رفتن به محتوای اصلی

سمینار اولاف پالمه / مروری بر گذشته
09.02.2012 - 12:16

 

 سمینار اولاف پالمه  / مروری بر گذشته 

 

مروری بر گذشته

سایت ایران گلوبال ، یگانه رسانه ای بوده است که اخبار اجلاس اولاف پالمه را (متشکل از جمع متنوعی از مخالفان رزیم) را پوشش داد و ضمن مصاحبه های اختصاصی سعی کرد نظرات موافق و مخالف این نشست را باز تاب دهد .
سمینار در پایان کار خود بر «ضرورت وفاق ایرانیان برای نفی استبداد، نفی هرگونه تبعیض و نقض حقوق بشر، برای دموکراسی بر مبنای جدایی نهاد دین از دولت و انتخابات آزاد بر اساس معیارهای بین المللی توافق کردند» و حرکت بعدی خود را «جمع هر چه بزرگتری از نیروهای اپوزیسیون» اعلام کرد .

این اجلاس را بایستی از جمله تلاش هایی دانست که از یک دهه پیش و بطور مشخص از« طرح منشور 81 »شروع شدو بدنبال آن « طرح رفراندوم ملی» با سی هزار امضاء متوقف شد و سپس کمیته های انتخابی در خارج از ایران سازمانیافت و حاصل آن «گنگره جهانی رفراندم » بود که در بروکسل تشکیل شد و نشست های برلین ، لندن و پاریس بشکل دیگری ادامه یافت و آنگاه هر دو دسته بندی دچار اختلاف و چند دستگی شد و سرانجام هر دو از جنبش سیاسی ایران حذف شد .

شایات ذکر است که «گنگره بروکسل» بر تمامیت ارضی تکیه می کرد و زنده یاد داریوش همایون رهبری آن را در دست داشت و نشست های برلین را شهریار آهی سازمان دادو از ترکیب اتنیکی متنوعی برخودار بود ..... هر دو جریان امید های کاذبی در میان فعالان سیاسی ایجاد کردند و پس از مدتی شاهد انفعال گسترده در اپوزیسیون خارج از کشور می شویم .در مورد اجلاس سوئد هم نباید زود قضاوت کرد و ان را به « آلترناتیو سازی » متهم نمود.

 

نحوه گزینش 

مشکلی اساسی اینگونه اجلاس ها بطور کلی در نحوه گزینش ،عدم حضور قدرت سایبری اپوزیسیون در آن است.
درمجالس اپوزیسیون ایرانی ، شرکت کنندگان عموما شخصیتهای کلاسیک و سنتی سیاسی جامعه ایرانی است . در حالی که گروههای اینترنتی و شخصیت های سایبری در اجلاس ها_ که مخاطبین بسیاری در فضای مجازی وواقعی جامعه دارند؛ بگونه ای که افکار عمومی الیت جامعه روشنفکری کشور را می سازند _ حضور ندارند .
در اکثر سمینار های سیاسی ؛ خبری از حضور مسئولین گروههای اینترنتی ،صاحبان سایت های پر تیراژ، فعالان شبکه های اجتماعی و اشخاص پر نفوذ سایبری نیست .
بهار عربی در تونس و مصر و... از فیس بوکی ها ، وبلاگ نویس ها و شخصیت ها و کمونهای اینترنتی آغاز شد و سپس احزاب و شخصیتهای سنتی سر برآوردند ،بعبارتی این « موتور کو چک سایبری» بود که انقلاب را اغاز کرد و در آن زمان خبری از شخصیت های سیاسی اخوان المسلیمن و دیگر گروههای مذهبی _ سیاسی نبود ...متاسفانه احزاب قدیمی از فرصتی که فضای سایبر ایجاد کرد ؛ سوء استفاده کردند و قدرت را در این کشورها قبضه نمودند .... در مورد ایران هم این خطر وجود دارد که باز هم برنده نهایی احزاب ، شخصیتهای سیاسی کلایسک باشند .

 

برای مثال

داستان عکس نیمه لخت گلشیفته فراهانی در فضای سایبری با واکنش گسترده ایرانیان مواجه شد و در کمتر از یک ساعت 11 هزار کامنت نوشته شد و 20 هزار عکس « شر » شد.
.واقیعت این است که فضای سایبری ، افکار عمومی الیت جامعه ایران را می سازد .به همین خاطر سن و جنسیت در فضای مجازی با ترکیب جمعیتی ایران مطابقت دارد ، در حالی که سن اجلاس های سیاسی پیر و ترکیب آن مردانه است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.