رفتن به محتوای اصلی

آمریکا در پی ضبط یک قایق حامل سلاح در دریای عرب؛ ایران را محکوم کرد

آمریکا در پی ضبط یک قایق حامل سلاح در دریای عرب؛ ایران را محکوم کرد

 

 

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا یک روز پیشتر گفت که دو کشتی گشت ساحلی آن روز دوشنبه یک محموله سلاح های غیرمجاز را از یک قایق ماهیگیری که بدون پرچم حرکت می کرد در شمال دریای عرب - واقع در شمال اقیانوس هند - ضبط کرده اند.

براساس آن بیانیه محموله مورد نظر حاوی تقریبا ۱۴۰۰ سلاح ای کی-۴۷ (کلاشنیکف) و بیش از ۲۲۶ هزار فشنگ بود.

در این بیانیه آمده است: "ارزیابی ما این است که این شناور از مبداء ایران حرکت کرده و از مسیری در آب های بین المللی عبور کرده باشد که معمولا برای قاچاق غیرقانونی سلاح به حوثی ها در یمن استفاده می شود."

آمریکا گفت که پنج خدمه این شناور که خود را یمنی معرفی کرده اند به یمن بازگردانده خواهند شد.

براساس بیانیه ناوگان پنجم، این قایق بعد از خارج کردن خدمه و سلاح ها به قعر دریا فرستاده شد.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در بیانیه ای با اشاره به این که "مبدا حرکت قایق ایران بوده" گفت: "قاچاق سلاح از ایران برای حوثی ها نشانه نقض فاحش تحریم های هدفمند سازمان ملل متحد و نمونه دیگری از چگونگی تاثیر رفتار شرورانه ایران در طولانی شدن جنگ در یمن است."

او افزود: "حمایت ایران از گروه های مسلح در سراسر منطقه امنیت بین المللی و منطقه ای، نیروهای ما، پرسنل دیپلماتیک ما و شهروندان ما در منطقه را تهدید می کند و همچنین تهدیدی برای شرکای ما در منطقه و سایر نقاط است."

او گفت که دولت آمریکا به "مقابله با این تهدید از سوی ایران متعهد است."

آقای پرایس اشاره کرد که ارتش آمریکا در ماه های فوریه و مه امسال ده ها موشک هدایت شونده ضدتانک، هزاران اسلحه خودکار، و صدها مسلسل و نارنجک انداز (آر پی جی) را از شناورهای مشابه ضبط کرده بود.

او گفت: "این جریان غیرقانونی سلاح به یمن، عملیات بی رحمانه حوثی ها علیه مارب را ممکن می کند و رنج غیرنظامیان را افزایش می دهد. جنگ بیشتر - چه در مآرب یا سایر نقاط - فقط باعث رنج بیشتر می شود. طرف های جنگ یمن باید برای پایان دادن به آن به یک راه حل سیاسی برسند."

آمریکا قبلا بارها ایران را به ارسال سلاح برای شورشیان حوثی یمن متهم کرده است.

Image removed.

در ماه آوریل نماینده ویژه آمریکا در یمن حمایت جمهوری اسلامی ایران از حوثی‌ها را "چشمگیر و مرگبار" توصیف کرد و خواهان کمک بین‌المللی برای توقف "کمک‌های تسلیحاتی ایران" به این گروه شد.

تیم لندرکینگ به اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت که ایران از چند طریق از جمله آموزش نظامی، کمک تسلیحاتی و آماده‌سازی برنامه پهپادی و موشکی حوثی‌ها، از آنها حمایت می‌کند.

آقای لندرکینگ گفت: "متاسفانه همه این اقدامات تاثیر بسیار زیادی دارد کما این که شاهد حملات بیشتر به پادشاهی سعودی - و بالقوه کشورهای دیگر - با دقت بیشتر و مرگباری بیشتر هستیم. به همین دلیل این موضوع باعث نگرانی جدی ماست."

ایران همواره کمک تسلیحاتی به حوثی‌ها را رد کرده و می‌گوید از این گروه شیعه در یمن در مقابل عربستان حمایت معنوی می‌کند.

اما عربستان که از پنج سال پیش روابط خود با ایران را قطع کرده، جمهوری اسلامی را حامی اصلی حملات پهپادی، موشکی و دریایی حوثی‌ها علیه خود می‌داند که در یک سال اخیر به شدت افزایش یافته است.

آقای لندرکینگ متوقف کردن کشتی‌های حامل کمک‌های تسلیحاتی به یمن را "بسیار سخت" توصیف کرد و از شرکای بین‌المللی آمریکا "مانند عمان" برای سد کردن راه کمک‌های تسلیحاتی ایران درخواست کمک کرد.

عربستان شش سال پیش به کمک متحدانش جنگ علیه حوثی‌ها را آغاز کرد که در آن زمان دولت یمن را در صنعا سرنگون کرده بودند.

به گفته سازمان ملل جنگ یمن یکی از وخیم‌ترین فجایع انسانی در جهان را به وجود آورده و علاوه بر تلفات غیرنظامی بسیار بالا، بخش‌های زیادی از این کشور را با قحطی و فقر شدید روبرو کرده است.

آمریکا: قاچاق سلاح‌های ایران به حوثی‌ها، باعث کشته شدن غیرنظامیان و ادامه جنگ یمن می‌شود

وزارت خارجه آمریکا هشدار داد اقدام جمهوری اسلامی در انتقال قاچاقی سلاح‌ به حوثی‌ها در یمن، امنیت منطقه و جهان را تهدید می‌کند و باعث کشته شدن غیرنظامیان و طولانی‌تر شدن جنگ در یمن می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «انتقال غیرقانونی سلاح‌های ایران به یمن امکان حمله بی‌رحمانه حوثی‌ها به مارب را ایجاد می‌کند و به کشته شدن غیرنظامیان و طولانی‌تر شدن جنگ منجر می‌شود.»

این بیانیه افزود: حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های مسلح در سراسر خاورمیانه، امنیت جهان و منطقه‌، نیروهای نظامی ایالات‌متحده، کارکنان دیپلماتیک و شهروندان آمریکایی ساکن منطقه و شرکای واشینگتن را تهدید می‌کند.

بیانیه وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد: «قاچاق سلاح از ایران برای حوثی‌ها به منزله نقض فاحش تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل و مثالی دیگر از فعالیت‌های مخرب ایران در منطقه است.»

در۲۰ دسامبر، ۲۹ آذر، دو کشتی گارد ساحلی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا یک محموله تسلیحات غیرقانونی، شامل حدود یک هزار و ۴۰۰ تفنگ تهاجمی «ای‌کی-۴۷» و ۲۲۶ هزار و ۶۰۰ گلوله را از یک کشتی ماهیگیری بدون پرچم در دریای عمان کشف و ضبط کردند.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا با اشاره به عبور این کشتی از مسیر آب‌های بین‌المللی که در گذشته برای حمل و نقل غیرقانونی سلاح به شبه‌نظامیان حوثی در یمن استفاده می‌شده، ارزیابی کرد که مبدا این کشتی ایران باشد.

در ماه‌های فوریه و مه سال ۲۰۲۱ نیز نیروهای آمریکایی از کشتی‌های مشابه ده‌ها موشک هدایت‌شونده ضدتانک، هزاران تفنگ و صدها مسلسل و نارنجک‌انداز کشف کردند.

این بیانیه در حالی صادر می‌شود که حمله‌های ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی علیه مواضع حوثی‌های مورد حمایت ایران در صنعا، مارب و الجوف ادامه دارد.

این ائتلاف روز پنج‌شنبه اعلام کرد که حوثی‌های مورد حمایت ایران از یک استادیوم فوتبال به نام الثوره در شمال صنعا به‌عنوان انبار تسلیحاتی استفاده می‌کنند و با تهدید حمله به این زمین ورزشی، به حوثی‌ها شش ساعت مهلت داد تا تسلیحات را از این مکان خارج کنند.

پس از پایان این ضرب‌الاجل، ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از هدف قرار دادن ۹ انبار اسلحه حوثی‌های مورد حمایت ایران در کمپی به نام «التشریفات» در صنعا خبر داد.

طبق اعلام این ائتلاف، حوثی‌ها پس از مهلت شش ساعته‌ای که به آنها داده شده بود، تسلیحات خود را به این کمپ منتقل کرده بودند.

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید