رفتن به محتوای اصلی

ردِ پای ِ تروریسم
16.06.2018 - 22:24

سازمان ملل متحد می‌گوید قطعات باقیمانده از پنج موشکی که از ژوئیه سال ۲۰۱۷ توسط شورشیان حوثی یمن به عربستان سعودی پرتاب شده بودند، دارای علائمی کلیدی در طراحی موشکهایی هستند که ایران تولید می‌کند.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشی محرمانه برای شورای امنیت آن نهاد بین المللی گفته است که بطور قطع برخی از آن قطعات در ایران تولید شده‌اند.
با این حال، این گزارش می‌گوید مشخص نیست موشک‌ها، قطعات آنها و تکنولوژی وابسته به آنها چه زمانی از ایران برای حوثی‌ها ارسال شده است و آیا این نقل و انتقال نقض کننده قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد منع ایران از انتقال سلاح بوده است یا خیر.
کارشناسان مستقل سازمان ملل اوایل سال جاری میلادی به شورای امنیت گزارشی داده بودند که از عمل ایران در نقض قطعنامه دیگری در ارتباط با یمن حکایت داشت.
جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که سیاست آن نه انتقال تسلیحات و تجهیزات نظامی به یمن است و نه تولید آنها در آن کشور.
پرزیدنت ترامپ که از زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتقد توافق برجام بود، ۱۸ اردیبهشت ضمن انتقاد صریح از سیاست‌های منطقه‌ای ایران و حمایت آن کشور از تروریسم، گفت این رفتار بی‌ثبات کننده ایران پس از توافق هسته‌ای شدیدتر شده است و آمریکا گروگان این مسائل نخواهد شد.
وی ضمن اعلام خروج واشنگتن از توافق ۲۳ تیر ۱۳۹۴ بین شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ با ایران، خاطر نشان کرد که آمریکا با متحدان خود مذاکره می کند تا به یک تصمیم جدید برای جلوگیری از جاه طلبی مخرب ایران برسد.
پرزیدنت ترامپ پیش از این به کنگره آمریکا و کشورهای اروپایی فرصت اصلاح برجام را داده بود و گفته بود اگر این توافق اصلاح نشود، آمریکا از آن خارج می‌شود.
خروج آمریکا از توافق، احیای تحریم‌های اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران را به همراه خواهد داشت؛ تحریم هایی که از تیرماه ۱۳۹۴ لغو شده بود.
رئیس جمهوری آمریکا می گوید جمهوری اسلامی ایران به توافق پایبند نبوده است. بر اساس بندی از قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای در شورای امنیت تصویب شد، جمهوری اسلامی ایران از آزمایش موشک بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.
با این حال ایران در دو سال اخیر‌ چندین آزمایش موشک بالیستیک داشته است و موشک های ایران در دست برخی گروه های تروریستی و شورشی منطقه دیده شده است.

 

امیرعلی متولی

۲۷ خرداد ۱۳۹۷

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

امیرعلی متولی
صدای آمریکا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.