رفتن به محتوای اصلی

زمزمه گرانی بنزین
17.08.2018 - 02:32
تفسیر از:
امیرعلی متولی

چندي است زمزمه‌هاي لزوم افزايش قيمت بنزين در كشور به گوش مي‌رسد. هربار گروهي در اين رابطه صحبت مي‌كنند و به نظر مي‌رسد اين سخنان تلاش‌هايي در راستاي ‌آماده‌كردن اذهان عمومي براي افزايش قيمت بنزين باشد.
جديدترين اظهارات مربوط به مهرداد تقي‌زاده، معاون وزير راه وشهرسازي، است كه به ايلنا گفته است: براي کاهش تعداد تلفات و سوانح جاده‌اي از 16 هزار کشته به 9 هزار کشته در 10 سال،‌ برنامه‌هايي تدوين کرده‌ايم که تحقق آن به اعتبارات 280 هزار ميلياردتوماني نياز دارد.
او از انجام مطالعاتي مبني‌بر اينکه خودروهاي توليد داخل چه سهمي در بروز سوانح جاده‌اي دارند، خبر داده و اعلام نتايج نهايي اين طرح را به يك ماه آينده موكول كرده است.
تقي‌زاده در اين گفت‌وگو درباره محل تأمين 280 هزار ميليارد تومان اعتبار براي اجراي طرح كاهش تلفات جاده‌اي، پيشنهاد افزايش قيمت بنزين را مطرح كرده است. به گفته او، اگر دولت نتواند 280 هزار ميليارد تومان اعتبار مورد نياز را تأمين کند، نبايد از ما انتظار کاهش تعداد تلفات ناشي از سوانح جاده‌اي را داشته باشد.

پایان خبر/

 

خبر کامل

http://yon.ir/7Qf5l

 

 

دو کلام حرف حساب

اهل فن می گویند که ساختار جامعه دارای سه بُعد اصلی است که این سه بعد، هویت جامعه را شکل می دهند: سیاست ، فرهنگ و اقتصاد

تکلیف سیاست مان که روشن است یا در پی ِ عراق هستیم که بعدش تحریممان میکند و یا دنبالِ کار یمن و جیبوتی.....

اقتصادمان را هم که حضرت امام از روز اول انقلاب مشخص فرمودند: اقتصاد مال ِ خر است

فرهنگ هم که دیگر دیدنی تر: پیاده تا نینوا، تکثیر متعه در مشهد و قم برای ثواب، نامه پرانی برای چاه، بخیه بیمار را کشیدن بخاطر فقر، اشاعه فرهنگ اختلاس و دزدی، نشرِ دروغِ سیستماتیک و الی آخر...

 

واما بنزین ....

بنزین و کلاً سوخت، یکی از اساسی ترین و استراتژیک ترین محصولات در هر کشوری به شمار می رود، محصولی که حساسیت ها در ارتباط با نرخ گذاری آن،به نان شب مردم وابسته است و هر بار که سخن از قیمت بنزین می شود، همه اقشار با جدیت پیگیر اخبار آن می شوند. میدانیم که ضریب مصرف بنزین در کشور ایران آنچنان اصولی نیست اما آیا نظام، به این مسئله بصورت بنیادی پرداخته است؟

در طی سالیان متمادی دیده ایم که وابستگی اقتصاد به نفت و درآمدهای نفتی برای خادمینِ انقلاب برکت بوده و برای خلق الله بلا!

  قدرت حاکمه بطور متناوب بر افزایش صدور نفت پافشاری نموده و از طرفی قیمت انرژی و خصوصاً سوخت مانند بنزین و گازوئیل را هم افزوده است و از این ترفند بعنوان راهکاری برای کاهش مصرف نیز همواره دفاع نموده اما اینکه تا چه حد این ادعا درست بوده، با نظری سطحی به جامعه میتوان گفت علاوه براینکه مفید نبوده، بر معضلات و تورم هم بصورت سیستماتیک افزوده است. سوخت، محور اصلی حمل و نقل است و در کشوری که جزو کشورهای صادر کننده عمده نفت بحساب می آید، بسیار بی معناست که سران آن هیچ سرمایه گذاریِ جدّی و موثری در رابطه با تولید داخلی آن نکرده اند. 

مشکل اساسی و بنیادی اقتصاد ایران چند وجهی است. تکلیف اقتصاد که روشن است و به خر مربوط میشود، ضعف دیپلماسی و فقدان سیاستهای خردمندانه سر به عرش میزند ، شایسته سالاری هم که وجود خارجی ندارد و بدتر از همه "عدم پرسشگری مردم" نیز بلایا را چندین برابر خانمانسوز تر نموده است. در بُعدِ "حماری" هم که الحمدلله رانتها و فسادها و ناکارآمدیهای موجود در آن بیداد میکند و "مشیّت الهی" است!

جانشینانِ ولیعصری، افزایش قیمت بنزین را نسخه درمان تلفات جاده ای میدانند.  زلزله خاموشی که هر ساله درجه ریشترش بالاتر میرود و تعداد مرگ و میرهایش نیز افزایش می یابد . مکرراً دیده ایم که مسئولین خدوم داروی درمان قربانیان جاده ای را در گرانی بنزین تجویز می کنند و یا کاهش سقف سرعت مجاز رانندگان!

اما مگر کسی زیربار میرود که روزگار جاده ها خوب نیست!

میگویند جاده را باید به راه زندگی معنا کرد نه این که تا نامش به میان می آید«مرگ » در ذهن امتِ اسلامی متبادر گردد! باید گفت: نه! جاده برای زندگی است. اگر «جاده مرگ» وارد ادبیات مردم می شود به خاطر کم گذاشتن زعمایِ صاحبقران برای زندگیست، برای این است که گاه دچار غفلت می شویم و این غفلت گاه چنان به خواب سنگین گره می خورد که خون کشتگان هم بیدارش نمی کند حتی وقتی به شیون به سوگ نشستگان همراه می شود.

چه کسی پرسیده که آیا در کشورهای جهان اولی که خودروهای پرشتاب و باسرعت بیشتری می سازند برای جلوگیری از سرعت آنها و کاهش آمار قربانیان بنزین را گران می کنند؟ انصافا کیفیت خودرو ها و جاده های آنها از استانداردهایِ امامِ زمانی بهتر نیست؟ آیا قوانین راهنمایی و رانندگی ما به خوبی تصویب و مراعات می شود؟

تعداد خودروها که چه عرض کنم، تعدادِ تابوتهایِ متحرکِ سایپا و ایران خودرو که دارد لحظه ای بیشتر می شود ولی همین تابوتها بعضا هنوز روی همان جاده های رضاخانی مانور و ویراژ میدهند!

خاطراتِ گرانی بنزین هم که الی ماشالله است و تورم را تا چند برابر افزایش داده و عوارض ناخوشایندی در پی داشته و دارد، البته گرانی فقط کمر عوام الناس را شکسته ولی بحمدلله مسئولین و آقازاده ها که با پورشه و موزراتیهایشان لایی میکشند و جکوزی و لاو پارتی هایشان قطع نمیشود بالاخره چند ماهی برای استراحت باید بیایند در میهن اسلامی حالشان را ببرند و مجدد برگردند سر خانه و زندگیشان!

گران بنزین، بی ثباتی اقتصادی را برای کارگر، کارمند و بیکار به ارمغان می آورد و سبدشان را خالی تر می کند، تعطیلی های کارخانه ها و کارگاه ها را در پی خواهد داشت و قصه علی هکذا...

 

Image result for ‫گرانی بنزین کاریکاتور‬‎

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

امیرعلی متولی
خبرفوری

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.