رفتن به محتوای اصلی

عملکرد حاکمیت ایران در زلزله آذربایجان : سانسور وقایع، تبعیض در عمل
14.08.2012 - 16:13

 دولت ها، انسانهای نوعدوست از اقصی نقاط مختلف جهان به مناطق زلزله زده رفته و به یاری آسیب دیدگان این حادثه شتافته اند و در نجات آنها از بحران پیش آمده کوشیده اند. پس بنابر این زلزله اخیر آذربایجان اولین و آخرین این وقایع نخواهد بود.

از زمان وقوع زلزله تا بحال مواضع حاکمیت ایران نسبت به این حادثه ناگوار مملو از بی توجهی بوده است. صدا و سیما و مطبوعات ایران که زیر نظر رهبری فعالیت می کنند زلزله آذربایجان را بی اهمیت جلوه داده به پخش برنامه درباره شب قدر و حوادث سوریه پرداختند. در حقیقت عملکرد صدا و سیما که مثل همیشه بر علیه ملت آذربایجان می باشد در زلزله اخیر هم ضربه مهلک و جبران ناپذیری بر زلزله زدگان آذربایجانی وارد آورد. عدم اطلاع رسانی مغرضانه صدا سیما باعث شد بسیاری از شهروندان در مناطق زلزله زده تلف بشوند.    

آژانس های خبری وابسته به حکومت ایران مثل فارس نیوز، مهر نیوز، ایسنا و ... آمار تلفات و زخمی ها را چندین برابر کمتر از آمار واقعی منتشر کردند. در حالی که شاهدان عینی، مردم و حتی فرماندار و مسئولان شهرستان آمار تلفات و زخمی ها را چندین برابر بالاتر از آمار دولتی اعلام کرده اند. به گزارش بی بی سی خبرنگاری که در محل وقوع زلزله حضور داشته گفته تنها در دو روستای قره بلاغ و کناره بیش از 120 نفر کشته شده اند. مردم بسیاری از مناطق زلزله زده حتی در مدت 24 ساعت به آب و غذا دسترسی نداشته اند. وب سایت جنبش دانشجوی آذربایجان (آذوح) از کشته و زخمی شدن بیش از 11 هزار نفر و مفقود شدن بیش از هزاران نفر خبر داده بود.

بر اساس گزارشات ارسالی بیش از 20 روستا 100 درصد تخریب شده نزدیک به 200 روستا 70- 60 درصد تخریب شده و زلزله در بیش از هزار روستا اثر مخرب برجا گذاشته است. در حالیکه معاون اول رئیس جمهور تلفات انسانی را فقط 253 نفر اعلام کرده ولی مدیر کل روابط عمومی سازمان امداد و نجات گفته است 155 هزار نفر از اهالی منطقه دچار حادثه و آسیب دیدگی شده اند.  وب سایت کلمه هم گزارش داد تعداد کشته شده گان زلزله به 1000 نفر رسیده است.

نیروی های پلیس از پخش اقلام مواد غذایی و پوشاک و پتو که بعنوان کمک های بشر دوستانه مردمی که از شهرهای مختلف به مناطق زلزله زده آورده شده جلوگیری کرده است. این عمل پلیس منجر به مقاومت مردمی شده و پلیس به ضرب و شتم مردم عادی پرداخته و در نهایت مردم موفق به ارسال و پخش این اقلام در مناطق زلزله زده شده اند.   

بی توجهی حاکمیت به مناطق زلزله زده به حدی بوده حتی نماینده گان مجلس حکومت هم از روند امداد رسانی بشدت انتقاد کرده اند. حتی خود رسانه های ایران گزارش کرده اند که زلزله‌زدگان همچنان نیازمند دریافت اقلامی همچون آب، دارو، مواد غذایی، لباس و مواد بهداشتی هستند.

سايت خبری عصر ايران نيز گزارش داده که ۲۴ ساعت بعد از زلزله، اکيپهای امدادی حتی از برخی از روستاهای زلزله زده نتوانسته اند ديدار کنند.

بسیاری از کشورهای جهان برای کمک رسانی به مناطق زلزله زده اعلام آمادگی کرده اند. ولی حاکمیت با مواضع غیر عقلانی و خصمانه ای که در برابر جامعه جهانی گرفته است اعلام کرده نیازی به این کمک ها نیست. وزیر کشور دولت ایران ایران گفته ظرفیت داخلی کشور پاسخگوست و نیازی به کمک آنها نداریم. مدیر روابط عمومی جمعیت حلال احمر هم اعلام کرده عملیات امدادرسانی با استفاده از توان داخلی انجام می شود و نیازی به کمک های بین المللی نیست.

گزارشها از مناطق زلزله زده حاکی است نیروهای امنیتی مانع ورود مردم به مناطق زلزله زده برای کمک به آسیب دیدگان می شوند، بازماندگان حادثه خودشان اجساد را از زیر آوار بیرون می کشند.

از شروع واقعه زلزله آذربایجان تا بحال به مسئولین و رسانه های دولتی بویژه صدا و سیما دستور داده شده است که واقعه زلزله را سانسور کنند و آمار واقعی تلفات و خسارت را اعلام نکنند. در این باره سایت های خبری بویژه خبرگزاری منسوب به سپاه پاسداران '' فارس'' پیشقدم بود و خبرگزاری های خارجی هم با استناد به خبرگزاری های دولتی که خبرهای مهندسی شده را منتشر می کردند اخبار زلزله آذربایجان را پوشش دادند. آنها هم چاره ای جز این نداشته اند، چون سیستم توتالیتر ایران نتنها به مناطق زلزله زده بلکه به هیچ مکانی از کشور در هیچ برهه زمانی تا کنون اجازه ورود خبرنگاران مستقل را نداده است مگر اینکه این خبرنگاران اخبار را مطابق خواست حاکمیت سانسور کرده، بیان نمایند. همین مسئله باعث شده است که آمار های متفاوتی از زلزله آذربایجان پخش شود و حاکمیت هم آمارهای ضد و نقیض از آن داده است.

 

عملکرد تبعیض آمیز حاکمیت ایران نشان داد جان انسانها بویژه شهروندان منسوب به قوم ترک برای آنها هیچ ارزشی ندارد. حکومت ایران با کوتاهی و بی توجهی در سازماندهی گروههای امدادی و کمک رسانی برای منطقه زلزله زده و ایجاد موانع در ارسال کمک های مردمی در جهت نسل کشی همه جانبه مردم زلزله زده که منسوب به ملت آذربایجان بودند گام برداشت. این مسئله تنفر و نارضایتی ملت آذربایجان را نسبت به حاکمیت و عواملش به اوج خود رساند. اگر این زلزله در مناطقی که افراد منسوب به قوم غالب یعنی مناطق مرکزی ایران رخ می داد دولت همه منابع را برای رفع مشکلات و نجات مردم آن محل بکار می بست. ملت آذربایجان از یک نژاد دیگر و منسوب به قوم دیگر یعنی ترک هستند و از هر جهت از استثمار، تبعیض مضاعف و ستم حکومت مرکزی رنج می برند. حاکمیت تضعیف و استثمار این قوم را از لحاظ امنیتی برای بقای خود ضروری می داند که کوتاهی حاکمیت در کمک به زلزله اخیر نمونه بارز آن می باشد. دولت ایران به همین دلیل با عملکرد غیر انسانی و تبعیض آمیز خود باعث مرگ صدها انسان بی گناه و آسیب دیدن هزاران نفر در زلزله اخیر شد. 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.