رفتن به محتوای اصلی

فراکسیون ترکان ، مسخ جنبش رفع تبعیض، رویش فاشیسم
04.11.2016 - 18:25

 

 

 نادر قاضی پور نماینده ی اورمیه

 

 تشکیل  فراکسیون ترکان در مجلس ایران پدیده ای ست طبیعی
در اوضاعی که به سوی فاشیسم میرود

-نظری این فراکسیون را ادامه راه پدرخود چهرگانی نامید و از معجزه  حرف زدند.
-نظری آنرا توطئه ی حکومت علیه احقاق حقوق مردم نامید.
اما موضوع در حقیقت تلاش برای« کنترول و مسخ» حرکت حق طلبانه ی ملیتهاست. تحت شرایط جدید ی که به وجود آمده است.

جامعه ی سیاسی ایران سرگذشت جایگزینی اصطلاحات« انجمن اسلامی کارخانه»  به جای« شوراهای کارخانه ها» که مستقل بودند و از انقلاب برآمده بودند، را خوب میدانند. و کلا همه ی تشکلهای مستقل را با این متد « تسخیر و کنترول و مسخ» کردند نیز میتوان بیادآورد.

در آذربایجان، میدانیم که حرکت قلعه بابک را با « تراکتور» تحت کنترول درآوردند.
از طرف دیگر « فراکسیون کردها» در مجلس ترکیه را نیز شاهد بودیم . و در اروپا سیاست کنترول نازیست ها را نیز.
اینها نمونه هایی است از «سیاست کنترول»  که توسط حکومتها انجام میگیرد.

فراکسیون فقیه ساخته ی ترکان در مجلس ایران ، که اعضایش را ذوب شدگان در فقیه تشکیل میدهند ، نیز حرکتی ست از سوی حکومت که جنبش حق طلبانه در مسئله ملی را « تحت کنترول بیشتر درآورده و آنرا تسخیر و مسخ» نماید. چون سرکوب و زندان و شکنجه و کشتا رهای مرموز خوب جواب نداده است. حکومت راه چاره را آن دیده که خود در رأس حرکت رفع تبعیض قرار بگیرد و آنرا تا میتواند کنترول و فاسد سازد.

دیگر ملیتها نیز درتلاشند و بر حقوق ضایع شده ی خود پای میفشارند. حکومت دریافته کنترول توسط سرکوب جواب نمیدهد باید « مسخ کردن حرکات ملی» با متد پارلمانی تکمیل شود. حتی در صورت نیاز میتوان الکی ایران را « فدرال اسلامی» نیز اعلام نمود. حکومت برای حفظ خود در جایی که نماز و روزه را میتواند تعطیل کند چرا ایران نتواند الکی فدرال خوانده شود.

علاوه بر عامل داخلی که حرکت ملیتهاست در جهت احقاق حقوق، عامل بیرونی هم وجود دارد که موجب شده حکومت به وجود فراکسیون خودساخته تن دردهد. و آن سیاست خارجی توسعه ی  قلمرو شیعگری در منطقه و ایستادگی عربستان سعودی و دوستانش در برابر آن است که بخشی  از مخالفان حکومت را به سوی خود میکشند. از این زاویه فراکسیون ترکها پاسخی به عربستان است. همینطور اقدامی ست حداقل تبلیغاتی  در جهت بهبود رابطه با ترکیه و جمهوری آذربایجان. که موقعیت خود را در منطقه و سوریه محکم کند. و در تبلیغات ادعا کند که« بله ملیتها آزادی دارند و از فراکسیون در مجلس برخوردارند». آنان که درزندانند اله و بئله هستند.

در کل از وجود فراکسیون فقیه ساخته چیزمثبتی برای مردم آذربایجان نصیب نخواهد شد و بجای آن حرکت حق طلبانه بیشتر در معرض کنترول و مسخ و سرکوب ، با روش ریاکارانه ی بهتر، قرار خواهد گرفت.

 حکومت با توجه به موقعیت خود در منطقه و اوضاع جاری، در ضمن اوضاع جهان را نیز در نظر دارد. انتخابات آمریکا، حرکات آمریکا با رئیس جمهور جدید او را وامیدارد که سوراخهای داخلی را برای دوری از انفجار بگیرد. البته با تشکیل فراکسیون فقیهانه.
ناسیونالیسم فارسی که نام  ترک را قبول ندارد حتی این فراکسیون مسخ شده و مسخگر را نیز خیانت به ایران آریایی و کوروش میداند.

رویش شرایط فاشیستی در جهان : با برنامه ی خاورمیانه ی بزرگ امریکا،  و قدرتهای بزرگ ،  که وضع فاشیستی داعش و سوریه و عراق و افغانستان و ایران و غیره را پدید آوردند ، و هنگامیکه در خود آمریکا سطح سیاست « به راست افراطی میگیراید» و مواضع «  بوش و خانم کلینتون و ترامپ » میدان داری میکند؛ و پل استر نویسنده ی معروف آمریکایی میگوید:   داریم به نقطه ی بن بست نظام سیاسی فعلی آمریکا می‌رسیم.. من هیچ وقت تا این اندازه مایوس نبودم" ، و مردم بین انتخاب بد و بدتر وامانده اند، میتوان گفت که وضعیت « اندیشه و سیاست در جهان» به سوی گرایشات راست و راسیستی و فاشیستی حرکت میکند و حرکت مترقی نمود امیدوار کننده ای ندارد. مدتهاست که زمان دارد  به طرف برآمد و قدرت گیری نیروهای راست میچرخد.  تا کجا میتواند پیش برود و موفق میشود، باید دید. که عواقب فاجعه بار زیادی میتواند برای بشریت داشته باشد. وجود داعش و حکومت اسلامی ایران زاده ی چنین روند و شرایطی ست.

دربرهه ایکه اوضاع سیاسی جهان و منطقه به سوی « حرکات راست حکومتها و راست دینی و غیر دینی در میان توده ها در حرکت است و ناسیونالیسم و ناسیونالیسم افراطی تکیه گاه دیده میشوند و در نبود حرکات قدرتمند مترقی، روندی به سوی فاشیسم با سرعت زیاد جریان دارد « تشکیل فراکسیون فقیه ساخته» از آدمهایی چون نماینده ی لمپن اورمیه نه تنها معجزه نیست بل حرکت و پدیده ای کاملا طبیعی ست. 

اینکه حکومت چقدر در هدف « کنترول و مسخ و سرکوب» موفق خواهد شد باید دید. اما مشکل حکومت بزرگتر از آن است که از عهده اش بربیاید، تنها میتواند طبق معمول سنگ اندازی کند .
- گفتیم سیاستهای سرکوب تاکنونی جواب نداده، از این روی مجبور به پذیرش و ساختن «فراکسیون ولایت چی ها» شده است. 
-شرایط به زیان حکومت و به نفع حرکات حق طلبانه است. با پذیرش خود همین « فراکسیون فقیه دوغان»* که حکومت مجبور شده درستش کند. یا روی خوش نشان دهد که عمالش درست کنند.
اینکه چقدر به نفع حق طلبی ست باید دید. 
 برای حکومت ثابت شده سیاستهایش پاسخ لازم را نمیدهد ، این برای حق طلبان مثبت است.
مجلس فراکسیون را رسما پذیرفته. نشانه ی آنست که «سیاست انکار هویتها » از طرف حکومت شکست خورده است. 
و تأییدی ست بر مثبت و مدنی بودن تلاش مسالمت آمیز آذربایجان در مسئله ملی.
اینها همه نتیجه و فشار « حق طلبی» هم در آذربایجان و هم در کل ایران از طرف همه ی ملیتها ست. و نوشتم که شرایط جهانی و منطقه ای نیز در « ساخت و پذیرش فراکسیون ترکان» بی تأثیر نبوده است.

-------
فقیه دوغان فراکسیون: فراکسیون فقیه زاده =فقیه ساخته

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

آ. ائلیار

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.