رفتن به محتوای اصلی

هشدار کویت درباره سریال هواپیماربایی ۱۹۸۸

هشدار کویت درباره سریال هواپیماربایی ۱۹۸۸

این وزارتخانه که مسئول رادیو و تلویزیون کویت است، در بیانیه‌ای از به تصویر کشیدن هر چهره و شخصیت کویتی در این سریال به شدت انتقاد و این اقدام را «به طور قطع رد» کرده است.

در همین حال کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره این مجموعه تلویزیونی صحبت می‌کنند. برخی بخش‌هایی از این مجموعه تلویزیونی را به اشتراک گذاشته‌اند که در آن سعد عبدالله سالم الصباح، چهارمین امیر کویت که درگذشته، به تصویر کشیده شده است.

ماجرای هواپیماربایی چه بوده؟

آوریل ۱۹۸۸، هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ شرکت کویتی با ۱۱۲ مسافر از جمله ۳ عضو خاندان سلطنتی کویت، بعد از عزیمت از بانکوک ربوده شد و در شهر مشهد مرکز استان خراسان ایران فرود آمد. هواپیماربایان خواستار آزادی ۱۷ زندانی شیعه در کویت بودند که به اتهام بمبگذاری در سفارت‌های آمریکا و فرانسه بازداشت شده بودند.

روز بعد کویت گروهی را برای مذاکره به ایران فرستاد و هواپیماربایان ۲۴ زن را آزاد کردند. ۷ آوریل ۳۲ نفر دیگر آزاد شدند.

۸ آوریل هواپیماربایان مشهد را ترک کردند اما اجازه فرود در بیروت و دمشق را نیافتند و به قبرس رفتند. هواپیماربایان که درخواست سوخت‌رسانی داشتند، دو نفر از محافظان کویتی هواپیما را کشتند و در نهایت بعد از سوختگیری به سمت الجزایر رفتند.

این هواپیماربایی از طولانی‌ترین حوادث مشابه بود که ۱۶ روز طول کشید. در نهایت زندانیان کویت که هواپیماربایان خواستار آزادی آنها بودند، آزاد نشدند. هواپیماربایان بعد از تحویل دادن سرنشینان و هواپیما، الجزایر را ترک کردند. کویت ایران را به دست داشتن و کمک برای این هواپیماربایی متهم کرده بود.

Image removed.

توضیح تصویر،

یادداشت روزنامه جریدتکم که در آن نوشته شخصیت‌ها و نمادهای کویتی «خط قرمز» ما هستند. این تصویر امیر وقت کویت (راست)‌در زمان هواپیماربایی و در سریال (چپ) است

خشمگین از پخش مجموعه تلویزیونی

وزیر اطلاع‌رسانی یا فرهنگ کویت، خواستار احترام به حاکمیت کویت و پرهیز از اقداماتی شده که به گفته دولت می‌تواند «به وحدت خلیج [فارس] ضربه بزند و روابط عمیق ریشه‌دار را خراب کند.»

این وزارتخانه در بیانیه‌ای شدیدالحن که خبرگزاری رسمی کویت به نام کونا در یک مارس منتشر کرده، خواستار تعلیق پخش مجموعه تلویزیونی شده و حمله به هر یک از اجزای جامعه کویت از جمله نمادها و شهروندان را «به هر دلیلی که بوده» به طور «قطعی رد» کرده است.

در این بیانیه آمده است که وزارتخانه برای ابراز نارضایتی از این موضوع با طرف‌های مربوط تماس گرفته و اقدام قانونی علیه عوامل کویتی مشارکت‌کننده در ساخت این سریال را آغاز کرده است.

در این مجموعه شبکه شاهد، هم بازیگران لبنانی هم کویتی مشارکت دارند.

بر اساس گزارش روزنامه القبس درباره جزئیات هواپیماربایی، هواپیماربایان که گفته می‌شود وابسته به یک گروه شیعه بوده‌اند، هواپیما و سرنشینان آن را گروگان گرفتند و در ازای آزادی آنها خواستار آزادی ۱۷ زندانی شیعه در زندان‌های کویت شدند.

کویت در طول سال‌ها شیعیان زیادی را به اتهام برنامه‌ریزی برای حمله علیه دولت و جاسوسی و همکاری با ایران و حزب‌الله لبنان بازداشت کرده است.

بحث‌های اینترنتی

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی که درباره این سریال بحث می‌کنند، انگشت اتهام را به سمت عربستان سعودی نشانه گرفته‌اند.

یکی از کاربران توییتر با ۷۲ هزار و ۶۰۰ دنبال‌کننده نوشت که کویت قبلا به درخواست عربستان سعودی، پخش یک مجموعه تلویزیونی را متوقف کرده و پرسیده که آیا عربستان هم همین کار را برای کویت خواهد کرد؟

یکی دیگر از کاربران توییتر نوشته بود: «فقط مقصر دانستن بازیگران و تهیه کنندگان سریال و مبری دانستن نهادهای رسمی عربستان سعودی از اهانتی که به امیر کویت کرده‌اند، غیرقابل قبول است.»

بعضی کلیپی از سریال را به اشتراک گذاشته‌اند که سعد عبدالله سالم الصباح امیر وقت کویت را در حال مذاکره بر سر هواپیماربایی با یاسر عرفات به تصویر می‌کشد. شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی هم این قسمت از فیلم درباره امیر فقید کویت را توهین‌آمیز دانسته‌اند. از جمله روزنامه آنلاین جریدتکم که نوشته کویتی‌‌ها با این باور بزرگ شده‌اند که شخصیت‌ها و نمادهای کشورشان در طول زندگی و بعد از مرگشان «خط قرمز» هستند.

در همین حال کاربران دیگر از به تصویر کشیدن اعضای خاندان سلطنتی کویت در سریال تلویزیونی دفاع کرده‌اند.

احمد المیمونی، وبلاگ‌نویس کویتی، که در توییتر بیش از ۲۵۱ هزار دنبال‌کننده دارد، نوشت امیران و شاه‌ها پیامبر نیستند که نشود آنها را به تصویر کشید.

یکی دیگر از کاربران نوشته است که این سریال «ماهیت تروریستی فرقه شیعه» را آشکار می‌کند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

برگرفته از:
بی بی سی

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید