رفتن به محتوای اصلی

حکومت دیکتاتوری ایران و فساد مضاعف
24.06.2012 - 12:49

رشوت، فساد اداری، دزدی، استفاده از روابط به جای ضوابط در ادارات برای کسب امتیازات از اقتصاد رانتی دولتی و برای پایمال کردن حقوق دیگران از سالهای اول انقلاب تا بحال در ادارات دولتی ایران رواج داشته است. به خاطر بسته بودن جامعه ایران و محدودیت هایی که حکومت ایران برای گردش آزاد اطلاعات ایجاد کرده است جمع آوری اطلاعات در باره فساد اداری و رشوت خوری در ایران دشوار است. براساس اطلاعاتی که سازمان شفافیت جهانی اخیرا منتشر کرده، ایران در میان 178 کشور رتبه 146 را به خود اختصاص داده بود. از آن زمان تابحال بر شدت فساد افزوده شده است. همردیف کشورهای فاسد جهان مثل هائیتی، یمن، کامرون، ساحل عاج و... قرار دارد. اختلاص بزرگ بانکی تاریخ ایران نمونه بارز آن می باشد که در آن حدود 3000 میلیارد تومان مسئولین، سردمداران حکومت و افراد نزدیک به آنها از پول مردم دزدی کرده اند.

بیت رهبری بزرگترین مرکز فساد کشور بشمار می رود. افراد و نهادهایی که حفاظت از منافع رهبری را به عهده دارند با دادن پاداش های کلان تطمیع می شوند و هر چه مقدارغنائم کسب شده بیشتر می شود حس وفاداری به رهبر بیشتر می شود. چاپلوسی و مداحی یک سری از روحانیان، نمایندگان مجلس، فرماندهان نظامی و... به رهبر ایران به خاطر کسب امتیازات بیشتر حکومتی و غنائم است. بنا به گزارشاتی که اخیرا منتشر شد خود خانواده علی خامنه ای از بدو زمامداری رهبرتا کنون میلیاردها دلار از درآمد نفت را به طور غیر قانونی برداشته برای فرزندان و خویشاوندان نزدیک خود سرمایه گذاری کرده است.  

فرماندهان رده بالای نظامی بخصوص فرماندهان سپاه پاسداران و درکل تمامی ماموران وزارت اطلاعات که حکومت از آنها به عنوان سربازان گمنام امام زمان یاد می کند جزو سرمایه داران و افراد پولدار جامعه محسوب می شوند و از طریق پاداش هایی که از طرف بیت رهبری نصیب شان شده است سرمایه هنگفتی را جمع آوری کرده و در سایه این سرمایه مردم ایران خانواده و خویشاوندان آنها در ناز و نعمت بسر می برند و جز اقلیت کوچک که 20- 15 درصد جامعه را تشکیل می دهند  از اقتصاد رانتی حکومتی سود برده و بقیه مردم عادی با مشکلات معیشتی و اقتصادی عدیده ای  موجه هستند.

بیت رهبری از احاد جامعه انتظار اطاعت و فرمانبرداری از علی خامنه ای و نمایندگانش که خود را نائب امام زمان در زمان غیب می دانند دارند و سرپیچی از این امر عاقبت خوشی برای مخالفان ندارد چون حکومت با تکیه بر قوه قهریه بویژه سپاه و اطلاعات هر صدای اعتراضی را در نطفه خفه می کنند.

اکثر پروژه های ملی مثل نفت و گاز، راه و ساختمان، هواپیمایی، تجارت خارجی و... به دستور رهبر ایران به سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات واگذار شده است. در حال حاضر درحقیقت نیروهای سپاهی و اطلاعاتی کنترل اقتصاد مملکت را در دست دارند و حتی در بخش خصوصی هم اعمال نفوذ کرده با تهدید و ارعاب باج گیری می کنند. به خاطر این سهم این نیروهای حکومتی در نزد صاحبان سرمایه محفوظ است چون از عاقبت کار غافل نیستند و از این طریق برای حفظ سرمایه خود می کوشند. چون مرجع قانونی نیست که به تخلفات این دسته از سردمداران حکومت رسیدگی کند. این دسته به خاطر این که ضابطین رهبری می باشند از هرگونه محاکم قضایی مصون هستند حتی قضات با دستور واعمال نفوذ این افراد قرار صادره بر افراد را تنظیم می کنند. افراد وابسته به سپاه و اطلاعات اکثر پست های کلیدی را در 3 قوا یعنی مقننه، مجریه  و مقننه و همچنین سازمانها و بنیادهای وابسته به نهاد رهبری  را اشغال کرده اند. حتی احمدی نژاد هم در سخنرانی های مختلف از فساد برادران سپاهی و اطلاعاتی اش بطور کنایه آمیز و غیر مستقیم سخن گفته است.

با اینکه اکثریت مردم ناراضی از عملکرد حکومت  ایران هستند که تمامی آزادی های سیاسی و اجتماعی را از آنها گرفته است به خاطر حفظ منافع خانواده خود و ترس از رفتار غیر انسانی حکومت که در برابر شهروندان عادی اعمال می شود سکوت اختیار می کنند و آنهایی که به این سیاست های تبعیض آمیز و ناعادلانه حکومت ایران شیوه اعتراضی را در پیش بگیرند به نحوی با اعمال روشهای سرکوب گرانه مثل حبس، شکنجه و اعدام از صحنه اجتماعی و سیاسی حذف می شوند.

در بین مردم عادی هم ملیت های ساکن در ایران بیشتر از بقیه از سیاست های تبعیض آمیز و نابرابری بوجود آمده در جامعه ایران رنج می برند. چون حکومت ایران از زمان تشکیل تا کنون محو واستثمار مادی و معنوی قومیت های ساکن ایران را جز سیاست های داخلی خود قرار داده است ودر جهت آن گام برداشته است. حتی آمار و ارقامی که از اول تشکیل حکومت تا بحال توسط مراکز دولتی ایران منتشر شده است این ادعا را تصدیق می کند.

رشوت و باج گیری حکومتی بیشتر در قوه قضائیه ایران و نهادهای نظامی و امنیتی جریان دارد. عملکرد قوه قضائیه بیشتر نه بر اساس حقوق و قوانین مندرج در جمهوری اسلامی بلکه بر روابط استوار است. کسانی که روابط حسنه ای با قوه قضائیه و نهادهای نظامی و امنیتی دارند می توانند براحتی مشکل خود را حل کنند و زمانی که نزدیکان و خویشاوندان کار خلافی را مرتکب شوند می توانند با یک تماس تلفنی و دادن رشوت و باج فرد خلاف کار را از مجازاتی که برای خلافش در قوانین حکومت ایران تعیین شده است برها نند حتی اگرحکم فرد مورد نظر اعدام باشد.

از لحاظ تعداد مجازات اعدام حکومت ایران نسبت به جمعیت کشور بیشترین تعداد احکام اعدام را هر سال اجرا می کند و از این لحاظ در جهان رتبه اول را داراست. بیشتر اعدام ها بطور مخفی صورت می گیرد که با توجه به شرایط جو سرکوب واختناق در جامعه ایران آمار برداری از آن مشکل است. ولی اعدام هایی که خود رسانه های حکومتی ایران به آن اذعان کرده اند و نهادهای حقوق بشر اعلام کرده اند در سال 2011 میلادی بیش از 700 نفر قلمداد می شود. بیشتر اعدام شده گان جز افراد فقیر جامعه هستند که از دسترسی به دادرسی عادلانه محروم شده بودند. در بین اعدام شده گان تعداد زیادی فعالین سیاسی به چشم می خورد که به جرم محاربه و توهین به مقام رهبری و براندازی حکومت اعدام شده اند. یعنی در اصل منافع بیت رهبری و اطرافیان آن را به چالش کشیده بودند.

فساد حکومتی پیچیده در ایران که از روابط تنگاتنگ بین افراد و سردمداران حکومتی سود می برد هزینه های غیر قابل جبران را برای مردم ایران تحمیل کرده است. فقر، فساد، افزایش فاصله و شکاف بین افراد اقلیت غنی و اکثریت فقیر، افزابش نرخ بیکاری، تورم و گرانی ، افزایش روزافزون تعداد معتادان مواد مخدر، افزایش قتل و تجاوز، افزایش آمار طلاق، کودک آزاری، خشونت علیه زنان در اجتماع و خانواده، کشاندن فحشا به داخل خانه های مردم، از بین بردن روحیه مردم با محدودیتی که برای استفاده از ابزارهای شادی ایجاد کرده اند، اعدام در ملاعام و... بطور مستقیم از فساد حکومتی و مدیریت غیرعقلانی و ایدئولوژیک جامعه ایران توسط حکومت نشات می گیرد.

امروزه جامعه ایران با توجه به فشارهای اقتصادی و اجتماعی مضاعف که از طرف حکومت متحمل می شوند تدریجا از قربانی شدن خود به خاطر حفظ منافع خانواده ای که نماینده یک اقلیت حاکم در جامعه بوده آگاه گشته اند. این خانواده همچنین برای جاودانه کردن حکومت خود در ایران سعی بر این دارد که با صرف همه منابع مالی کشور به بمب اتمی دست پیدا کند. چون فکر می کند جامعه بین الملل بعد از تولید بمب هسته ای سیاست ها و مواضع خود را بر مبنای ترس و محافظه کاری نسبت به حکومت ایران تنظیم خواهد کرد و هیچ نهاد بین المللی و یا دولتی از ترس اینکه حکومت ایران می تواند این بمب را بر علیه منافع و امنیت جانی شهروندان خود استفاده کند یارای مقابله با این حکومت را نخواهد داشت. پس نتیجه گیری می شود برنامه هسته ای ایران تا کنون و در آینده جز بدبختی و تیره روزی برای مردم چیزی دیگر به ارمغان نیاورده و نخواهد آورد.

سیستم بسته و پر از جو اختناق و سرکوب حکومت ایران تا حالا به هیچ نهاد تحقیقاتی و بین المللی مستقل اجازه مطالعه در مورد آمار فساد در جامعه و در داخل حکومت نداده است. حکومت ایران در طول مدت زمامداری خود بر ایران با تکیه بر اصل سانسور، تغییر و دست کاری آمار و ارقام به نفع حکومت سعی کرده حکومت را سالم و کشور را در حال پیشرفت نشان دهد که با هیچ مشکلاتی روبرو نیست. اخیرا آمارهای متناقض منتشر شده از سوی بانک مرکزی و دولت و مرکز آمار ایران در مورد تورم و نرخ بی کاری نشان داد که آمار و ارقام در مقیاس وسیعی بر اساس خواست حکومت ایران دستکاری می شود. به عنوان مثال طی‌ سال‌های اخیر آمار و اطلاعات اقتصادی ارائه شده از طرف نهادها و سازمان‌های دولتی، نشان‌دهنده وضعیت مطلوب اقتصاد کشور به‌ خصوص در زمینه رشد شاخص‌های کلان اقتصادی کشور از جمله نرخ رشد اقتصادی، کاهش نرخ تورم، کاهش نرخ بیکاری و... بوده است. اما واقعیات اجتماعی ایران با این آمار های منتشر شده همخوانی ندارد. مردم عادی از افزایش روز افزون قیمت ها ، تورم و نرخ بیکاری فزاینده سخن می گویند. هر روز با گذشت زمان بر تعداد واحدهای تولیدی که ورشکست شده و تعطیل می شوند و یا در آستانه تعطیلی قرار می گیرند افزوده می شود و این مسئله به نوبه خود بر تعداد افراد بی کار جامعه می افزاید. حتی تنی چند از نمایندگان مجلس ایران هم اخیرا آمارهای منتشر شده از طرف دولت را دروغ و دستکاری شده خواندند.

حکومت ایران با تکیه بر روشهای سنتی و پوپولیستی سعی می کند از طریق رسانه ها که بطور کامل در کنترل حکومت می باشند اطلاعات غلط به مردم بدهد و ذهنیت مردم را مطابق خواست خود تغییر دهد و از این طریق بر جنایات و فساد همه جانبه خود سرپوش گذاشته، حکومت خود را حکومت پاک جلوه می دهد. ولی صاحبان قدرت در ایران از این مسئله آگاه نیستند که الان دیگر مثل دهه اول انقلاب نیست که بتوان با توسل به شیوه های قرون وسطایی و سنتی کشور را اداره کرد. بالا رفتن سطح سواد و معلومات مردم و آگاهی جمعی با استفاده ازوسایل ارتباط جمعی مثل ماهواره، اینترنت و شبکه های اجتماعی تمام اهداف این حکومت در فریب مردم و جامعه جهانی را به پوچ رسانده است.

با توجه به شرایط و اوضاع حاکم بر جامعه ایران می توان نتیجه گرفت تا بحال اکثریت جنایات و فساد در داخل و خارج ایران توسط رهبر دیکتاتور و اطرافیان او نهادینه شده است. هنوز حقیقت های زیادی در مورد فساد و جنایات حکومت ایران و افراد وابسته به آن برعلیه انسانهای بی گناه و بی دفاع پنهان مانده است. مبارزه مکرر و همگرایی اکثریت افراد جامعه و اتحاد جامعه بین الملل برعلیه حکومت ایران می تواند به تغییر حکومت ایران منجر شود. با تغییر و از بین بردن سیستم حاکم می توان حقیقت های زیادی را که از جنایات حکومت ایران برای اکثریت مردم ایران و جهان پنهان مانده، آشکار ساخت که برای برقراری عدالت در جامعه آینده ایران ضروری است و همچنین تغییر حکومت ایران به عنوان حامی تروریسم می تواند به صلح وآرامش جهانی کمک کند و به نگرانی های جامعه جهانی در مورد بلند پروازیهای حکومت ایران پاسخ بدهد.     

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

لاله موذن

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.