رفتن به محتوای اصلی

ییوند با آزادی
23.06.2015 - 16:13

"پیوند با آزادی عنوان کتابیست که از دو بخش تشکیل شده است: بخش اول، تاریخچه نیم قرن سوسیال دموکراسی، کتابی است که ژرژ لوفران، نویسنده و پژوهشگر فرانسوی تحت عنوان"سوسیالیسم اصلاحگرا" نوشته و در سال ۱۹۷۸ در مجموعه "چه میدانم" از طرف انتشارات دانشگاهی فرانسه منتشر شده است. بخش دوم، سوسیال دموکراسی و آینده، مجموعه نامه هایی است که در فاصله سال های ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۵ بین سه شخصیت برجسته سوسیال دموکراسی اروپا مبادله شده است: ویلی برانت، صدر اعظم اسبق آلمان ، برونو کرایسکی، صدر اعظم سابق اطریش و اولاف پالمه ، نخست وزیر سوید. این مکاتبات را گفتگویی که این سه سیاستمدار در دسامبر ۱۹۷۳ در گردهمآیی اشلاگنباد و در مه ۱۹۷۵ در وین داشته اند، تکمیل می کند و بیشتر به برنامه های اصلاحی سوسیال دموکرات ها در آینده می پردازد تا به ترازنامه فعالیت های سیاسی و اجتماعی آنها در گذشته."

این بخشی از مقدمه کتابیست که در سال ۱۳۶۴ بوسیله عبدالرضا هوشنگ مهدوی ترجمه و در ایران منتشر شد.

در سال۹۱ پس از مهاجرت دوم از شوروی سابق به آلمان ، " پیوند با آزادی " یکی از نخستین کتاب هایی بود که موفق به خواندنش شدم. پیش از ورود به آلمان و بعد از روشن شدن فرجام تلخ "اردوگاه سوسیالیسم"، به این نتیجه قطعی رسیده بودم که در دعوای تاریخی میان سوسیال دمکراسی و کمونیزم (م- ل) حق با سوسیال دموکراسی بود و خود را به این جریان و جنبش تاریخی، متعلق می دانستم. اما مطالعه "پیوند با آزادی" در به نظم کشیدن افکارم نقش به سزایی بازی کرد.

در سال های اخیر تلاشم برای پیدا کردن نسخه ای از کتاب بی نتیجه ماند. سال گذسته از دوست خوبی که عازم ایران بود، درخواست کردم تا نسخه ای از آن را برایم بیاورد. کتاب البته نایاب بود، اما سازمان بسیار خوب توزیع کتاب در ایران که بر پایه دسترسی بخش بزرگی از کتابفروشی ها به بانک های اطلاعاتی یکدیگر و متکی بر داده های امروز علم و فن بنا شده ، امکان دستیابی به نسخه ای از آن را فراهم کرد. همان دوست گرانقدری که کتاب را با خود به اروپا آورد زحمت عکس برداری و تبدیل آن به کتابی الکترونیک را کشید و اژدر بهنام عزیز کار های فنی نهایی را انجام داد و کتاب را در" آرشیو اسناد اپوزیسیون ایران" قرار داد.

"پیوند با آزادی" کتابی است که خواندنش بر هر انسان آزادیخواه، سوسیالیست و سوسیال دموکراتی واجب است. در این کتاب و در میان نامه های سه غول سوسیال دمکراسی قرن بیستم، خواننده شاهد تدوین و توضیح ایده هایی است که تا همین امروز هم تازگی و ارزش نظری خود را حفظ کرده اند . مطالعه این کتاب در عین حال نشان می دهد که جستجوی بخش بزرگی از چپ های ایرانی که از سوسیال دموکرات خواندن خود گریزانند و برای تدوین پایه های نظری چیزی که دوست دارند آنرا "چپ، دمکرات، عدالت خواه، فمینیست و محیط زیستی" بنامند، به هر دری می زنند، تا چه میزان کودکانه و غم انگیز است.

پیش از انکه آدرس کتاب را در اینجا بگذارم، می خواهم کمی هم در مورد اژدر بهنام بنویسم. اگر کسی سری به "آرشیو اسناد اپوزیسیون ایران" بزند و حجم عظیم کار را ببیند، بی تردید به این نتیجه خواهد رسید که این آرشیو را یک تیم چندین نفره ، با سال ها کار مستمر درست کرده اند. اما واقعیت این است که همه این کار عظیم را اژدر به تنهایی انجام داده است! کسی که در آرامش و صبوری بی مانند، بیش از ۳۰۰ هزار صفحه مطلب وسند را گردآوری، اسکن و ضبط اکترونیک کرده وآنرا بدون کوچکترین چشمداشتی در اختیار جامعه قرار داده، بی گمان شایسته تعبیر زیبای "شیر- آهن- کوه- مرد" است. باشد که قدر یارانی از این گونه را بدانیم!

نکته آخر اینکه ، با انکه سی سال از ترجمه و نشر کتاب گذشته، حد اقل، قدردانی از زحمات مترجم شاید بتواند از بار گناه تکثیر بدون مجوز آن بکاهد.

این هم لینک کتاب "پیوند باآزادی" 

http://iran-archive.com/start/1402

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.