رفتن به محتوای اصلی

هجوم عراقیان و نایابی کالا
11.09.2018 - 22:07

فرماندار مریوان هشدار داده است که خرید کالاهای اساسی از سوی مسافرانی که از مرز عراق وارد مریوان می‌شوند، باعث نایاب شدن کالاهای اساسی در این شهر شده است.
محمد شفیعی به خبرگزاری ایسنا گفته است که روزانه حدود ۱۱۰۰ نفر از مرز باشماق وارد مریوان در استان کردستان در غرب ایران می‌شوند تا "حجم زیادی از کالاهای اساسی زندگی خود" را در این شهر فراهم کنند.
فرماندار مریوان حجم تردد مسافران عراقی برای خرید کالاهای اساسی را بی‌سابقه خوانده و درباره یک "بحران جدی" هشدار داده است.
سقوط ارزش پول ایران در ماه‌های گذشته دلیل اصلی افزایش تردد مسافران عراقی از مرزهای کردستان و خوزستان به داخل ایران برای خرید کالا عنوان شده است.
پیش از این هم خبرگزاری کار ایران، ایلنا گزارش داده بود که روزانه ده‌ها هزار عراقی برای خرید مایحتاج خود وارد منطقه آزاد اروند در استان خوزستان می‌شوند.
مصطفی فتح‌الله‌زاده، یک مدیر آژانس مسافرتی به ایلنا گفت که این افراد "بازارها را خالی می‌کنند و شب مجددا از مرز به کشور خود بازمی‌گردند".
به گفته آقای فتح‌الله‌زاده مسافران عراقی از بصره و جنوب عراق وراد منطقه آزاد اروند، خرمشهر و آبادان می‌شوند و در آنجا "گوشت، ‌مرغ و حتی نان و نمک روزانه خود را تهیه می‌کنند."
این مدیر آژانس مسافرتی به خبرگزاری ایلنا گفت "به‌دلیل بی‌ارزش شدن پول ایران، خرید عراقی‌ها به دینار مفت درمی‌آید. به‌ عنوان مثال یک مرغ در عراق شش دینار است که به پول ما شصت هزار تومان می‌شود. در صورتی که آنها در آبادان می‌توانند این مرغ را کیلویی ده تا دوازده هزار تومان خریداری کنند."
در چند ماه اخیر و به خصوص در طی دو هفته گذشته ارزش ریال ایران در برابر دلار و دیگر ارزهای خارجی به شدت افت کرده است.
قیمت دلار در ابتدای سال گذشته حدود ۳ هزار و ۷۰۰ تومان بود و با احتساب قیمت روز، ظرف این مدت ارزش دلار بیش از سه برابر شده است.
کاهش ارزش پول ایران در آستانه دور دوم تحریم‌های آمریکا که صنعت نفت و انرژی ایران را هدف می‌گیرد باعث نگرانی مردم از بالارفتن قیمت کالاهای اساسی و کمیاب شدن آن شده است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران امروز (بیست شهریور) اذعان کرد که تحریم‌ها تاثیر "بسیار زیادی" داشته و شرایط کشور را "خاص، خطیر و دشوار" توصیف کرد.

 

باشماق

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

امیرعلی متولی
بی بی سی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.