رفتن به محتوای اصلی

چرا باید در نمایشگاه کتاب شرکت کنم

چرا باید در نمایشگاه کتاب شرکت کنم
وقتی هنوز کتاب‌ها از حضور ممنوع می شوند

 

شهلا لاهیجی، مدیر انتشارات روشنگران و مطالعات زنان که در اعتراض به مجوز نگرفتن کتاب‌های این انتشارات از سال ۱۳۹۱ در نمایشگاه بین اللملی کتاب تهران  شرکت نمی کند به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در خصوص وضعیت نشر در دولت حسن روحانی گفت: «من از سال ۹۳ تا کنون ۵۵ کتاب برای انتشار پیشنهاد دادم اما حتی یکی از آنها مجوز نگرفته است. ما به آقای روحانی رای دادیم که طبق شعارهایشان اوضاع فرهنگی را کمی سروسامان دهند اما ظاهرا اوضاع فرقی نکرده. حداقل در مورد من که اینطور است.»

خانم لاهیجی با بیان اینکه «یا من عنصر نامطلوبی هستم یا کتاب هایم» به کمپین گفت: «مطمئنم که هیچکدام از ۵۵ کتاب مشکلی ندارند. یعنی دیگر پس از اینهمه سال کار خطوط قرمز را می شناسم و می دانم چه کتاب های را برای چاپ باید پیشنهاد دهم. تعدای از آنها توسط نویسندگان ایرانی نوشته شده اند و تعدادی ترجمه هستند و برخی از آنها از نظر تئوری کتاب های بسیار مهمی در مورد مسائل مربوط به زنان هستند.»

این ناشر که بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت دارد و از سال ۱۳۹۱ در نمایشگاه بین المللی کتاب شرکت نمی کند، گفت:‌ «چرا باید شرکت کنم وقتی هنوز کتاب ها را بدون دلیل موجهی ممنوع می کنند. قول داده بودند که هیچ کتابی از نمایشگاه جمع نشود و غرفه ای تعطیل نشود. اما باز هم غرفه‌های کتاب تعطیل شد و کتاب ها ممنوع شدند. من انتظار این اتفاقات را داشتم. از درآمد خوبی که از نمایشگاه عایدم می شد، گذشتم تا در جریان این بی حرمتی ها نباشم.»

نمایشگاه کتاب امسال از تاریخ ۱۷ اردبیهشت ماه در محل مصلی تهران برگزار شد و به مدت ده روز ادامه دارد. با این حال طی دو روز اول ده عنوان کتاب در بخش داخلی و بین المللی از سطح نمایشگاه جمع آوری شد. همچنین روز ۲۰ اردبیهشت ماه ۲۹ غرفه تعطیل شدند. هیات رسیدگی به تخلفات ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب، علت تعطیلی این تعداد غرفه را «عرضه و فروش کتاب های سایر ناشران» از سوی آنها عنوان کرد.

از جمله کتاب‌هایی که از سطح نمایشگاه طی چند روز اول جمع آوری شدند «منتخبی از شعرهای شاد به همراه چند عکس یادگاری»نوشته فاطمه اختصاری، رمان «من و سیمین و مصطفی» نوشته شیوا ارسطویی، مجموعه شعر «به احترام سی و پنج سال گریه نکردن»سروده حامد ابراهیم پور و کتاب «چرا ملت ها شکست می‌خورند» نوشته دارون عجم اوغلو و جیمز ای. رابینسون که با ترجمه محسن میردامادی و محمد حسین نعیمی پور که هر فعال سیاسی هستند، منتشر شده است.

همچنین کتابی به زبان انگلیسی به نام «در آمدی انتقادی درباره خمینی» نوشته آرشین ادیب مقدم، استاد دانشگاه مطالعات شرق شناسی و آفریقا که توسط انتشارات کمبریج منتشر شده، ممنوع و جمع آوری شد.

شهلا لاهیجی در خصوص تعطیلی ۲۹ غرفه در طول یک روز به کمپین گفت: «این بهانه که می گویند آنها به دلیل اینکه کتاب های ناشران دیگر را می فروخته اند غیرموجه است. نهادی که کتاب ها را جمع کرده و غرفه ها را بسته ربطی به وزارت ارشاد نداشته است. همه حرف ما این است که قانونی که خودتان در مورد نشر کتاب می گذارید خودتان هم اجرا کنید. وقتی مجوز به کتابی می دهید چرا باید آن را از نمایشگاه حذف کنید و یا غرفه را تعطیل کنید.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید