ایران شش سال است که روابط سیاسی با عربستان سعودی ندارد و سطح روابطش با امارات هم سال هاست که در حد کاردار تنزل پیدا کرده است.
وزیر خارجه ایران امروز با حمد بن عبدالرحمان آل ثانی، همتای قطری خود هم تلفنی گفت و گو کرده و قرار است فردا (پنجشنبه هفتم بهمن) در تهران میزبان وی باشد.
وزیر خارجه قطر به زودی برای دیدار با مقام های ایالات متحده عازم آمریکا می شود.
قطر در میان کشورهای جنوبی خلیج فارس روابط نزدیکی با ایران دارد و تهران برخی از امور خود را از طریق میانجیگری قطر انجام میدهد.
در ماه های اخیر ایران سعی کرده است که به واسطه قطر و عمان در درگیری های یمن اثرگذار باشد. حسن ایرلو سفیر ایران نزد حوثی های یمن یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که اخیرا بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.
ایران حامی گروه انصار الله یمن یا شورشیان شبه نظامی حوثی است که با دولت قانونی این کشور درگیر هستند. رئیس جمهور یمن از این کشور گریخته و در عربستان سعودی اقامت دارد.
مقام های عربستان سعودی ایران را متهم می کنند که با حمایت از حوثی ها، یمن را به آشوب کشیده است اما ایران هم میگوید عربستان با به راه انداختن جنگ در یمن، باعث قطحی و فجایع انسانی شده است.
حوثی های تحت حمایت ایران در ماه های اخیر به طور مداوم با هواپیماهای بدون سرنشین یا موشک های خود، مواضعی از عربستان و به تازگی امارات متحده عربی را هدف قرار داده اند.
حملات اخیر حوثی ها به امارات باعث کشته شدن سه نفر در آن کشور شد. این گروه اخیرا تهدید کرده است که مواضع بیشتری در امارات را هدف قرار خواهد داد.

حوثی های مورد حمایت ایران در گذشته بارها به اهدافی در عربستان سعودی و اخیرا به امارات حمله کرده اند
یک روز پس از حمله حوثیها، ائتلاف به رهبری عربستان در یک عملیات هوایی تلافیجویانه، صنعا، پایتخت یمن را هدف قرار داد و چندین غیرنظامی در بمبارانها کشته شدند.
حوثیها اخیرا هم یک کشتی با پرچم امارات را در دریای سرخ توقیف کرده بودند.
امارات که دومین کشور اصلی "ائتلاف به رهبری عربستان" است، اقدام گروه حوثیها را "دزدی دریایی" توصیف کرده است.
نیروهای ائتلاف میگویند که ایران بر خلاف قطعنامههای شورای امنیت به گروه حوثیها سلاح ارسال میکند و این گروه نیز از موشکهای بالستیک برای حمله به شهرهای عربستان و به تازگی امارات استفاده میکند.
ایران همواره این اتهام را رد کرده و میگوید که حمایتش از گروه حوثیها جنبه معنوی دارد.
شورای امنیت سازمان ملل همچنین از هر دو طرف درخواست کرده که در همکاری با فرستاده ویژه سازمان ملل، به میز مذاکره بازگردند و تنش در یمن را کاهش دهند.
واکنش رسانههای اماراتی به حملات حوثیها: لزوم ایستادگی در برابر ایران و انتقاد از بایدن
طی روزهای گذشته رسانههای اماراتی گزارش، مقاله و خبرهای گستردهای را درباره حملات نظامی حوثیهای مورد حمایت ایران عليه اهدافی در امارات متحده عربی منتشر کردهاند.
اکثر این گزارشها با تاکید بر لزوم ایستادگی در برابر سیاستهای ایران در منطقه و تروریست خواندن حوثیهای یمن، از مواضع دولت جو بایدن نسبت به بحران یمن انتقاد کردند.
وبسایت تلویزیون اسکای نیوز عربی وابسته به دولت امارات، مقالهای را درباره تهدید کشتیرانی بینالمللی در خلیج فارس از سوی حوثیها منتشر کرد که در آن نویسنده با ذکر پیشینهای از حملات حوثیها علیه کشتیها در خلیج فارس و دریای سرخ و در آخر حمله آنها به ابوظبی پایتخت امارات، بر لزوم همبستگی بینالمللی علیه حوثیهای مورد حمایت ایران تاکید کرده است.
این مقاله مینویسد که به رغم اینکه بحران یمن و حوثیها بیارتباط با پرونده هستهای ایران و گفتوگوهای وین نیست و هر چند طرفهای امضا کننده توافق هستهای جهت رسیدن به توافق جدید خویشتنداری زیادی را در مقابل تهران از خود نشان دادهاند، اما این موارد مانع از همبستگی این کشورها جهت ایستادگی در برابر سیاستهای حوثیها و ایران در منطقه نیست.
علاوه بر آن وبسایت اسکای نیوز عربی مقاله از عبدالله الجنید، نویسنده معروف بحرینی با عنوان «آمریکا و معضل حوثیها» منتشر کرد. او ضمن انتقاد از سیاستهای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در منطقه به ویژه در یمن، نوشت: «پیش از هدف قرار گرفتن خاک امارات متحده عربی با موشکهای ساخت ایران توسط حوثیها، مناطقی در عربستان سعودی از سوی این گروه با سلاحهای ساخت ایران مورد حمله قرار گرفته بود. اما دولت بایدن هنوز در فکر بررسی قرار دادن حوثیها در فهرست گروههای تروریستی است.»
در همین حال، هانی مسهور در وبسایت روزنامه اماراتی البیان مقالهای با عنوان «حوثیها از نگاه بایدن» نوشته است. او در این مقاله میگوید که بایدن بدون فشار به ایران برای پایبندی به تعهدات خود در منطقه، وعده بازگشت به توافق هستهای داده است.
مسهور مینویسد که ایران دست گروههای مورد حمایتش در عراق، لبنان و یمن را آزاد گذاشته تا با اقداماتشان، نفوذ تهران در منطقه را نشان دهند. نویسنده میگوید که سیاستهای بایدن در برابر ایران، تاکنون یادآور سیاستهای باراک اوباما در منطقه است.
از سوی دیگر فاطمه اللامی، نویسنده اماراتی نیز مقالهای با عنوان «وحشیگری حوثیرانی... به کدامین سمت؟» در سايت اينترنت روزنامه «الرویه» منتشر کرد. این مقاله، به شدت از آنچه موضع «سست» جامعه جهانی در برابر حملات حوثیها خوانده، انتقاد کرد و نوشت که حملات بیسابقه این گروه علیه امارات تنها زمانی اتفاق افتاد که جامعه جهاني در تروریست خواندن حوثیها ضعف از خود نشان داد و باعث نفوذ ایران و اجرای نقشه توسعهطلبانه تهران در یمن شد.
روزنامه «البیان» امارات متحده عربی نیز در مقالهای که روز چهارشنبه با عنوان «چه کسی از حوثیها حمایت میکند؟» منتشر شد، نوشت مافیای سپاه پاسداران، حزبالله لبنان و حوثیها زیر چتر کمکهای بشردوستانه به یمن سلاح قاچاق میکردند.
به نوشته محمد یوسف، نویسنده مقاله، بعید نیست که برخی گروههای قاچاق بینالمللی سلاح با حوثیها و متحدان آن همدستی داشته باشند.
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمیکند.
افزودن دیدگاه جدید