رفتن به محتوای اصلی

در باره بهشت و پاسخ خطيبان جمعه تهران و مشهد به آشیخ حسن روحانی

در باره بهشت و پاسخ خطيبان جمعه تهران و مشهد به آشیخ حسن روحانی
تفسیر از:
اقبال اقبالی
*******
خطيبان جمعه تهران و مشهد پاسخ دادند
شلاق كه سهل است با همه قدرت مي‌ايستيم / هموار کردن راه بهشت برای مردم وظیفه حکومت است
الف: جمعه ۹ خرداد ۱۳۹۳ 
يك هفته بعد از اينكه رئيس‌جمهور در همايش بيمه سلامت همگاني گفته بود «بگذاریم مردم در سلامت روحی باشند»، و از دخالت در زندگي افراد به بهانه‌هاي مختلف، انتقاد کرد، حالا خطيبان نماز جمعه تهران و مشهد به اين اظهارات پاسخ دادند. روحاني با بيان اينكه "به زور و شلاق نمی‌شود مردم را به بهشت برد" به «بشير و نذير» بودن پيامبر اشاره كرد و با تاكيد بر اينكه «پيامبر شلاق در دستش نبود و به مردم امید می‌داد»، گفت: ما مردم را سر مسائل کوچک و جزئی، بی‌خود، بی‌جهت و بی‌دلیل یا به دلایل واهی، به بهانه‌های واهی در واقع اسمش را دلیل هم نمی‌شود گذاشت....؛ بگذاریم مردم راحت باشند. » او اضافه كرده بود. رئيس جمهور گفته بود: این قدر در زندگی مردم هر روز مداخله نکنیم ولو به‌خاطر دلسوزی، بگذاریم مردم راه بهشت را انتخاب کنند.

تندترين واكنش به اين اظهارات متعلق به آيت الله علم الهدي امام جمعه مشهد بود كه گفت: شلاق که سهل است با همه قدرت جلوی کسانی که مانع بهشت رفتن مردم شوند خواهیم ایستاد.

امام جمعه مشهد بدون نام بردن از رئیس جمهور به انتقاد پرداخت و گفت: اینکه می‌گوییم نمی‌خواهیم با شلاق مردم را به بهشت ببریم درست نیست چرا که اصلا مسیر فطری انسان‌ها بهشت است و اگر انسان‌ها با مسیر فطری خودشان حرکت کنند حتما به بهشت می‌روند و کار پیغمبر هم مبارزه با کسانی بود که قصد جلوگیری از رفتن مردم به بهشت را داشتند.

امام جمعه مشهد تاکید کرد: شلاق که سهل است با همه قدرت جلوی کسانی که قصد دارند جلوی بهشت رفتن مردم را بگیرند خواهیم ایستاد.

از سوي ديگر سيد احمد خاتمی خطیب امروز نماز جمعه تهران نيز به انتقاد از همين بخش از سخنان روحاني پرداخت. آیت‌الله خاتمی گفت: نگویند انتقاد نکنید، این لباسی که ما پوشیده‌ایم لباس امر به معروف و نهی از منکر است، اگر نمی‌توانید مجلس منهای گناه ترتیب دهید، خب ترتیب ندهید. چه ضرورتی دارد از بیت‌المال مردم خرج غفلت از خدا شود.»
آيت الله خاتمي با اشاره به سخنان آقاي روحاني گفت كه اين سخنان سه معني دارد و تنها يك معناي آن مورد تاييد است. به باور او مکتب ما مکتب منطق و استدلال است و شلاق نیست. سیره پیغمبر نیز همین‌گونه بوده است. پیامبر(ص) مبلغ و معلم قرآن می‌فرستاد، این معنا معنای درستی است و جنجال هم ندارد.» اما به اعتقاد او دو معناي ديگر نيز از اين سخنان وجود دارد كه مورد قبول نيست. 
به گفته او: دوم؛ آنکه این سخن را اینگونه معنا کنیم که مردم را آزاد بگذاریم هر کاری دلشان می‌خواهد بکنند و در عرصه اخلاقی، سیاسی و اقتصادی آزاد باشند و حدود الهی را بشکنند و نهی از منکر نداشته باشیم، به صراحت می‌گوییم این معنا مورد تأیید هیچ‌کس در نظام اسلامی نیست و هیچ مسئولی هم نمی‌تواند این حرف را بزند.

آیت‌الله خاتمی ادامه داد : «معنای سوم حرف این باشد که ما موظف نیستیم حتی جاده بهشت را نیز صاف کنیم، نادرست است، رسالت حکومت دینی همین است که جاده بهشت را صاف کند و فضای بهشتی شدن را فراهم کند و مأموریت آن همین است، چطور در عرصه اقتصادی، مسئولان محترم، اقتصاد را مدیریت می‌کنند و می‌گویند چه کالایی وارد شود، این اسمش هموار کردن جاده برای بهشت دنیای مردم است و بر همین ملاک می‌گوییم حکومت باید جاده را برای بهشتی شدن مردم فراهم کند و این تحلیل بدون هیچ موضع‌گیری یکجانبه درباره این سخن است.»

بخش ديگري از صحبت‌هاي آيت‌الله علم الهدي پاسخي بود به اظهارات چندي پيش رئيس جمهوري كه گفته بود «زمان تك صدايي و منبرهاي يك طرف گذشته است». امام جمعه مشهد گفت: اینکه برخی می گویند زمان رسانه های تک صدایی گذشته باید به آنها گفت این حرف را برای چه کسانی می‌زنید مگر بی‌بی‌سی و تایمز تک صدا نیستند و آیا تایمز تک صدا یک صهیونیست نیست و این تک صدایی که می‌گویید این برای این نیست که از شما راضی باشند. آیا این حرف‌ها را برای یک عده غربی تک صدا می‌زنید و ما اگر در نماز جمعه نهی از منکر می کنیم می گویید وقت تک صدایی گذشته است و فکر می‌کنید با این حرف‌هایی که می‌زنید چه کسانی به دنبال شما راه می‌فتند، جز یک عده هوس باز که می‌خواهند به اوج لذت مستانی اشان برسند، اینها که جز ضرر چیزی نگذاشته‌اند.»

با اين وجود هر دو خطيب جمعه اين هفته شهرهاي مهم كشور، معتقد بودند كه انتقاد و امر به معروف و نهي از منكر منافاتي با حمايت از دولت ندارد. آيت‌الله علم الهدي گفته‌ كه «بار دیگر تذکر می‌دهد در مقام تضعیف دولت نیستی» چرا که این کار درستی هم نیست. به گفته وي «اینها کارگزاران نظام هستند که حکم تنفیذ ولی فقیه را دارند، اما این به آن معنا نیست که ما پرچم پاسداری را کنار بگذاریم.» او تاكيد مي‌كند «با حمله، مسخره و استهزا جا» نخواهد زد و همچنان سرجايش ايستاده و مي‌گويد: «شبکه‌های اجتماعی و ماهواره بایستی کنترل و یا ممنوع شوند.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید