رفتن به محتوای اصلی

گفتگو رادیو فرانسه با مهرداد درویش پور در باره تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها
11.08.2012 - 08:10

احضار وزیر علوم به مجلس به خاطر محروم شدن دختران از 77 رشتۀ دانشگاهی

مجلس شورای اسلامی می خواهد کامران دانشجو، وزیر علوم را به خاطر حذف 77 رشتۀ دانشگاهی برای دختران احضار کند. کامران دانشجو گفته است این اقدام بخشی از طرح تفکیک جنسیتی بوده که پیشتر از این 14 مرجع تقلید خواستار اجرای آن بوده اند.

به گزارش سایت خبری خانۀ ملت، محمد مهدی زاهدی نماینده شهر کرمان و راور در مجلس گفته که قرار است وزیر علوم برای توضیح در کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس حضور پيدا کند.

پیش از این کامران دانشجو، وزیر علوم در پاسخ به اعتراض ها در مورد موضوع تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها و همچنین حذف پذیرش دختران در 77 رشتۀ دانشگاهی گفته بود: «۱۴ مرجع تقليد و همچنین اتحاديه انجمن‌های اسلامی دانشجويان مستقل از اين طرح حمايت کرديد، اما اکنون فضای رسانه ها علیه ما شکل گرفته است.»

امسال 77 رشتۀ دانشگاهی از فهرست انتخاب رشته در 36 دانشگاه کشور برای دختران حذف شده است که حذف ظرفیت پذیرش دختران برای تحصیل در این رشته ها در روزهای گذشته اعتراض های بسیاری را در فضای رسانه ها رقم زده است.

مسئولان پنج دانشگاه از میان 36 دانشگاهی که به آن ها اشاره شد دلایل حذف این رشته ها را توضیح دادند که برخی از آن ها به "دو ظرفیتی شدن" پذیرش ها اشاره کرده اند.

رئیس دانشگاه "محقق اردبیلی" در توضیح این موضوع می گوید: «پذیرش در دانشگاه محقق اردبیلی دو ظرفیتی شده است بدین گونه که اگر دو روانشناسی عمومی و بالینی در دانشگاه تدریس می شود مهرماه یکی از این روانشناسی‌ها به دانشجویان دختر و یکی به دانشجویان پسر اختصاص داده می شود و در بهمن ماه پذیرش بالعکس خواهد بود.»

دکتر محمد حسین رامشت، رئیس دانشگاه اصفهان نیز در توضیح حذف برخی رشته ها برای دانشجویان دختر گفت: «در بررسی که صورت گرفت مشخص شد 98 درصد خانم های فارغ التحصیل رشته معدن در این رشته مشغول به کار نیستند این درحالی است که هزینه ای که در طول دوره دانشجویی صرف دانشجو می شود باید بازگشت داشته باشد بنابراین نیاز است که پذیرش رشته ها ساماندهی شود.»

مهرداد درویش پور، جامعه شناس و استاد دانشگاه در سوئد، به بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه گفت: «این تفکیک ها مشکل یک جامعۀ پدرسالار است. امکان تحصیل برای دختران در برخی رشته ها، فرصتی است برای شکستن این الگوها پدرسالارانه. اگر ما این امکان را حذف کنیم عملا این جدایی جنسیتی و مردانه شدن برخی شغل ها خصلتی جاودانه می یابد. این تفکیک از استدلالی نابخردانه سرچشمه می گیرد که به انحصار بخشی از مشاغل در دست مردان کمک می کند.»

این گفتگو را می توانید از لینک زیر بشنوید

http://www.persian.rfi.fr/%D8%A7%D8%AD%D8%B6%D8%A…

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

دکتر مهرداد درویش پور

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.