رفتن به محتوای اصلی

خبر لغو سفر هيات پارلمانی اروپا که خواهان دیدار ستوده و پناهی بودند

خبر لغو سفر هيات پارلمانی اروپا که خواهان دیدار ستوده و پناهی بودند

نماینده مجلس: خواسته‌های مداخله‌جویانه هیئت اروپایی را نمی‌پذیریم

پس از اعلام خبر لغو سفر هیئت پارلمانی اروپا به ایران از سوی رسانه‌های جمهوری اسلامی، رئیس گروه روابط پارلمانی ایران ضمن محکوم کردن اعطای جایزه ساخاروف به نسرین ستوده و جعفر پناهی گفت گره زدن این سفر به خواسته‌های «مداخله‌جویانه» قابل پذیرش نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، کاظم جلالی روز شنبه، ششم آبان‌ماه، در واکنش به درخواست هیئت اروپایی برای دیدار با نسرین ستوده و جعفر پناهی، گفت: «پارلمان اروپایی با این عمل نابخردانه خود مانع از انجام سفر شده که به هیچ وجه قابل توجیه نبوده و مسئولیت تبعات آن در عدم انجام سفر، متوجه آن پارلمان است.»

وی در ادامه گفت: «این که در آستانه انجام سفر، تحقق آن (سفر) به برخی خواسته‌های مداخله‌جویانه و غیرمنطقی گره زده شود و به بهانه اعطای جایزه به محکومین دادگاه‌های صالحه فضاسازی‌های سیاسی و تبلیغی جهت‌دار دنبال گردد، قابل پذیرش و قابل درک» نیست.

پارلمان اروپا پنجم آبان‌ماه اعلام کرد که هیئت اعزامی‌اش به ایران خواهان دیدار با نسرین ستوده و جعفر پناهی، برندگان جایزه ساخاروف، است که به دنبال آن جمهوری اسلامی این درخواست را رد کرد و رسانه‌های جمهوری اسلامی، پیش از پارلمان اروپا، از لغو این سفر خبر دادند.

ساعاتی پس از اعلام این خبر از سوی ایران، یک منبع پارلمان اروپا به خبرگزاری فرانسه گفت این سفر پس از مخالفت ایران با درخواست هیئت پارلمانی اروپا لغو شد.

این منبع افزود که اعضای این هیئت آماده سفر به تهران بودند که تاریا کرونبرگ، رئیس این هیئت، در تماسی تلفنی از سوی جمهوری اسلامی، مطلع شد که این هیئت اجازه دیدار با برندگان جایزه ساخاروف را ندارد.

رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ششم آبان‌ماه در خصوص این جایزه گفت: «اعطای جایزه به اشخاصی که به دلیل جرایم ارتکابی در دادگاه صالحه، به صورت شفاف و بر اساس موازین قانونی محاکمه و احکام آنها صادر شده، نشان‌دهنده بی‌اعتنایی پارلمان اروپایی به قوانین و عدم احترام آنها به موازین حقوقی و حاکمیت ملی کشورها است و به همین جهت ما اعطای جایزه به این گونه محکومین را که با اهداف سیاسی صورت گرفته، محکوم می‌کنیم.»

نسرین ستوده، فعال حقوق بشر که از دو سال پیش در ایران زندانی است، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی و تبليغ عليه نظام» به شش سال زندان و جعفر پناهی نیز که در حال حاضر به قید وثیقه آزاد است، به همین اتهام به شش سال حبس تعزیری و ۲۰ سال ممنوعیت کاری محکوم شده است.

مارتين شولتز، رئیس پارلمان اروپا، پنجم آبان‌ماه گفته بود که هیئت نمایندگان اروپا قصد دارد در سفر خود به ایران پيام تبريک وی را به نسرين ستوده و جعفر پناهی ارائه کند و افزوده بود در صورتی که دولت ايران مانع اين ديدار شود، اين هیات فورا ايران را ترک خواهد کرد.

به گزارش وب‌سایت پارلمان اروپا قرار بر این بود که پنج تن از نمایندگان پارلمان اروپا روز یک‌شنبه، هفتم آبان‌ماه، وارد تهران شده، با نمایندگان مجلس و دیگر مقام‌های ایران دیدار کرده و ۱۲ آبان‌ماه ایران را ترک کنند.

 

 

بنابر گزارش رادیو فردا:

 مارتين شولتز، رييس پارلمان اروپا، روزجمعه پنجم آبان ماه گفته است که هيات اعزامی اين پارلمان به ايران خواهان ديدار با نسرين ستوده و جعفرپناهی، برندگان جايزه ساخاروف، است تا پيام تبريک رييس پارلمان اروپا را به آنها تحويل دهد.

نسرين ستوده، فعال حقوق بشر زندانی، و جعفر پناهی، فيلمساز، روز جمعه، به عنوان برندگان جايزه حقوق بشری «ساخاروف» پارلمان اروپا معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مارتين شولتز در استراسبورگ فرانسه درباره  اعطای جايزه ساخاروف به نسرين ستوده و جعفر پناهی گفت:«ما با صدای بلند و صريح می گوييم: شما تنها نيستيد.»

رييس پارلمان اروپا در ادامه گفت: «با اين جايزه، ما ضمن تحسين (اين دو)، همبستگی خود را با يک مرد و يک زن که در مقابل ايجاد رعب و وحشت در ايران تسليم نشدند، ابراز کردیم.»

اعطای جايزه جايزه حقوق بشری «ساخاروف» به نسرين  ستوده و جعفر پناهی، با سفر هيات پارلمان اروپا  به ايران همزمان شده است.

 مارتين شولتز  دراین زمینه گفته است که هيات نمايندگان پارلمان اروپا که قرار است به ايران سفر کند، پيام تبريک وی را به نسرين ستوده و جعفر پناهی ارائه خواهد کرد و در صورتی که دولت ايران مانع اين ديدار شود، اين هیات فورا ايران را ترک خواهد کرد.

نسرین ستوده، فعال حقوق بشر که از دو سال پیش در ایران زندانی است، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به شش سال زندان و جعفر پناهی نیز که در حال حاضر به قید وثیقه آزاد است، به شش سال حبس تعزیری و ۲۰ سال ممنوعیت کاری محکوم شده است.

قراراست هيات پارلمان اروپا روز  شنبه ششم آبانماه (۲۷ اکتبر) به ايران سفر کند. رياست اين هيات را تاریا کرونبرگ، از حزب سبزهای فنلاند، بر عهده خواهد داشت.

به گزارش وب سايت پارلمان اروپا، هيات پنج نفره اين اتحاديه از ۲۷ اکتبر تا ۲ نوامبر در ايران خواهد بود و با نمايندگان مجلس و ديگر مقام های ايران ديدار خواهد کرد.

در همين حال، خانم کرونبرگ روز جمعه به «ای يو آبزرور» گفته که اميدوار  است که هنگام سفر به ايران  بتواند با نسرين ستوده و جعفر پناهی ديدار کند.

طبق اين گزارش قرار است که تاریا کرونبرگ پيام تبريک مارتين شولتز را به نسرين ستوده و جعفر پناهی تحويل داده و از مقام های ايران بخواهد به اين دو اجازه بدهند تا خود با سفر به اروپا جوايزشان را دريافت کنند.

سفر اين هيات به ايران با انتقادهايی همراه بوده است. نمايندگان محافظه کار پارلمان اروپا، سياستمداران آمريکايی و گروه های لابی يهودی خواهان لغو اين سفر هستند.

مارتين کالان، نماينده محافظه کار پارلمان اروپا، چنين سفری را «شرم آور» خوانده و گفته دولت ايران از سفر اين هيات سواستفاده تبليغاتی خواهد کرد.

محافظه کاران در پارلمان اروپا خواهان لغو سفر هيات پنج نفره اين اتحاديه متشکل از نمايندگان متمايل به چپ هستند و می گويند اين اقدام با سياست های سختگيرانه اتحاديه اروپا در قبال ايران همخوانی ندارد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

تصویر

تصویر

تصویر

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید