رفتن به محتوای اصلی

افت همزمان ارزش پولی ملی ایران، روسیه و ترکیه
13.04.2018 - 09:58

 

افت همزمان ارزش پولی ملی ایران، روسیه و ترکیه 

با گذشت یک هفته از نشست ۳ جانبه ایران، روسیه و ترکیه در استانبول در مورد موضوع سوریه، ارزش پول ملی این ۳ کشور به صورت همزمان شاهد نوسانات شدیدی بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری آسیا تایمز، به رغم رشد شاخص بورس و قیمت کالاهای مختلف در بازارهای جهان، ارزش ریال ایران، روبل روسیه و لیر ترکیه به صورت تقریبا همزمان و یک هفته بعد از نشست 3 جانبه ایران، روسیه و ترکیه در استانبول در مورد موضوع سوریه شاهد افت قابل توجهی بوده است.

کشورهای غربی با وضع تحریم های جدید علیه شرکت ها و اتباع روس که هدف از آن ممانعت از ارز آوری شرکت های بزرگی نظیر شرکت آلومنیوم روسال بوده، شرایط را برای کاهش ارزش روبل روسیه فراهم کرده اند. بر این اساس، ارزش هر دلار آمریکا از 58 روبل در جمعه گذشته به 63 روبل در معاملات صبح امروز رسیده است.

ارزش هر دلار امریکا در بازار آزاد ایران هم به 60 هزار ریال رسیده، در حالی که این رقم در پایان سال 2016 میلادی 35 هزار ریال بود. دولت ایران اعلام کرده که قیمت هر دلار آمریکا را در سطح 42 هزار ریال حفظ خواهد کرد، اما به دلیل عدم تامین ارز مورد نیاز صرافی ها، عملا ارز با قیمت اعلامی دولت خرید و فروش نمی شود.

ارزش لیر ترکیه نیز در برابر دلار آمریکا شاهد افت قابل توجهی بوده است. ارزش هر دلار آمریکا صبح امروز به حدود 4.10 لیر رسید. ایجاد حباب عظیم اعتباری، کسری حساب جاری حدودا 6 درصدی و بدهی 220 میلیارد دلاری شرکت های ترک موجب رسیدن نرخ تورم در ترکیه به 10 درصد شده است.

همزمانی نشست سه جانبه استانبول با کاهش ارزش پول ملی این سه کشور ناظران را به این فکر انداخته که ممکن است ارتباطی میان همکاری این سه کشور در موضوع سوریه با نوسانات ارزی اخیر وجود داشته باشد. قدرت های غربی سعی دارند از اهرم های اقتصادی برای تضعیف استانداردهای زندگی در کشورهایی که با سیاست های آنها همراهی نمی کنند استفاده کنند.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

طاهره بارئی
خبر فارسی

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.