رفتن به محتوای اصلی

روند قیمت نفت در ۳ سال آینده
04.08.2015 - 13:41

آمار نشان می‌‌دهد در حالی که تولید نفت شیل آمریکا از اواخر سال ۲۰۱۲ تا اواخر سال ۲۰۱۴ از ۲ میلیون بشکه در روز به ۴ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کرده بود، قیمت نفت کاهش نیافت و در محدوده‌ ۹۰ تا ۱۲۰ دلار در هر بشکه در نوسان بود. تنها دلیل این موضوع این بودن که بسیاری از تحلیل‌گران و دست‌اندر‌کاران بازار نسبت به آینده خوش‌بین بودند و در مورد تاثیر افزایش نفت شیل آمریکا و میزان نرخ رشد تقاضای نفت چین محاسبات درستی را نداشتند. زمانی که اوپک تصمیم گرفت تولید خود را افزایش دهد، غلط بودن این تحلیل کاملا مشخص شد.

از سوی دیگر با در نظر گرفتن میزان عرضه و تقاضای نفت در سطح جهانی متوجه می‌شویم بازار نفت از اوایل سال ۲۰۱۴ دچار اضافه عرضه بوده است و این میزان در سه‌ماهه اول سال ۲۰۱۵ به اوج خود رسیده است و تا کنون نیز ادامه دارد، نکته مهم در این روند این است که شرایط اساسی بازار تغییری نکرده است. تصویر زیر شرایط تعادل عرضه و تقاضای بازار نفت را نشان می دهد.

همچنین محاسبات نشان می‌‌دهد که تحلیل بسیاری از کارشناسان مبنی بر عدم توانایی ایران برای بازگشت زود هنگام به بازار نفت پس از توافق اخیر این کشور با قدرت‌های غربی چندان واقع‌بینانه نیست و به نظر می‌رسد این کشور می‌تواند تولیدخود را تا میانه‌های سال ۲۰۱۶ به سطح ۳.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

با درنظر گرفتن مطالب فوق محاسبات «نیگام آرورا» برای پیش‌بینی قیمت نفت نشان می‌دهد که سطح نوسان قیمت نفت در سال ۲۰۱۵ بین ۳۳ تا ۶۲ دلار در هر بشکه، در سال ۲۰۱۶ رقمی بین ۳۳ تا ۷۵ دلار و در سال ۲۰۱۷ رقمی بین ۵۵ تا ۸۵ دلار در هر بشکه خواهد بود. البته بازار نفت شرایط بسیار ناپایداری دارد و این محاسبات هر هفته مورد تجدید نظر واقع می‌شود.

مدیران نفتی چه می‌گویند؟

در همین حال برنامه «مد مانی» شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌بی‌سی» از رؤسای چند شرکت درباره بازار نفت نظرسنجی کرده است. دیوید دمشور رئیس شرک «کور لابوراتوریز»، ضمن تأکید براینکه قیمت نفت به کف رسیده است، می‌گوید: انتظار می‌رود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار بشکه از تولید ماهیانه کاهش یابد و زمانی که این اتفاق بیفتد، قیمت نفت نیز بهبود پیدا خواهد کرد.

دیوید استاینر از شرکت «ویست منیجمنت» نیز به بررسی بازار نفت پرداخت و اعلام کرد که طبق پیش‌بینی‌های او، نفت آمادگی بهبود را دارد: به عقیده من پایین رفتن قیمت نفت به طور کل برای اقتصاد آمریکا مفید بوده است و می‌تواند کاهش فعالیت‌های حفاری را جبران کند.

همچنین سندی کاتلر، رئیس شرکت «کاتلر» درباره توانایی تولیدکنندگان نفت برای حفاری گفت: آمریکا تنها کشور توانمند در این عرصه نیست و برخی کشورهای خاورمیانه نیز قدرتمند هستند. هند نیز در حال بهبود است، اما آن‌قدر قوی نیست که بتواند تأثیر چندانی در بازار بگذارد.

 

 

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

رضا وضعی
اقتصاد نیوز

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.