رفتن به محتوای اصلی

ابراز نگرانی رهبر العراقيه از دخالت گسترده رژيم ايران در عراق

ابراز نگرانی رهبر العراقيه از دخالت گسترده رژيم ايران در عراق

اياد علاوی رهبر العراقيه از دخالت گسترده رژيم ايران در عراق ابراز نگرانی کرد و گفت: اين رژيم حتی در اين که چه کسی نخست وزير بشود نيز اعمال هژمونی می کند و اين که کدام فراکسيون مسئول تعيين نخست وزير خواهد بود دخالت می کند. 
وی در بيروت با تلويزيون العربيه مصاحبه می کرد. العربيه پرسيد: آمريکاييها که عراق را ترک کردند يک شکاف سياسی ايجاد شد، تضاد سياسی چه توسط شما يا مالکی بالا گرفت انگار که کسی می خواست شکافی را بپوشاند به زبان ديگری بگويم آيا آمريکاييها عراق را به ايران تحويل دادند؟ 
اياد علاوی پاسخ داد: طبعاً ، نه الآن بلکه از زمان اشغالگری عراق ضعيف شد و اين ضعف تا حدی بود که يک شکاف بزرگ اداری و سياسی در عراق ايجاد کرد و عملاً اين شکاف توسط رژيم ايران پر شد. تا حدی که رژيم ايران خودش بيان می کند که هنگام خروج آمريکاييها اوست که شکافها را پر می کند و حتی در اين که چه کسی نخست وزير بشود نيز اعمال هژمونی می کند و اين که کدام فراکسيون مسئول تعيين نخست وزير خواهد بود دخالت می کند. در آخرين انتخابات دخالتهای منطقه يی و بين المللی توسط کشورهای دوست ايران بسيار روشن بود و شرط رژيم ايران نيز روشن بود و می گفت که اياد علاوی به تهران بيايد و ما آماده هستيم، بغير از اين نمی شود و من نيز آمادگی ندارم که با دستورالعملهای رژيم ايران نخست وزير بشوم. لذا اين شکاف که بدين شکل پر شد، بايد در آن بازبينی شود و رژيم ايران نيز بايد در اين رابطه تجديدنظر کند. زيرا که اگر روابط ايران و عراق بر اساس حاکميت و احترام به حاکميت و عدم دخالت در امور داخلی بنا نشود و پايه دوم يعنی منافع مشترک در نظر گرفته نشود روابط درستی بين رژيم ايران و عراق يا رژيم ايران و منطقه شکل نخواهد گرفت. لذا من روی اين موضوع تأکيد دارم ولی آن چه که در عراق پيش آمد عراق را منهدم کرد، زيرساختهای عراق را منهدم کرد و اين روند سياسی وضعيت عراق را ضعيف تر کرد که ناشی از حضور يک نيروی منطقه يی است که تلاش می کند و تمايل دارد که شکاف ايجاد شده را پر کند و دلايلی دارد که ربطی به عراق ندارد و مربوط به درگيريهای بين المللی و منطقه يی است که در منطقه جريان دارد. 
رهبر العراقيه در پاسخ به اين سؤال که نوری مالکی وزرای شما را جايگزين کند چه اقدامی خواهيد کرد گفت: اگر او می خواهد در حاکميت تک روی کند، حق دارد که عوض کند و هر کاری که می خواهد انجام بدهد. اگر اينطوری درحاکميت تک روی کند، تاثيرات منفی اش روی خودش اثر خواهد گذاشت. ما از مجلس بيرون نيامديم بلکه حضورمان در مجلس و دولت را معلق کرديم... . اين دولت تنها در منطقه سبز است و حتی در بغداد نيز حضور ندارد. اگر او فکر می کند که می تواند به اين شيوه در عراق حاکميت کند که من نمی خواهم وارد فرضيه ها بشوم او بازنده خواهد بود. من انتخابات پيش از موعد در عراق را برای حل وفصل وضعيت عراق مطرح کردم. هم چنين ايده عوض کردن مالکی با فرد ديگری در ائتلاف ملی ارائه دادم آنها ۱۴۰ تا ۱۵۰نفر هستند و هرکدام از آنها می توانند نخست وزير بشوند و ما مشکلی نخواهيم داشت. آنها عناصر کارآ دارند. ولی اين مشی فرضی که شما به آن اشاره کرديد اگر مالکی پيشنهادات را رد کند و به آن ملزم نباشد در نتيجه مشی تک روی به مشی ديکتاتوری تبديل می شود، حمايت بين المللی و منطقه ای قابل تغيير هستند و ثابت نيست. رژيم ايران درحال حاضر مشکلات مختلفی دارد و موضع آمريکا نيز اينطوری در حمايت از دولت عراق نخواهد ماند حال اگر وضعيت عراق شراکت واقعی نباشد و اگر اين طور نشود بدون شک عراق به سمت وضعيت خطرناک و پيامدهای خطرناک می رود. که خدای ناکرده ممکن است صلح ملی در عراق را بخطر بيندازد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

منبع:
سایت ایران گلوبال

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید