رفتن به محتوای اصلی

اصول پیروزی جنبش
04.01.2018 - 05:27
 
0- جنبش جاری جنبش زحمتکشان است. جنبش گرسنگان است. جنبش آزادیخواهان و رهایی طلبان، از همه ستمگریهای حکومت ارتجاعی حاکم است.

سر دسته خشونتگران سپاه، گفته که جنبش دی تمام شد. خیال خامی ست که درسر پرورانده است. و یاوه ایست که در مقابل در یافت مزد، از راهبرش، گفته است. و کار همیشگی اینان .
تا حکومت اسلامی که ناقض زندگی انسانی ست ، وجود دارد ، جنبش دی را پایانی نیست. حتی اگر سرکوب شود، باز پس از مدتی، گیریم با نامی دیگر، ادامه خواهد یافت.
با تعقل در این که،  من انسانم و حق دارم انسانی هم زندگی کنم ، هیچکس و هیچ حکومتی حق ندارد مرا از زندگی انسانی محروم کند، بر این اساس با جنبش همراهی میکنیم:
 
1- فضا و محیط اعتراضات  طوری حفظ شود ( مسالمت آمیز) که مردم جرأت کنند به تظاهرات جذب شوند؛ تا اعتراضات هرچه بیشتر عمومی و همگانی شود. با جذب شدن اکثریت مردم شهر ها و روستاها به اعتراضات، حکومت نمی تواند جنبش را به راحتی شکست دهد. نیروی سرکوب حکومت در این شرایط دو دل شده و امکان پیوستن به جنبش را پیدا میکند. 
2-مردم به محیط غیر مسالمت آمیز جذب نمیشوند و کسانی که در صحنه میمانند به  علت کمی نیرو ، به راحتی سرکوب میشوند. 
 
3-لازم است تغییر خواهان دانشگاه،اداره، کارخانه، انجمن‌ها، پارک‌ها، محلات… همه را به محل حضور خود تبدیل کنند و با همدل و همراه کردن مردم، از چنگ رژیم بیرون آورند . تا میتوان نباید خیابان ها را از دست داد. چیزی که  سرکوبی ها را بی‌اثر می‌کند، در دست داشتن همه نقاط جامعه و خنثی نمودن حضور حکومت در آن نقاط است.
یعنی در همه نقاط جامعه باید  رژیم مشروعیت‌ خود را از دست بدهد. لازم است  مردم در هر جایی که هستند «خود مدیریتی» آنجا را به دست گیرند.
«خنثی نمودن حضور حکومت» در همه نقاط جامعه یعنی ایجاد « نقاط آزاد». آنها نقاطی هستند که «مشروعیت زدایی» از رژیم در آنها ، از راه حضور و ارتباط و روشنگری و تأثیر گذاری اعتراضات، تحقق یافته، و همدلی و همراهی مردم با جنبش پدید آمده است. نقاط آزاد، پایگاه و پشتیبان و ادامه ی جنبش اند. این است که سرکوب عملاً کم تأثیر میشود. 
Missing media item.
 
4-«رهبری» جنبشهای خود جوش در جوامع تحت سلطه دیکتاتوری نخست « غیر متمرکز» است و با پیشرفت جنبش و آزاد شدن فضا کم کم، حالت « متمرکز» نیز به پدیده ی رهبری« غیرمتمرکز» اضافه میشود.
رهبری « غیر متمرکز-متمرکز» جنبش در مسیر مبارزه ، هنگام خارج شدن نقاط مختلف جامعه از چنگ حکومت در میان فعالان شکل میگیرد.بنابرین نباید از بابت ضعف رهبری جنبش نگران بود. 
باید هرنقطه ایکه از چنگ رژیم بیرون میاید « حفظ شود» . 
 
5-سازمان یابی تشکلها را باید  از پائین در محیط های کار و زندگی، همه محلات و شهرها و روستاها پیش برد. تا در شرایط سرنگونی، مردم خودشان اداره ی هر محل را بدست گیرند.
 
 Missing media item.
6-  لازم است جنبش کارگری با  اعتصابات سراسری به حرکت در بیاید. و فعالان کمیته های همکاری را در هر محله و منطقه تشکیل دهند و به یاری اعتراضات بشتابند.

7- جنبش باید کار اطلاع رسانی به مردم و آزادیخواهان را جدی بگیرد. تا در داخل و خارج بتواند از حمایت آزادیخواهان برخوردار گردد.

8- شعارهای جنبش عمومی لازم است عمومی انتخاب شوند. مانند: جمهوری اسلامی نمیخواهیم، نمیخواهیم.  زندانی سیاسی آزاد باید گردد...

9- پیشروی و پیروزی جنبش، کاری آسان و فوری نیست، باید آن را طولانی در نظر گرفت.
حرکت آن ، خط راست نیست و افت و خیز دارد. تاکتیک« پیشروی-عقب نشینی-دوباره پیشروی»

را لازم است توجه نمود.از اینرو به خط شکسته مانند است. باید کوشید با مشروعیت زدایی از حکومت در همه زوایای جامعه، حداقل دو سوم مردم را با خود همراه کرد و به صحنه آورد. 
هیچکس ، جز همین دو سوم مردم جامعه، نمی تواند جنبش را به پیروزی رساند. باید به نیروی مردم خود تکیه نمود. البته پیشگامان، در آغاز ، معمولاً  با نیروی کمی به حرکت درمیایند.
تجمع در یک نقطه ممکن نباشد لازم است امکان تجمع در چند نقطه را بررسی کرد.میتوان نقاط ضعف نیروی سرکوب را تشخیص داد و از همین نقاط وارد شد. غیر از حضور در خیابان، شعار نویسی، سازماندهی خود و محیط، اطلاع رسانی از جنبش، اعتصاب، تحصن، بحث های مشروعیت زدایی، ازجمله کارهای کوشندگان جنبش است که میتوانند انجام دهند. 

10- خواست خود را نسبت به « امکانات و توانایی» خویش انتخاب کنید و شناخت دقیق وضعیت طرف مخالف را به دست آرید ، همه ی جوانب امکان «تحقق عمل» را با توجه به موضع و حرکت «نیروی سرکوب»، بسنجید.  وقتی وارد عمل شوید که با در صد بالایی برد باشماست. طرف مخالف را دست کم نگیرید و در مورد خود خیال پردازی نکنید. تا میتوانید واقع بین باشید. 

 
11- نباید کودکان و نوجوانان در درگیریها حضور داشته باشند. که جانشان به خطر میافتد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.