رفتن به محتوای اصلی

‫ ۵ ملیون مرکز نشین برای متمدن کردن مردمان جنوب ایران ا عزام میگردد
21.02.2017 - 20:14

اکبر ترکان دبیر شورای عالی مناطق آزاد از برنامه دولت برای افزایش ۳ برابری جمعیت در سواحل جنوبی ایران خبر داد. و از موضوع “تمدن” سازی در این مناطق خبر داد.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ به نقل از خانه ملت، اکبر ترکان گفته که اولین اقدام در طرح “توسعه سواحل مکران” این است که “چگونه می توانیم جمعیت سواحل جنوبی ایران را از ۱٫۵ میلیون نفر به ۵ میلیون نفر برسانیم که ۲٫۵ میلیون نفر آن در سواحل خلیج فارس و ۲٫۵ میلیون نفر دیگر در سواحل دریای عمان مشتقر شوند.

دبیرشورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: دبیرخانه مناطق آزاد را به جای وزارت اقتصاد به وزارت راه و شهرسازی واگذار کنید.

اکبر ترکان در جلسه کمیسیون اصل نود که در خصوص بررسی مشکلات مردم چابهار تشکیل شده بود، با بیان اینکه ۸۰درصد مردم جهان در سواحل زندگی می کنند، گفت: در سواحل جنوبی ایران از خرمشهر تا گواتر ۱٫۵ میلیون نفر زندگی می کنند که کمتر از ۲ درصد می شود اما سئوال اینجاست که چرا اینگونه است؟

وی افزود: این در حالی است که سواحل این کشورها باران زاتر و سرسبزتر از سواحل ما نیست و وضعیت سواحل جغرافیایی استرالیا همچون سواحل کشور ماست اما آباد است.

ترکان این موضوع را دستور و برنامه ریزی مستقیم خود رهبر دانست و گفت: “مقام معظم رهبری به این موضوع توجه کرده اند و ۱۰ سال قبل با یک جمله بسیار تکان دهنده ای فرمودند که ما از سواحل غفلت کرده ایم و خودشان نیز برنامه ریزی کرده اند و آنچه که حوزه فرماندهی خود ایشان است عمل کرده اند.”

مشاور عالی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به دستور فرمانده معظم کل قوا نیروی دریایی ارتش در سواحل مکران در دریای عمان مستقر شده و چهار قطب جدید استقرار را در پسابندر، کنارک، زرآباد و جاسک تعریف کردند.

اکبر ترکان سپس به موضوع تشکیل کمیته ای برای “تمدن سازی” اشاره کرد و گفت: از دولت گذشته کمیته ای تشکیل شده برای اینکه پس از استقرار نیروی دریایی ارتش در این مناطق به آن توجه کند که چگونه باید سایر پشتوانه های لازم را برای ایجاد نقطه ای تمدنی ایجاد کرد که در همین رابطه وزارتخانه های مختلف در این کمیته زیر نظر معاون اول رئیس جمهور کار می کنند.

جمهوری اسلامی همواره به دنبال ساخت تمدنی فارسی با چاشنی مذهب شیعه بوده است.

دبیرشورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی تصریح کرد: می توان ۵ قطب اقتصادی ایجاد کرد که ۵۰۰ هزار شغل در آن جریان پیدا کند و همین اشتغالزایی جمعیت را در منطقه مستقر می کند.
فعالان بلوچ معتقد اند با توجه به اینکه این شغلهای ایجاد شده در نهایت با هدف افزایش جمعیت نیز می باشند عملا مناصب و شغلها به غیر بومی ها اعطا می شوند تا با داشتن تسهیلات موجود برای سکونت به بلوچستان بیایند و این امر باعث تغییر بافت جمعیتی خواهد بود.

وی گر چه مدعی شده که باید استعدادهای محلی را ظرفیت بدانیم اما در عمل به چند مثال اشاره کرده است که هیچ کدام از آن طرح ها برای مردم بلوچ اهل سنت محلی به اجرا در نیامده اند.

ترکان تاکید کرد:غفلت هایی در این حوزه وجود داشته که مربوط به همه ماست و من برای اینکه به کسی بر نخورد همه تقصیرات را به گردن می گیرم.

مشاور رئیس جمهور خاطرنشان کرد: روزی که منطقه آزاد چابهار تاسیس شد در کنار آن روستای تیس با جمعیتی ۳ هزار نفری وجود داشته و مسئولان گفته اند شهری به نام شهر جدید تیس در رو بروی این روست ایجاد می کنیم تا مردم این روستا در کنارساحل زندگی بهتری برپا کنند این در حالی است که متاسفانه در طول ۲۲ سال گذشته نه تنها این شهر ساخته نشده بلکه طراحی آن روی کاغذ نیز انجام نشده است.

وی ادامه داد: امروز جمعیت این روستا از ۳ هزار نفر به ۸ هزار نفر رسیده و مردم آن در منجلابی از مشکلات زندگی می کنند و ما شهر تیس را برای اهالی نساخته ایم. همچنین در جنوب استان ۷ رودخانه سیلابی وجود دارد که باوقوع سیل زندگی مردم با خطر مواجه می شود و ما می توانستیم این آب ها را مهار کنیم و در یکی از این رودخانه ها زمانی که بنده در سال ۶۲استاندار بودم گلنگ سد جگین زده وسد ساخته شده است اما بیشتر از یک نسل است که هنوز شبکه های سد ساخته نشده است و رودخانه های دیگر نیز باقی مانده اند در حالی که ساختن این سدها هزینه چندانی هم ندارد.

ترکان با تاکید براینکه طی این سال ها همه کار کرده ایم اما نارسایی هایی هم وجود دارد، تصریح کرد: با اینکه مدام قربان صدقه هم برویم کار درست نمی شود و راه حل های مشکلات مردم بسیار وسیع تر از این است که بگوییم این بندر متعلق به من باشد یا منطقه آزاد ما که می گوییم بندر و منطقه آزاد مال شما باشد و آش را باجاش بخشیدیم اما منیّت ها را رها کنیم.

دبیرشورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی ادامه داد: برای احداث فرودگاه با چه جان کندنی رفتیم مجوز گرفتیم در ۲۰ کیلومتری فرودگاه کنارک یک فرودگاه بسازیم با شروع کار ساخت، دهها مدعی پیدا شده که خودمان می سازیم و رفتند ۳۳۰ میلیون دلار به طرف خارجی بدهند که بیاید برای شان فرودگاه بسازد در حالیکه ما در ماکو با ۸۰ میلیارد تومان که می شود ۲۵ میلیون دلار فرودگاه ساختیم و بعیداست این فرودگاه را بتوانند تا ۲۰ سال دیگر بسازند.

ترکان خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اینکه بروید در مجلس تصویب کنید که دبیرخانه منطقه آزاد به جای وزارت اقتصاد و دارایی به وزارت راه و شهر سازی واگذار شود به والله بهتر است بگذارید لااقل وزارت راه در منطقه آزاد فرودگاه و بندر بسازد و مسخره است که برویم دریک منطقه بندر را در یک جا و فرودگاه را در جای بسازیم،ما همه متعلق به یک کشور هستیم و و باید ظرفیت های آن را فعال کنیم.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا حسین بر
http://www.balochcampaign.info/?p=10616

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.