رفتن به محتوای اصلی

حق تعیین سرنوشت یا فدرالیسم
22.04.2005 - 19:08

جمعه 22 آوریل 2005

اعتراض اعراب خوزستان و در گیری های بخشی از مردم این منطقه با نیروهای انتظامی حکومت آزادی کش اسلامی, موجب طرح شعار جدایی خواهانه از سوی آنان شده است. حق تعیین سرنوشت, موضوعی است که باید آن را جدا از احساسات ملی, به گونه ای دو سویه مورد بررسی دقیق قرار داد و به پیش بینی نتایج عملی آن پرداخت.

تنوری لنینی حق تعیین سرنوشت که یکصد سال ازعمر آن می گذرد, نه تنها مورد قبول کمونیست ها است, بلکه مورد پذیرش اکثر فعالین اقوام و ملیت های ایرانی می باشد. آنان متوجه نیستند که شرایط جهانی بکلی تغییر کرده است, هر کشور موقعیت خاص خود را دارد و نادیده انگاشتن این موضوع عواقب سهمگینی را برای همه ی ساکنین ایران در بر خواهد داشت.

در نگاه تنوریسین های اقتصادی, ناسیونالیسم به لحاظ اقتصادی در حال زوا ل می باشد و جهان کنونی مدت ها است که وارد فاز فرا صنعتی شده است (1). در این میان سرمایه مرزی نمی شناسد و با گسترش wto تعرفه گمرکی به 5% و سوبسید ها به حداقل کاهش یافته اند (2). در نتیجه ناسیونالیسم, فاقد پایه های اقتصادی شده است. به زبانی دیگر, حاکمیت سیاسی- ملی اقتدار خود را ا ز دست داده و دولت های ملی به جای حاکمیت, به کار اداره ی کشور ها می پردازند. برهمین اساس پارلمان های کشورهای بزرگ, حاکمیت سیاسی را به میزان زیادی از دست اده اند و در کشورهایی که به شکل فدرال اداره می شوند, سهم دولت های فدرال هر روز کم رنگ تر می شود و این به گونه ای است که از آن خود گردانی اداری, فرهنگی و سیاسی فهمیده می شود.

متاسفانه شکاف دیجیتالی (3) بزرگی در جهان, در منطقه و در کشور ما ایجاد شده است و پدیده هایی چون فقر وا ختلاف فرهنگی, در پیوندی آشکار با این شکاف ها قرار دارند. برای نمونه می توان از شکاف دیجیتالی میان نسل های گوناگون نام برد که سبب پدید آمدن بحران های سخت خانوادگی شده, فرزندان و پدران و مادران را درگیر پیامد های آن ساخته است (4).

از سویی ناسیونالیسم در عرصه ی اقتصادی حرفی برای گفتن ندارد, اما به لحاظ احساسی و فرهنگی, با گسترش ابزار دیجیتالی, رشد چشم گیری در جهان نموده و خوشبختانه در این راستا به غنای فرهنگ جهانی نیز کمک کرده است.

از سوی دیگر, گرایشات ملی و جدایی خواهانه در کشورهای استبدادی( ضد غربی) نظیر ایران, با حمایت آمریکا و متحدانش در منطقه روبرو شده است. این در حالی است که آمریکا در عراق و افغانستان جهت حفظ تمامیت ارضی این کشور ها تلاش می کند. ولی مقاومت حکومت دینی ایران در برابر پذیرش شرط های غرب, موجب حمایت آمریکا از تلاش جدایی خواهانه ی عرب های ایرانی شده است. در این گیر و دار, تجزیه ی مناطق نفت خیز ایران نه تنها سودی در بر نخواهد داشت, بلکه دقیقا به زیان ملت های غیر عرب ایرانی خواهد بود.

برای نمونه, اگر وضعیت مردم عرب ایران را با مردم امارات متحده عربی مقایسه کنید, فکر می کنید شاید طبیعی باشد که مردم عرب زبان ایران خواهان جدایی و پیوستن به کویت و امارات هستند. اما بلوچ ها, کردها و آذری ها چنین تمایلی از خود نشان نمی دهند, چرا که با جدا شدن از ایران دست آنان از منابع و ثروت های زیر زمینی یعنی گاز و نفت و موقعیت استراتژیک ایران کنونی کوتاه خواهد شد.

یایان سخن آن که در صورت جدایی عرب زبانان ایرانی, شکل گرفتن جنگ داخلی قطعی خواهد بود و اصولا هیچ گونه منافع مشترکی میان این جدایی طلبی و خواست خود گردانی و یا فدرالیسم کرد, بلوچ و مناطق دیگر موجود نیست.

پر واضح آنکه تا این نظام دینی و ضد آمریکایی پابرجاست, ایران با خطر جدی تجزیه روبرو است. در این برهه , تنها وجود یک رفراندم کاملا آزاد می تواند زمینه را برای طرح فدرالیسم یا خود گردانی اداری, فرهنگی و سیاسی فراهم سازد. به سود همه ی ساکنین ایران است که در این بحران, از یک پارچگی کشور حمایت کنند.

به نظر نگارنده, گلوبالیسم و فدرالیسم راه حل ایران و همه ی جهان است. به همین دلیل دفاع از تمامیت ارضی ایران بسود همه ی ملت های تحت ستم ایران خواهد بود.

زیر نویس ها:

1_ مقاله "اقتصاد دیجتالی افسانه نیست "

http://www.iranglobal.dk/Eghtesad%20Diggitali%20a…

2_ سازمان تجارت جهانی

http://www.iranglobal.dk/sazeman%20wto%20keianosh…

3_

"سقوط زمان ، مکان و دولت "

http://www.iranglobal.dk/soghot%20zaman%20va%20ma…

4_شایان ذکر است که 70% فعالین ناسیونالیست "ملل تحت ستم " را کمو نیست جهان وطنی سابق تشکیل می دهند که تمایلات ناسیونالیستی انان اشکارا با روحیه جوانان گلوبال اندیش و غرب گرا ایرانی متفاوت است.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.