رفتن به محتوای اصلی

نتانیاهو: اسرائیل حمله به سوریه را حق خود می‌‌داند
14.11.2017 - 14:21

به‌گزارش رویترز، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز دوشنبه ۱۳ نوامبر / ۲۲ آبان در جریان جلسه نمایندگان حزب لیکود در پارلمان این کشور گفت:

«ما مرزهای خود را کنترل می‌کنیم، از کشور خود حفاظت می‌کنیم و به انجام این کار ادامه می‌دهیم. من همچنین به دوستانمان، از دوستان آمریکایی تا دوستان روسی، اطلاع داده‌ام که اسرائیل در سوریه و به‌ویژه در جنوب این کشور هرطور که مناسب ببیند، با توجه به الزامات امنیتی‌اش عمل خواهد کرد.»

 شنبه ۱۱ نوامبر / ۲۰ آبان در اجلاس سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا – پاسفیک در ویتنام، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی او دونالد ترامپ بیانیه مشترکی درباره سوریه منتشر کردند. آنها در این بیانیه اعلام کردند که هیچ راه حل نظامی برای جنگ سوریه وجود ندارد و از تمام طرف‌ها خواستند نقش فعالی در روند مذاکرات صلح ژنو ایفا کنند.

رؤسای جمهور آمریکا و روسیه به‌ویژه اظهار امیدواری کردند که آتش‌بس تصویب شده در ۷ ژوئیه، از جمله در جنوب سوریه تمدید شود.

در واکنش به این بیانیه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دوشنبه ۱۳ نوامبر گفته است اگر روسیه و آمریکا واقعاً اعتقاد دارند که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد، می‌بایست نیروهای نظامی خود را از خاک سوریه خارج کنند. اردوغان در حالی‌که عازم روسیه بود گفت:

«من با این کلمات مشکل دارم. اگر راه حل نظامی [در سوریه] مسئله‌ای را حل نمی‌کند پس کسانی که بر این نظرند باید نیروهای خود را از این کشور خارج کنند.»

اسرائیل نگران است که نیروهای ایران، حزب‌الله لبنان و دیگر شبه‌نظامیان شیعه متحد دمشق به‌طور دائم در سوریه مستقر شوند و بیش از هر هیچ نمی‌خواهد که این نیروها به منطقه جولان هم‌مرز با اسرائیل نزدیک شوند. اسرائیل بخش‌هایی از بلندی‌های جولان را که متعلق به سوریه است، در جنگ شش روزه ۱۹۶۷ با اعراب به تصرف خود در آورد و از آن زمان کنترل این بخش را در اختیار دارد.

روز گذشته، یکشنبه ۱۲ نوامبر / ۲۱ آبان، تساحی هنغبی، وزیر همکاری منطقه‌ای اسرائیل نسبت به آتش‌بس در جنوب سوریه ابراز تردید کرد و تأکید کرد که اسرائیل یک بار برای همه خطوطی که نباید از آن‌ها عبور کرد، ترسیم کرده است.

به‌گفته یک منبع آگاه در دولت آمریکا، روسیه پذیرفته است که «با رژیم سوریه برای حفظ فاصله نیروهای مورد حمایت ایران از منطقه جولان کار کند.»

این در حالی است که دیمتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز دوشنبه گفت ترامپ و پوتین اصلاً به موضوع عقب‌نشینی نیروهای هم‌پیمان ایران از جنوب غربی سوریه اشاره‌ای نکرده‌اند.

روز دوشنبه همچنین بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در مورد نقش ایران در سوریه پس از بیرون راندن گروه «دولت اسلامی» (داعش) گفت:

«در صورتی که سوریه بتواند با همه مشکلات فائق بیاید و داعش سرکوب کامل شود، ما روابط راهبردی خود را  ادامه می‌دهیم و در حوزه بازسازی سوریه حضور جدی خواهیم داشت.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
رادیو زمانه

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.