ژانویه 2009
31.01.2009 - 22:54
خبر به آن گُندگی! عجیب است که چرا خیلی کوچک و ساده، پخش شد، و خیلی ساده هم، فراموش شد. از یک جهت هم شاید این خبر، آش دهن سوزی نبود! آخه خبر های مهم تر، آمدن یا نیامدن ممد چاخان (خاتمی) است. گویا هنوز ایشان تصمیم نگرفته که در این بازی تأتر انتخابات ریاست جمهوری!!! که چه کسی ملیجک رهبر بشود به ریشش حنا بگذارد یا نگذارد
31.01.2009 - 19:57
فدرالیسم مانند دموکراسی، غربی نیست بلکه ریشه در اعماق تاریخ ما دارد. ایران در دورانهای مختلف ایالات مختلف داشته و حاکم هر ایالتی توسط شاه یا سلطان یا خلیفه مشخص می شده است . حاکم نیز موظف بوده که آن ایالت را اداره کند. او نیز برای شهر ها حاکم تعیین می کرده و … با جمع کردن مالیات هم خرج خود را در می آوردند و هم خراج به دربار را میدادند. در موقع جنگ هم سپاه در اختیار حکومت مرکزی میگذاشتند.
31.01.2009 - 18:57
علی زیرک
منبع مشروعیت، همواره یکی از مباحث چالش برانگیز در حوزه ی دولت و حاکمیت در کشورمان بوده است. خصوصا با ظهور دولت نهم و قدرت گرفتن بنیادگرایان، این بحث از حوزه ی دولت و حاکمیت فراتر رفته و به سایر نهادهای اجتماعی نیز پای گذاشته و جریان تمامیت خواه حاکم - که به سبب ناکارآمدی از هرگونه انتقاد و اعتراضی لرزه بر اندام اش می افتد - به دنبال تعیین متر و معیارهای خود ساخته برای تعیین مشروعیت و عدم مشروعیت تشکل ها، انجمن ها و نهادهای مختلف است.
31.01.2009 - 10:12
هاشم هدایتی
برای استقرار سیستم فدرال در یک کشور پیش نیازهای زیر لازم است و عدم توجه به این پیش نیازها استقرار این سیستم را در عمل با مشکلات و موانع اساسی مواجه می سازد. این مسئله گرچه چیزی از اهمیت تئوریک فدرالیسم نمی کاهد منتها باید طرفداران فدرالیسم را به تفکر و تامل وا دارد که اگر واقعا خواهان تحقق عملی و اجرایی سیستم فدرال در جامعه خود هستند باید قبلا زمینه ها و پیش نیازهای آن را فراهم سازند .
30.01.2009 - 19:57
رحمت عزیزی
تحولات سیاسی در منطقه خاورمیانه و به طور کلی در سراسر جهان ظرف دو_ سه دهه گذشته سبب شده است که ملیت های تحت ستم ایران و به ویژه ملت ژینوسایدشده کرد، بیش از پیش بیدار شده و خواستار دستیابی به حقوق پایمال شده خود باشد. در طول تاریخ و به ویژه درهشتاد سال گذشته ملت فرمانگستر- نه فرمانروای- فارس، همواره سعی کرده است که سیاست چماق و هویج را در برابر خواسته های برحق ملیتهای ایران بکار ببرد.
30.01.2009 - 17:12
سیامک مهر (پورشجری)
ما ایرانیان تصمیم گرفته ایم که علی رغم واقعیت های تاریخی و پیشینهء مملو از خبط و خطای خود، منبعد هرگز از یک سوراخ دوبار گزیده نشویم. به عنوان مثال، در صحنهء سیاسی امروز ایران، باند خاتمی چی ها و اصلاح طلبان و دوم خردادی های حکومت سنگسار اسلامی هرگز نخواهند توانست باری دیگر ملت ایران را بفریبند. به همانگونه که دار و دستهء نهضت آزادی و امثال شیخ ابراهیم یزدی و عبدالعلی بازرگان و ملی- مذهبی ها و روشنفکران و نواندیشان دینی با وجود اینکه از پدافند همه جانبهء استعمار برخوردارند...
29.01.2009 - 19:57
مهدی استعدادی شاد
بنظر میرسد که کانالهای تلویزیونی یادشده، در این میانه، از کاهش رونق و سرنوشت رادیوها درس گرفته باشند. رادیوهایی که با بودجههای غربی در خارج به راه افتادند ولی دیگر نه صدایشان که فقط سایتهای اینترنت شان مشتری جلب میکند.
29.01.2009 - 18:57
فرشاد قربانپور
از اين رو سوالي که اين روزها بيش از همه ذهن کنشگران سياسي جامعه ايران،احزاب و در يک سخن، سراسر جامعه ايران را به خود مشغول کرده اين است که آيا به راستي مير حسين موسوي رئيس جمهور آينده ايران است يا خير؟ و در صورت پيروزي او چه خواهد کرد؟ اکنون هر کسي به دنبال يافتن اين پاسخ ها است. از اين رو شناخت انديشه و رفتار او و طيفي که موسوي بدان وابستگي فکري دارد بسيار مهم است.
29.01.2009 - 10:12
ترانه بنی یعقوب
بحث تفکیک جنسیتی و قومیتی کتابهای درسی که در بدو ورود علی احمدی وزیر آموزش و پرورش مطرح شد این روزها ابعاد دیگری یافته است. چند روز پیش مدیرکل تالیف کتب درسی آموزش وپرورش علی ذو علم در گفت و گو با ایسنا گفت :” برخی از کتابهای درسی ۱۰ تا ۱۵درصد تفکیک جنسیتی میشوند”.
28.01.2009 - 19:57
عباس عبدی
برنامهريزي سياسي در ايران تا حدودي سهل و ممتنع است. سهل است، به همين دليل كه ميبينيم، هر كس و هر گروهي كه وارد فعاليت سياسي ميشود انواع و اقسام برنامهها را ارايه ميكند، اما اين برنامهها از يك سو خيلي كلي و عام و بيشتر معرف اهداف و آرزوهاست و از سوي ديگر چنان وارد جزييات ميشود كه گويي همه مراحل برنامهريزي را طي كرده است. اما برنامه ريزي در ايران ممتنع هم است به اين دليل كه كمتر برنامهاي معطوف به زمينهسازي شرايط براي برنامهريزي و كنترل و پيشبيني متغيرهاي مهم سياسي و اقتصادي است.
28.01.2009 - 17:57
داریوش همایون
من شخصا خطری احساس نمی کردم و مشکلی نمی ديدم. وضع بحرانی بود و می بايست فکری برای آن می کرديم که کرديم. مثلا در اصفهان وقتی مردم شلوغ کردند، حکومت نظامی اعلام کرده و بدون اين که از بينی کسی خون بيايد، شهر را آرام کرديم.
27.01.2009 - 19:57
علی کشتگر
فکر می کرديم با رفتن شاه و احتمالا آمدن حکومت زحمتکشان شامل کارگران، دهقانان و تهيدستان مسايل جامعه حل می شود. به اين مسئله توجه نداشتيم که مشکل اصلی کشور، نبود آزادی های سياسی و حکومت برآمده از اراده مردم بود که اگر هم داشتيم، تازه آغاز کار بود برای پيشرفت به سوی ساخت جامعه ای آباد و آزاد. به هر حال فکر می کرديم اگر شاه برود، هر اتفاقی بيفتد يا هر حکومتی روی کار آيد، از شاه بهتر است
27.01.2009 - 10:12
صفیه ناظرزاده
هیچ می دانید چه به سر آن هائی که به عفت عمومی! چپ نگاه کنند آورده و می آورند؟ و می دانید که چه بهانه خوبی است در دست آن هائی که خود بوئی از عفت ، چه عمومی و چه خصوصی اش نبرده اند؟ تا شما را که حتا نمی دانید منظور از عفت عمومی! چیست، نقره داغ کنند.؟
26.01.2009 - 19:57
شاهین فاطمی
هر بار که در گوشهای از دنیا اتفاق جالبی رخ میدهد بیاختیار فکر کشور خودمان و سرنوشت مشترکمان در ذهن تداعی میشود. مراسم تحلیف پرزیدنت اوباما در هفتهای که گذشت یکی از این نوع رویدادها بود. عظمت آن جمعیتی که در برابر مقر کنگره آمریکا در آن سرمای جانگداز ساعتها در انتظار ماندند و آنگاه با آنچنان صفا و شادی نسبت به رئیس جمهورشان ابراز احساسات کردند. از آن نوع خاطراتی است که هر کس آنرا مشاهده کرده باشد برای همیشه در ذهنش باقی ابدی خواهد بود.
26.01.2009 - 10:12
زینت میرهاشمی
طرح «تحول اقتصادی» احمدی نژاد که در همسویی با نهادهای بین المللی مانند صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی تنظیم شده است، اثرات زیانبار خود را بیش از همه بر زندگی کارگران و مزدبگیران می گذارد. در طرح اخیر، حداقل دستمزد که همه ساله تعیین می شد، حذف خواهد شد. اگر چه این حداقل دستمزد در همه جا رعایت نمی شد و هرگز با رشد نرخ تورم تناسب نداشته، اما پایه ای برای دستمزد محسوب می شد. بر اساس طرح فوق، کارفرمایان و صاحبان سرمایه آزاداند که برای خرید نیروی کار هر نرخی بخواهند تعین کنند.
26.01.2009 - 09:12
غلامعلی امیر ابراهیمی
هر روز در مملکت اسلام زده ما عزاداری و ماتم رواج دارد ، تعداد روز های تعطیل مذهبی در ایران در حدود 110 روز است ، که آنهم نیز صرفا برای منافع و سود عده ای برقرار میشود و وسیله ایست برای حفظ منافع مادی و ایجاد نوعی امنیت برای آخوند ها و آخوند زده ها !!از یک سو به فرزندان خود تجدد گرایی و نوع زندگی غربی را آموزش داده و برای آن تبلیغ نیز میکنیم و از سوی دگر سنن و عادات دست و پا گیر از آخوند درآمده را فراموش نمیکنیم زیراکه...
25.01.2009 - 13:14
جمشید طاهری پور
در اين سلسله گفتار، بايسته اين بود که گذشته را در چهارچوب مفاهيمی که اصطلاحاً مبانی مدرنيته شناخته آمدهاند، بازسازی و تبيين کنم. کوشيدم از سکوی باز شناخت خود در مقام فرد، که جايگاه محوری در مدرنيته است، به آن کس که در گذشته بودم بنگرم و از منظر آگاهی زمانه با او گفتگو کنم. به گمان من چنين رويکردی با اساسیترين نيازهای جامعه امروز ايران و مبرمترين خواست زنان و مردان نسلهای جوان کشور که خود را شهروند بازشناخته، بالندگی پايدار جامعه مدنی و برابری حقوق شهروندان را طلب میکنند...
25.01.2009 - 09:12
حشمت اله طبرزدی
هستم اگر می روم......گر نروم نیستم. جنبش ما هستیم به مرور سر بر می اورد. رهبری این جنبش در بیرون از مرز و توسط تلوزیون کانال یک صورت می گیرد. سردار بیگ زاده به عنوان یک نظامی کار ازموده و فرذی که با فرهنگ مردم ایران در ۳۰ سال اخیر به خوبی اشنا است، پشت این جنبش قرار دارد
24.01.2009 - 19:57
بی بی منور
این درد دل یک مادر ایرانی ست که دختری 9 ساله دارد. این مادر مینویسد: یک بچه 9 ساله، در حالی که فاقد هرگونه قدرت، برای تصمیم گیری، انتخاب یا مقاومت است، ناگزیر به قواعد لباس پوشیدنی که بزرگترها برایش تعیین کرده اند تن می دهد بدون آن که بداند چادر مشکی دیگر آن پیراهن آبی گلداری نیست که خوشش نیاید و نپوشد یا به دستور مادرش وقتی می روند خانه مادر برزگ مجبور شود بپوشد بلکه مجموعه قواعدی است که رفتار، گفتار و حتی طبقه اجتماعی او را، از پیش، تعیین می کند
24.01.2009 - 13:18
خانم سیمین بهبهانی، این را خوب میدانید و آگاهید که اگر قرار باشد برای نمونه،رژیم فرهنگکُش حمهور اسلامی،خود شما را به هر دلیل مسخرهای بازداشت کند، چه جایزه و پول گرفته باشید یا نگرفته باشید برایتان پاپوش درست میکند، و به ضرب منطق و سند چماقیاش، شما هم جاسوس اسرائیلی و یا آمریکایی میشوید که میلیونها دلار و یورو و پوند هم در حسابتان واریز شده است!
24.01.2009 - 09:12
رضا گلزاری
بررسیھای تاریخی و نوشتارھای ادبی اخیر کھ پھلوان گلزار کرمانشاھی را بھ تصویر کشیدھ اند٬ داوری تاریخ است در ارزش ھای انسانی. تاریخ ما پر از مکر و نیرنگ است برای حفظ نام و مقام٬و بدتر از ھمھ( ھرچند کمتر)در عالم پھلوانی و عیاری.پھلوان اکبر خراسانی کھ برای حفظ بازوبند خود رقیبان را با شیوھ ھای ناجوانمردانھ از میدان بدر می کرد٬پھلوان گلزار را دواخور کرد تا پشتش بھ خاک نرسد.گلزار تا اخر عمر در حالت جنون بسر برد....
24.01.2009 - 08:12
پوران محمدی
اختراعات بشر مرگ را هم از قلم نينداخته است. كلي آدم دارند از راه نفس كشيدن بقيه نان ميخورند. حالا يك جماعتي هم پيدا شدهاند كه از نفس نكشيدن ديگران به نان و نوايي برسند.
23.01.2009 - 19:57

حمید اسدیان (کاظم مصطفوی)
منوچهر متكي وزير خارجه كابينه هزار تيران است. او از لو رفته ترين چماقداران، شكنجهگران و تروريستهايي است كه ساليان متمادي دست اندر كار قتل و جنايت بوده است. قبل از اين كه به معرفي سوابق او بپردازيم بهتر است او و مسئوليتهاي گذشتهاش را مختصري شرح دهيم.
23.01.2009 - 17:12
اسماعیل نوری علا
سه روز پيش، باراک حسين اوباما، بعنوان چهل و چهارمين رئيس جمهور آمريکا، دورۀ چهارسالۀ حکومت خود را، با شعار و وعدۀ «تغيير» آغاز کرد و بنظر می رسد که همۀ صاحب نظران جهان اعتقاد دارند که با بقدرت رسيدن او دورۀ جديدی از تاريخ معاصر بشريت آغاز شده است.
23.01.2009 - 15:57
سمین بهبهانی از دریافت جایزه نقدی جایزه سیمون دوبووار خودداری نمود که این خود موجب پرسش ها و تفسیر های زیادی در بین حاضرین در جلسه شد . عده ای براین گمان بوده اند که اینکار بخاطر ترس مسئولین کمپین یک میلیون امضاء از اتهامات رزیم بوده است؛ ولی خانم بهبهانی در مصاحبه با صدای امریکا بطور ضمنی مطرح ساخت که تنها این موضوع که حکومت ما را به خارجی ها وابسته بداند، نبود ؛ جایزه نقدی می تواند ، خود منشا مباحث و اختلافات در بین مسئولین کمپین شود .
23.01.2009 - 08:12
امیر قربانی عظمی
جهانیان هرگز اظهارات ماندلا را در دادگاه از یاد نخواهند برد که : « من بر ضد تبعیض هستم ، خواه این تبعیض از جانب سفید اعمال شود و یا سیاه ، در این گوشه دنیا باشد یا آن گوشه ، من خواهان وجود جوامع آزاد و دمکراتیک هستم که مردم در این جوامع با داشتن رفاه و امنیت و برخورداری از شادی و فرصت های مساوی ، هماهنگ و صمیمانه با یکدیگر زندگی کنند و برای تحقق این وضعیت تا پایان عمر مبارزه خواهم کرد و آماده ام جانم را در این راه فدا کنم. » دادگاه مجرمش شناخت و ماندلا را به حبس ابد محکوم کرد.
22.01.2009 - 20:36
حسن نایب هاشم
قابل پيش بينی است که اين بار نيز شورای نگهبان و ديگر گردانندگان و مديران انتخابات رسمی سناريوی رد صلاحيت های گسترده را همچون دوره های انتخاباتی پيشين رياست جمهوری و مجلس، برای اجرا تدارک ديده باشند. جهت تقابل با چنين روندی از همه شخصيتهاى سياسى آزاديخواه و مدافع حقوق بشر که خود را کانديدای بالقوه رياست جمهوری ايران می دانند، تقاضا میکنم در صورت توافق با متن زير و همچنين پيش نويس قانون اساسی ضميمه که به طور عمده، متن پالايش و پيرايش يافتۀ قانون اساسی فعلی است...
22.01.2009 - 19:57
آقاي خاتمي همواره در سخنانش به مردم سالاري اشاره مي كرد. تكيه كلامش مردم سالاري بود اما خود او خوب مي دانست كه با حلوا حلوا گفتن دهان شيرين نمي شود. منظور او براستي از مردم سالاري چه بود بايد از خودش پرسيد. آنچه روشن است اين است كه آقاي خاتمي خواسته يا ناخواسته با زير پا گذاشتن مردم سالاري به قدرت رسيد.
22.01.2009 - 18:57
در شرایط کنونی، حاکمیت با کوچکترین بهانه ها گروههای ما را تعطیل می کند. به نظر من این روند تا ابد ادامه نخواهد یافت. هر روز شرایط برای ادامه فضای اختناق سخت تر می شود. معادلات جهانی از طرفی، فشارهای اقتصادی و...عرصه را برای ادامه این روند سخت تر می کند. سال آینده هم که انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود. البته هر کسی که رئیس جمهور باشد با درجات مختلف، مانع فعالیت هویت خواهان خواهد شد ولی ادامه این روند آسان نخواهد بود.
22.01.2009 - 17:57
این مطلب طنز نیست گرچه بیشتر به طنز میماند! زمان انتصابات نزدیک میشود و هنوز میبینیم که عدهای علی رغم تجربههای پیشین باز هم به این خیال هستند که شرکت در شو انتخاباتی(انتصاباتی) که رژیم راه میاندازد می تواند ایران را از این بن بست خارج کند.
22.01.2009 - 08:12
کیانوش رشیدی قادی
باراک حسین اوباما رسما رییس جمهور آمریکا شده است. مگه نه؟ خب وقتی که حسین آمد، امام زمان باید کشته شود! اگر قبول نمیکنید، ادامه مطلب را ورق بزنید
21.01.2009 - 19:57
آرام بختیاری
فیلسوف میان مسیح و سقراط . اپیکتت ، فیلسوف رواقی روم باستان حدودا بین سالهای 55 و135 بعدازمیلاد زندگی نمود. او در غرب آسیای صغیریعنی درترکیه امروزی درروستای قلعه پاموک بدنیاآمد ودرغرب یونان آنزمان در نیکوشهردرسن80سالگی درگذشت. وی چون فرزند یک زن برده بود،به اونام اپیکتت که به معنی خریده شده بود، دادند.
21.01.2009 - 18:57
از آغاز واقعه مصيبت بار سال 57 نزديك به سي سال مي گذرد و اينك ثمره شوم آن واقعه يعني رژيم جمهوري اسلامي در آستانه سي سالگي قرار دارد. از آنچه در اين سي سال بر سر ما رفته است بسيار ديديم و بسيار شنيديم.
21.01.2009 - 08:12
جمشید برزگر
هرچند به نظر نمی رسد که آقای اوباما تمايلی به استفاده از راهکارهای خشونت آميز داشته باشد، اما اگر پيش شرط ها و شروط ايران برای استقبال از حضور آقای اوباما در کاخ سفيد فراتر از آنچه که وی می خواهد يا می تواند به آنها پاسخ دهد باشد، شرايطی متفاوت و حتی دشوارتر از گذشته برای ايران رقم خواهد خورد.شايد همين نکته يکی از دلايل واکنش های محتاطانه رهبران جمهوری اسلامی ايران بوده است.
20.01.2009 - 19:57
ابوالحسن بنی صدر
گاه فلسطينيان بر حقوق خويش قيام می کردند و می ايستادند، اسرائيل پديد نمی آمد. هر گاه رابطه ها، رابطه های حقوقمندها با يکديگر بودند، نازيسم به وجود نمی آمد و يهوديان و غير يهوديان، با يکديگر، به مثابه انسان های حقوقمند، زندگی می کردند.
20.01.2009 - 18:57
نیکروز کردستانی
تحرکات مشروعیت بخش به جمهوری اسلامی. چهار عامل عمده ای که آرایش سیاسی آینده ایران در موقعیت کنونی و آینده با آن مواجه است عبارتند از: