رفتن به محتوای اصلی

رفسنجانی: با حضور در انتخابات وضع‌مان چند پله بهتر ‌شود
اعتراض به جمع‌آوری بنرهای تبلیغاتی رفسنجانی
13.02.2016 - 05:12

هاشمی رفسنجانی روز جمعه ۲۳ بهمن، در برنامه تبلیغات انتخاباتی‌‌ خود از مردم خواست به خاطر سرنوشت‌ساز بودن انتخابات پیش رو، به پای صندوق‌های رای بروند. او با اشاره به شرایط ناامن منطقه و خطر جنگ و دخالت ابرقدرت‌ها، تقویت ساختاری جمهوری اسلامی را ضروری دانست.

رفسنجانی گفت در همه انتخابات جمهوری اسلامی، هم بعد اسلامی و هم بعد مردمی در نظر بوده و مراعات شده است. او هم‌زمان اذعان کرد هر دو بعد در سال‌های اخیر مقداری تضعیف شده‌اند: «در بعد مردمی اشکال‌هایی گاهی از لحاظ تبلیغات، تایید صلاحیت‌ها، رد صلاحیت‌ها، شمارش صندوق‌ها و امثال این‌ها دیده می‌شود و در بعد اسلامی هم در کشوری که بنا بوده همه چیز آن اسلامی باشد، فسادها و بداخلاقی‌های فراوانی را می‌بینیم.»

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مصداق فسادها را در افزایش طلاق، تهمت زدن، نزاع‌ها، دروغ‌ها و درگیری‌ها خواند و افزود باید این نقاط ضعف در انتخابات جبران شوند.

رفسنجانی در بخشی از سخنان خود به توضیح چگونگی تشکیل مجلس خبرگان پرداخت: «امام در اواخر عمرشان احساس کردند که تشکیل شورایی از مراجع (و نه شورای مجتهدان) در آینده مشکل می‌شود... علنا گفتند چنین شورایی کار مشکلی است و باید قانون اساسی اصلاح شود... ما در حال بازنگری و اصلاح بودیم که ایشان رحلت کردند.»

هاشمی ادامه داد که پس از مرگ خمینی، جلسه‌ای با حضور هفتاد و چند نفر تشکیل شد که ۳۵درصد حاضران در آن به رهبری شورایی رای دادند و ۴۵ درصد به فرد: «جمعی از علمای قم که در جلسه بودند، آیت‌الله گلپایگانی را پیشنهاد دادند. بحث زیادی شد و ایشان ۱۴ رای آورد. فرد دوم را ما اعلام کردیم که آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبر فردی بودند. ایشان بلند شدند و گفتند: من طرفدار شورا هستم و نمی‌توانم این مسئولیت را بپذیرم. من که جلسه را اداره می‌کردم، گفتم: ببینید تا الان قانون نبود و با تصویب خبرگان قانون شد و بر فرض اگر شما نپذیرید، فرد دیگری خواهد بود. اما جلسه شما را تشخیص می‌دهد. ایشان عکس‌العملی نشان ندادند و نشستند و جلسه ما هم این را حمل بر رضایت کردند و سکوت را علامت رضا می‌دانیم. برای ایشان رأی‌گیری کردیم. نزدیک به تمام حاضران رأی دادند.»

اظهار خشنودی از انتخاب خامنه‌ای

هاشمی رفسنجانی با ابراز رضایت از انتخاب خامنه‌ای عنوان کرد که تا کنون کسی بهتر و مناسب‌تر از او را برای اداره کشور درمیان فقهای موجود نمی‌بیند. او انتخاب مناسب‌ترین فرد برای این مقام را بسیار دشوار دانست و در توضیح شروط آن گفت: «شرط‌هایش یکی این است که اَفقَه یا فقیه‌تر، عالم‌تر باشد یا لااقل عالم و در حد مرجعیت باشد، در این حد که مردم بتوانند از ایشان تقلید کنند. دوم اینکه باید عدالت داشته باشد. سوم اینکه باید تقوا داشته باشد. چهارم اینکه باید مدیر باشد. پنجم اینکه باید بینش سیاسی و اجتماعی قوی داشته باشد. این شروط برای تشخیص فقیه مناسب مشکل است، لذا دو مرحله‌ای شد که مردم افرادی را معرفی کنند تا همان‌ها که هم مجتهد و عادل هستند، بیایند و مناسب‌ترین را انتخاب کنند.»

 

رفسنجانی قول داد که با حضور مردم در انتخابات وضع ایران در دنیا به مراتب بهتر شود. او انتخابات جمهوری اسلامی را به رغم مشکلاتی که در سال‌های اخیر پیش آمده، از نمونه‌های‌ نسبتا خوب در دنیا توصیف کرد و از مخاطبان خواست به پای صندوق‌های رای بروند: «واقعا به عنوان یک کشور متمدن و مترقی و نمونه شناخته می‌شویم. مردم از این دریغ نکنند و به هر کسی می‌خواهند رای دهند.»

این در حالی است که در جریان مراسم سالگرد انقلاب در ۲۲ بهمن، بنرهای فهرست خبرگان ۹۴ که تصاویر هاشمی رفسنجانی، روحانی و حسن خمینی را داشتند، از مسیرهای راهپیمایی جمع شدند. چند نفر از فعالان ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی نیز در طول این مراسم به خاطر پخش بروشورهای تبلیغاتی بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شدند.

ستاد رفسنجانی، صبح جمعه ۲۳ بهمن در نامه‌ای به عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور به این اقدامات اعتراض کرده و خواستار روشن شدن دلایل این کارها شده است.

 

انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، روز ۷ اسفند ۱۳۹۴ برگزار می‌شوند. این دو انتخابات به دلیل تعیین رهبر آینده جمهوری اسلامی در خبرگان و ترسیم چشم‌انداز‌‌های اقتصادی و سیاسی این نظام در دوران پس از تحریم‌ها و توافق هسته‌ای در مجلس، از اهمیتی تعیین‌کننده برخوردارند و نقطه عطفی در تاریخ ۳۷ ساله جمهوری اسلامی به شمار می‌روند.

اعتراض به جمع‌آوری بنرهای تبلیغاتی هاشمی رفسنجانی

ستاد تبلیغات انتخاباتی هاشمی رفسنجانی در نامه‌ای به وزیر کشور به جمع‌آوری بنرهای تبلیغاتی این نامزد مجلس خبرگان و دستگیری چندساعته تعدادی از جوانان عضو ستاد او در روز ۲۲ بهمن اعتراض کرد.

دویچه وله: ستاد تبلیغات انتخاباتی هاشمی رفسنجانی روز جمعه (۲۳ بهمن/ ۱۲ فوریه) در نامه‌ای به وزیر کشور، خواستار روشن‌شدن "علت اقدامات برخی نیروها در جمع آوری بنرهای قانونی این ستاد در ٢٢ بهمن و دستگیری چندساعته تعدادی از جوانان همکار " این ستاد شد.

روز گذشته برخی رسانه‌های ایران گزارش دادند کلیه بنرهای فهرست خبرگان ٩۴ که حاوی تصویر علی خامنه‌ای، هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و حسن خمینی بود، از مسیرهای راهپیمایی ٢٢ بهمن جمع‌آوری شده است.
۳۴۳۴هاشمی+رفسنجانی.jpg
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) روز پنجشنبه (۲۲ بهمن/ ۱۱ فوریه) نوشت: «جمع‌آوری بنرهای این فهرست توسط برخی نیرو‌ها در حالی صورت گرفت که امروز اولین روز تبلیغات قانونی انتخابات خبرگان محسوب می‌شود و در این بنر‌ها بدون انتشار اسامی کاندیدا‌ها بر اصل شرکت در انتخابات با استفاده از آیات قرآن و تصاویر شخصیت‌های نظام که دو تن از آنان، آیت‌الله هاشمی و حجت‌الاسلام روحانی کاندیدای انتخابات هستند، تاکید شده بود.»

ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی در نامه خود به وزیر کشور نوشت، در نخستین ساعات بامداد ۲۲ بهمن و پس از آغاز مهلت قانونی تبلیغات انتخابات مجلس خبرگان رهبری، "کلیه بنرهای انتخاباتی این ستاد، بدون اطلاع و ارائه حکم قضایی توسط برخی افراد جمع‌آوری شده و تعدادی از همکاران این ستاد به دلیل توزیع بروشورهای این ستاد دستگیر و بروشورها نیز توقیف شدند که البته افراد دستگیر شده با مساعدت مسئولان ظرف چند ساعت آزاد شدند".

هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی نامزدهای تاییدشده مجلس خبرگان از حوزه تهران هستند، اما صلاحیت حسن خمینی تایید نشده است. رسانه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان نوشته‌اند که صلاحیت حسن خمینی با استناد به بند ب ماده ۳ قانون شرایط نمایندگی مجلس خبرگان احراز نشده است. مطابق این بند او "اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعضی مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد" نداشته است.

براساس گزارش رسانه‌های ایران نخستین برنامه تبلیغات انتخاباتی هاشمی رفسنجانی از صداوسیما شامگاه جمعه (۲۳ بهمن/ ۱۲ فوریه) پخش می‌شود. گفته شده هاشمی رفسنجانی در این گفت‌وگوی تلویزیونی فهرست نامزدهای مورد حمایت خود در مجلس خبرگان را معرفی خواهد کرد. ظاهرا این فهرست ۴۶ نفره است که ۱۶ نفر آن در تهران و ۳۰ نفر دیگر در سایر استان‌های کشور است.

برای انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان ۷۹۵ داوطلب از سراسر کشور ثبت‌نام کرده بودند، که تنها صلاحیت ۱۶۱ نفر از داوطلبان توسط شورای نگهبان تایید شده است. در ۱۰ درصد حوزه‌ها تنها یک نفر تایید شده است. مجلس خبرگان ۸۸ کرسی دارد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
BBC

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.