رفتن به محتوای اصلی

تغییرات اقلیمی، مهم‌ترین چالش روز دوم نشست گروه ۲۰ در رم
31.10.2021 - 10:11

 Missing media item.

اولین روز از نشست رهبران گروه ۲۰ روز شنبه برگزار شد و عمدتا بر موضوع‌های سلامت و اقتصاد متمرکز بود، در حالی که موضوع تغییرات اقلیمی در دستور کار روز یکشنبه قرار دارد.

خبرگزاری رویترز نوشت که پیش‌نویس بیانیه نهایی گروه ۲۰ پیشرفت کمی از نظر تعهدات جدید برای مهار گرمایش زمین نشان می‌دهد و دانشمندان و فعالان اقلیمی احتمالا ناامید خواهند شد، مگر این که در نشست روز یکشنبه پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

گروه ۲۰ شامل کشورهایی چون برزیل، چین، آمریکا، هند و آلمان مسئولیت انتشار حدود ۸۰ درصد از گازهای گلخانه‌ای جهان را برعهده دارد.

این گازها در گرم‌تر شدن زمین تاثیر بسیاری دارند و دانشمندان می‌گویند که انتشار آنها باید برای جلوگیری از فاجعه زیست‌محیطی به شدت کاهش یابد.

نشست گروه بیست دقیقا پیش از نشست سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی برگزار شده و بسیاری از رهبران حاضر در نشست گروه ۲۰ مستقیما از رم به گلاسکو محل برگزاری نشست سازمان ملل خواهند رفت.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد پیش از برگزاری نشست گروه ۲۰ بار دیگر زنگ خطر را برای یک «فاجعه اقلیمی» به صدا درآورده بود.

کارشناسان سازمان ملل متحد می‌گویند حتی اگر برنامه‌های ملی کنونی برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای به طور کامل اجرا شود، جهان به سمت گرمایش ۲.۷ درجه سانتی گراد پیش می‌رود.

رهبران گروه ۲۰ توافق برای اعمال مالیات ۱۵ درصدی را تایید کردند

 
 
گروه بیست

 

نشست گروه ۲۰ به مدت دو روز در رم ایتالیا در جریان است

رهبران گروه ۲۰ اقتصاد عمده جهان توافقی برای اعمال مالیاتی حداقل ۱۵ درصدی بر سود شرکت های بزرگ را تایید کرده اند.

این نگرانی وجود داشت که شرکت‌های چندملیتی سود خود را به تکیه بر مناطقی که مالیات آنها کم است جابجا می کنند.

این پیمان مورد توافق همه سران حاضر در اجلاس گروه ۲۰ در رم تایید شد.

اجلاس رم را ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا، روز شنبه با درخواست برای انجام اقدامات چندجانبه به عنوان تنها راه حل مشکلاتی که جهان با آن مواجه است، افتتاح کرد.

انتظار می‌رود که دو مسئله تغییرات اقلیمی و مقابله با کووید در صدر دستور کار رهبران اقتصاد‌های بزرگ جهان قرار داشته باشد.

این بزرگترین نشست رودرروی رهبران جهان از زمان شروع همه‌گیری کووید است.

شی جین‌پینگ و ولادیمیر پوتین رهبران چین و روسیه به صورت مجازی در این نشست شرکت کرده‌اند.

همزمان سازمان ملل متحد ضمن هشدار درباره وضعیت افغانستان از سران بیست قدرت اقتصادی جهان خواسته که جلوی بحران گرسنگی در این کشور را بگیرند.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه می‌گوید که نیازمندی‌های افغانستان رو به افزایش است.

این درحالی است که طالبان هم خواستار عملی شدن تعهد مالی گروه ۲۰ نسبت افغانستان شده است.

نشست رهبران گروه ۲۰ در حالی برگزار شده که فعالان محیط زیست به شکلی فزاینده هشدار داده‌اند که در صورت انجام نشدن اقدامات فوری برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، آینده جهان در خطر است.

تخمین زده می‌شود که کشورهای عضو گروه ۲۰ عامل انتشار ۸۰ درصد از گازهای گلخانه‌ای در جهان باشند.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا در سخنانی پیش از آغاز این اجلاس دو روزه گفت که اقدام نکردن باعث عقب‌نشینی "تمدن ما" شده و "نسل‌های آینده با نوعی زندگی مواجه می‌شوند که بسیار کمتر از زندگی ما قابل قبول است."

با این حال آقای جانسون اذعان کرد که نه اجلاس گروه ۲۰ و نه نشست تغییرات اقلیمی گلاسگو که از دوشنبه آغاز می شود، گرمایش زمین را متوقف نخواهد کرد.

به گفته نخست وزیر بریتانیا "بیشترین کاری که می‌توان انجام داد، کند کردن روند این افزایش است."

گروه بیست

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، پیش نویس بیانیه‌ نشست گروه ۲۰ از وعده رهبران این گروه برای تلاش در جهت محدود کردن افزایش دما به ۱.۵ درجه سانتی گراد حمایت می‌کند، اما در عین حال هیچ توافق قانونی الزام آوری صورت نخواهد گرفت.

به گزارش رویترز، این پیش نویس همچنین متعهد شده که "اقداماتی مشخص" برای جلوگیری از قطع غیرقانونی درختان، استخراج معادن و تجارت حیات وحش اتخاذ شود.

انتظار می‌رود که نخست وزیر بریتانیا در طول این اجلاس به نابرابری واکسیناسیون در کشورها هم اشاره کند و به رهبران بگوید که "تسریع در بهبود اوضاع، بستگی به این دارد که چقدر سریع بتوانیم بر کووید غلبه کنیم." و اولین اولویت در زمینه "توزیع سریع، عادلانه و جهانی واکسن‌ها " است.

بیش از ۶ میلیارد واکسن کووید در سراسر جهان توزیع شده، با این حال روز گذشته بیش از ۱۶۰ رهبر سابق و شخصیت جهانی در نامه‌ای به ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا که میزبانی گروه ۲۰ را برعهده دارد، خواستار آن شدند که کشورهای ثروتمند مازاد واکسن خود را فورا به کشورهای در حال توسعه ارسال کنند. آن‌ها همچنین در این نامه گفتند که تنها ۲ درصد از مردم کشورهای کم درآمد واکسینه شده‌اند.

گروه بیست

 

گروه ۲۰ چیست؟

هر ساله نشستی با حضور رهبران بیست کشوری که بزرگ‌ترین و سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد دنیا را دارند تشکیل می‌شود که به اختصار گروه ۲۰ گفته می‌شود.

اعضای گروه ۲۰ در مجموع ۸۵ درصد تولید ناخالص داخلی دنیا و دو سوم جمعیت جهان را در بر می‌گیرند.

این گروه دبیرخانه دائمی‌ ندارد و هر ساله در ماه دسامبر یکی از اعضای آن به صورت چرخشی ریاستش را برعهده می‌گیرد.

کشوری که ریاست گروه ۲۰ را برعهده می‌گیرد، مسئول سازماندهی و برگزاری نشست بعدی رهبران خواهد بود و نشست‌های متفرقه دیگری را نیز باید برگزار کند.

اعضای گروه ۲۰ می‌توانند کشوری را هم که عضو این گروه نیست به نشست دعوت کنند، اسپانیا همیشه به نشست‌های گروه ۲۰ دعوت می‌شود.

اولین نشست گروه ۲۰ در سال ۱۹۹۹ در شهر برلین آلمان برگزار شد. این نشست پس از بحران اقتصادی شرق آسیا برگزار شد و تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر اکثریت کشورهای جهان گذاشت.

گروه کشورهای ۸، هشت کشور ثروتمند دنیا، با اضافه کردن کشورهایی که سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد را داشتند، مانند چین، برزیل و عربستان سعودی گروه ۲۰ را تشکیل دادند. گروه ۸ بعدا روسیه را کنار گذاشت و پس از آن، با عنوان گروه ۷ شناخته می‌شود.

در ابتدا نشست‌های گروه ۲۰ تنها با حضور وزیران اقتصاد و روسای بانک مرکزی اعضا تشکیل می‌شد اما پس از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ و ورشکستگی بانک‌ها و بالا رفتن آمار بیکاری و رکود دستمزدها، گروه ۲۰ نشستی اضطراری را با حضور روسای جمهور و نخست‌وزیران تشکیل داد.

از آن پس مسئولان ارشد کشورها در جلسه سالانه شرکت می‌کنند.

در نشست گروه ۲۰، رهبران کشورها در خصوص مهمترین مسائل اقتصادی و مالی روز دنیا تبادل نظر و تلاش می‌کنند تا برنامه‌هایشان با هم هماهنگ باشد

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.