذرد شاهد درد و رنج و شکنجه های چه کسانی بوده اند؟ این دیوار ها در دل خود میزبان انسان های عاشقی بودند که برای آزادی ایران به استقبال سختی ها رفتند و با ایستادگی شان اوین را تبدیل به نمادی مشترک از سرکوب در دو دیکتاتوری کردند.

در میانه شکنجه و فشار و تهدید به اعدام، ما خود را قطره ای از رود خروشانی میدیدیم که تلاش میکند سدی به نام دیکتاتوری را که بر سر راه تاریخ ایران قرار دارد بشکند و به دشت زیبای آزادی برسد.

در دل آن روز های سخت، حمایت های شما مردم عزیز ایران پشتوانه و تکیه گاه ما شد. حمایت هایی که سدی محکم میان ما و چوبه دار شد، سدی که گذر زمان در آن اثری نکرد تا ما تمام زندگی مان را مدیون شما باشیم و این افتخاری است بزرگ برای ما، امیدداریم و در تلاشیم شایسته این حمایت های بی دریغ باشیم.

ما در آغوش مهر و حمایت های شما هموطنان از بسیاری از خطرات در امان ماندیم تا بیش از پیش خود را مدیون شما بدانیم و با خود عهد می کنیم تا آن روز که آزادی ایران را در کنار هم جشن بگیریم دغدغه آزادی خود را نداشته باشیم و لحظه به لحظه یاد آن کودکانی هستیم که بار ها برای کسب عناوین علمی از ما شایسته ترند اما فقر و تبعیض فرصت را از آن ها گرفته است.

ما نیز مانند تمام جوانانی که در خیابان ها کشته شدند آرزویی جز آزادی ایران نداریم و در برابر آن ها مقاومت در زندان وظیفه ای است کوچک بر دوش ما.

ما در پس رنج ها و سختی های این سالیان به فرارسیدن لحظه های شادی حقیقی، به طلوع صبح زیبای آزادی و به تحقق ایران آزاد آزاد یقین داریم.

دوستدار شما امیرحسین و علی
فروردین ماه ۱۴۰۲

درباره دو دانشجوی نخبه امیرحسین مرادی و علی یونسی:

علی یونسی  دانشجوی مهندسی کامپیوتر و امیرحسین مرادی دانشجوی فیزیک، دو دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف روز ۲۲ فروردین ماه ۹۹، توسط مأموران اطلاعات بدون ارائه حکم قضایی بازداشت شدند. بازداشت آنها با ضرب و شتم همراه بود. این دو دانشجو سپس به سلولهای انفرادی ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.

ماموران شامگاه جمعه ۲۲ فروردین ماه پس از تفتیش منازل و بدون ارائه حکم قضایی این دوفعال دانشجویی را همراه با ضرب و شتم شدید بازداشت کردند بطوریکه در هنگام یورش ۱۲ مامور سپاه پاسداران به خانه علی یونسی، در ضرب و شتم وحشیانه پیشانی او را شکافتند.

امیرحسین مرادی، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری سال ۹۶ و علی یونسی، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری سال ۹۵ و مدال طلای المپیاد نجوم سال ۹۶ است. همچنین، علی یونسی با کسب مدال طلا در دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک که در چین برگزار شد، برای ایران افتخار آفریده است.

عفو بین الملل روز دوشنبه اول آذر ۱۴۰۰، با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به قضاییه ایران نسبت به خطر اعدام دو دانشجوی نخبه علی یونسی و امیرحسین مرادی هشدار داده و خواستار آزادی فوری آنها شد.

در نهایت این دو دانشجوی نخبه زندانی سیاسی، در تاریخ ۵ تیر ۱۴۰۱، پس از ۸۰۸ روز نگهداری در بندهای دربسته و سلولهای انفرادی زندان اوین، با احکام سنگین ۱۶ سال حبس، به بندهای عمومی اوین منتقل شدند.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید