رفتن به محتوای اصلی

جهان سیاست جهان ایده الیسم و رویا ها نیست/ 3
21.11.2011 - 14:33

(بخش سوم)

به قلم : کاظم رنجبر ، دکتر درجامعه شناسی سیاسی .

(از خوانندگان گرامی تقاضا دارم ، آنهائیکه علاقه به شناختن مسائل سیاسی از منظرعلمی و تحلیل تاریخی ندارند ، ودنبال شعار های گرم و هیجان آمیز هستند ، بی خود وقت خود را تلف نکنند. این مقالات برای آنان نوشته نشده است . با نهایت احترام .نویسنده مقاله )

Kazem.randjbar@yahoo.fr

پیشگفتار :

خوانندگان گرامی بخاطر دارند که در بخش دوم ، ضمن معرفی سازمان های بظاهر« بی طرف از منظر سیاسی » ایالات متحد آمریکا ، چون : Stay-bihind : Persuade Change Influence - The Rand Corporation- IFPA-- ( Institue for Foreign Policy Analysis) چگونه این موسسات بخشی از قشر تحصیل کرده های آمریکا و سایر کشور های دنیا را در راستای اهداف سیاسی ، کوتاه ، میان ،و دراز مدت ، جذب می کنند ، وآنان را تبدیل به ایده ئولوگ دکترین سیا ست های خود میسازند، از نظر گذراندیم . این سیاست ، یعنی جذب قشر تحصیل کرده کشور های عقب مانده ، وتبدیل آنان به تئوریسین ایدئولوژی های گوناگون ، در راستای منافع قدرت های استعماری ، سابقه تاریخی دارند . ایده ئولوژی پان ترکیسم ، پان اسلامیزم ، مارکسیسم – لنینیسم ، مائویسم ، ، در دو قرن گذشته ، بخشی از فعالیت های سازمان های سیاسی –اطلاعاتی قدرت های استعماری چون انگلیس روسیه ، آمریکا را تشکیل می دادند .

رقابت های قدرت های بزرگ خصوصأ رقابت همه جانبه سیاسی ، نظامی و اید ه ئولوژیک بین جهان سرمایه داری و جهان کمونیستی ، بعد از جنگ دوم جهانی ، اگر چه با عنوان «جنگ سرد » در تاریخ ظبط شده است ، ولی در حقیقت امر ، رقابت بین دو اردوگاه سرمایه داری و سوسیالیزم ، با جنگهای استقلال طلبانه ملت های مستعمره ، از یک طرف ، و جنگ ایده ئولوژیک از طرف دیگر ، بشد ت ادامه داشت.( با وجود فروپاشی نظام کمونیستی در شوروی سابق ، این رقابت ها همین امروز با شدت هرچه تمامتر ادامه دارند ). در این رقابت های سیاسی و فرهنگی هستند،که مشاهده می شود که بخشی از تحصیل کرده های جهان سوم ( اصطلاحی که بعد از تقسم جهان به دو قطب سیاسی و اقتصادی در سالهای 1950 وارد فرهنگ سیاسی شد) ، از طریق تبلیغات ایده ئولوژیک ، ودستگاه های اطلاعاتی مخفی و نیمه مخفی گسترده این دو اردوگاه ، مستقیم و غیر مستقیم ، وارد فعالیت های سیاسی و فرهنگی - تبلیغاتی و بینش و گرایش های سیاسی می شدند.البته موقعیت ژئوپولتیک ، اهمیت اقتصادی ، نیروی انسانی ، وذخائر زیر زمینی این کشورها ، در رقابت قدرت های رقیب ، اهمیت حیاتی داشتند. چنانکه در بحران کوبا از 16 تا 28 اکتبر 1962، ناشی از استقرار موشک های با کلاهک های آتمی توسط روسیه شوروی در این کشور ، دنیا تا چند قدمی یک جنگ تمام عیار اتمی پیش رفت .

در چنین رقابت های سیاسی و ایدئولوژیک ، هر اردوگاهی سعی بر آن داشت ، بخشی از قشر تحصیل کرده های کشور های جهان سوم را با تامین امکانات مادی ، چه بسا از طریق مطالعات شخصیت روحی و راونی ، و زمینه های تربیت خانواده گی و تعلقات دینی و مذهبی ، افراد تحصیل کرده برخاسته از جهان سوم ،آنان را بطور مستقیم و غیر مستقیم ، به طرفداری از اردوگاه خود ، یا حد اقل مخالفت با ایده ئولوژی رقیب، بطرف خود جذب بکند.مسلمأ ایالات متحده آمریکا ، با امکانات مالی ، و نفوذی که در دستگاه های اداری –سیاسی کشور های «دوست و هم پیمان » داشت ، ترقی و پیشرفت اجتماعی ، اقتصادی ، مالی ، این« دوستان و مدافعان سیستم سرمایه دار ی » را کاملأ تضمین می کرد .

قبل از آنکه نمونه ای از نفوذ سازمان های اطلاعتی قدرت های خارجی را همراه و استناد به نوشته ها و اعمالشان را از منظر حوانندگان بگذرانیم ، یک لحظه روی این نوشته یک هموطن ایرانی بنام :جلیل بهرامی مکث می کنیم :

* * *

«..» گراهام فولر دانش آموخته دانشگاه هاروارد و سیاستمدار کهنه کار آمریکائی و متخصص مطالعات جهان اسلام و اسلام سیاسی ، که در حدود 17 سال از دوران خد متش را در مملاک اسلامی گذرانده است ، در تازه ترین اثر خود به نام «جهانی بدون اسلام » به دفع اتهام تروریسم از اسلام پرداخته و جنگ های دینی و غیر دینی رخ داده در غرب را که طبعأ ربطی به اسلام نداشته است ، به عنوان شاهد درستی تحلیل خویش یاد آوری می کند . به نظر وی جهان در غیاب اسلام ، از لحاظ فکری ، تمدنی ، هنری ، واخلاقی ، فقیر تر از اکنون می شد و اسلام با زمینه سازی برای رشد اندیشه ، پایه ریزی یک تمدن موفق ، هشیار سازی حس عدالت خواهی ، ایجاد همگرائی میان ملل متنوع از طریق پیوند دادن آنان به یک فرهنگ مشترک و... به غنی شدن فرهنگ و تمدن بشر مدد رسانده است . وی برای پایان یافتن رویا روئی غرب و اسلام ، نه (عدد 9) راهکار ارائه کرده است . از جمله : عقب نشینی آمریکا از همه مملاک عربی و اسلامی ، حل عادلانه مسئله فلسطین ، پرهیز از نقض حاکمیت ملی حکومت ها به بهانه تعقیب یروریست ها ، پذیرش حضور دموکراتیک اسلامگرایان در قدرت و ... برخی از منتقدان فوللر ، ضمن نقد نظرات وی در این کتاب ، اور را به به جانبداری از اسلام متهم کرده اند . اما فوللر این اتهام را رد کرده است و گفته است ،که قصد وی کمک به بر قراری تفاهم و درک بی طرفانه واقعیت است (متن انگلیسی مقاله فوللر را می توانید در لینک زیر مطا لعه بکنید .(ماخذ 1 و2)

گراهام فوللر (Graham E.Fuller ) کیست؟

Graham E. Fuller

Former CIA station chief in Kabul and author of The Future of Political Islam

گراهام فوللر(یا شیخ السلام فوللر!!! برای روشنفکران و فیلسوفان اسلامی !!!) بعد از تحصیلات خود در دانشگاه هاروارد ،در سال 1982 به خدمت سازمان اطلاعاتی و جاسوسی سیا در می آید و اولین ماموریت اش در افغانستان بود . بعدآ فعالیت جاسوسی و جمع آوری اطلاعاتی او را در خاورمیانه ، جنوب آسیا ، مصر و شمال آفریقا ، می توان رد یابی کرد . درسال 1986این جاسوس پر تجربه ، به مقام معاونت رئیس سیا ، ارتقاء درجه می یابد.درسال 1987، رونامه نیوریویک تایمز ، گراهام فوللر را، طراح ارتباط دولت ریگان ، با دولت ایران ، درسال 1985 ،معرفی می کند ، که ماجرای «ایرانگیت » فروش اسلحه امریکائی ( البته اسلحه های کهنه آمریکائی از طرف اسرائیل ، با موافقت آمریکا ، و جانشینی این اسلحه های کهنه با اسلحه های نوع آمریکائی برای ارتش اسرائیل ، با پول ملت ایران ) یکی از شاهکار های این جاسوس آمریکائی اسلام پرور است !!!. در ماجرای ایرانگیت ، هدف این بود که آمریکا در هنگام جنگ عراق علیه ایران ،از آنجائیکه با ایران قطع رابطه داشت ، واز طرفی نیزارتش ایران احتیاج مبرم به سلاح های ضد تانک داشت ، این ارتباط سری و افشاء آنرا مطبوعات سیاسی ، به تشبیه افتضاح «واترگیت » ایران گیت ، یا ایران کنترا نامیدند.

این افتضاح ماجراجویانه در زمان ریگان ، توسط آقای گراهام فوللر طراحی شده بود که تا امروز این پرونده در قسمت سری سازمان سیا بایگانی است در این ماجرا ، ریگان بطور غیر قانونی توسط اسرائیل به ایران سلاح فروخت تا پول عاید از این معامله را ، آمریکا به سازمان چریکی بنام :Contras – در نیگاراگوئه علیه رژیم مارکسیستی دانیل اورتگا –Daniel Ortega می جنگیدند، کمک مالی بکند این ماجرا در زمان جنگ سرد بین روسیه شوروی ،و آمریکا ، توسط سازمان سیا ، به رهبری و طراحی گراهام فوللر ، به دستگاه حکومتی ریگان پیشنهاد شده بود .بعد از افشاً این ماجرا در نوامبر 1986 پرزیدانت ریگان در تلویزیون آمریکا ، فروش سلاح را تکذیب کرد ، ولی درست بعد از یک هفته در 13 نوامبر 1986 ریگان اعتراف کرد که چنین فروش اسلحه به ایران ، انجام شده است .ولی ریگان تکذیب کرد که چنین معاملات در راستای آزادی گروگان های آمریکا در لبنان که توسط حزب الله لبنان ، گروگان گرفته شده بودند ، انجام شده است (ماخذ:3)

گراهام فوللر در عین حال ، عضو سازمان :Rand- Corporation است که ماهیت و خصوصیات این سازمان را در بخش دوم همین مقاله به اطلاع خوانندگان رساندیم

گراهام فوللر ، که تا مقام معاونت سازمان اطلاعاتی و جاسوسی سیا ، پیش رفت و امروز به عنوان : استاد مدعوع در دانشگاه وانکور کانادا ، تاریخ تدریس می کند ، ودر عین حال عضو سازمان : RAND-Corporation- می باشد ، این شخصیت ، معمائی هزار چهره ، یکی از مبلغین : اسلام سیاسی ، در کشور های اسلامی و جهان است. اینجا است ،که باید دید چرا ، کشور های غربی و در راٌس آن ، بریتانیای کبیر ، پیر استعمار ، و ایالات متحده آمریکا ، از اسلام سیاسی پشتیبانی می کنند . و چرا آقای جلیل بهرامی هموطن ما ، این چنین معصومانه در دام چنین جاسوسان حرفه غرب می افتد و از او چهره مدافع مسلمانان معرفی می کند؟

* * *

همین رد پا و فعالیت سری آقای گراهام فوللر را اینبار در ماجرای جبهه نجات اسلامی الجزایر می بینیم ، که ماموران سری آمریکا , چقدر پیش قدم هستند که در شمال آفریقا ، در منطقه مدیترانه ، منطقه استراتژیک و رقابت قدرت های استعماری سنتی یعنی انگلیس ، فرانسه ، اسپانیا ، پرتقال ، و ایتالیا ، آمریکا جای پائی برای خود داشته باشد .در این راستا است که آقای گراهام فوللر ،این جاسوس حرفه ای «اسلام پرور » وارد معرکه جبهه اسلامی الجزایر می شود .

جبهه نجات اسلامی الجزایر را حتماً هموطنان بخاطر دارند که این جبهه نجات اسلامی در جنگ داخلی الجزایر چقدر کشته و زخمی گذاشت ؟ خوانندگان فراموش نکنند که بنا بر قوانین حاکم در سازمان های جاسوسی و اطلاعاتی ، یک مامور اطلاعاتی ، تا پایان عمر ، مامور اطلاعاتی می ماند .

در پایان سال 1995،گراهام فوللر در باره الجزیره ، که گرفتار جنگ داخلی بین اسلام گرایان و ارتش است ، در یک گزارش 120 صفحه ای خود، در باره الجزایر به عنوان جاسوس حرفه آمریکا و متخصص جهان اسلام ، چنین می نویسد : الجزایر ، دولت اسلامی آینده خواهد شد؟ این گزارش در تمام وزارت خانه های کشور های ذینفع ، پخش می شود . آقای گراهام فوللر در این گزارش که توسط (Rand-Corporation –Think-thank- انبار اندیشه سازمان اطلاعاتی در چاپ و پخش گزارش نقش دارد ، به سئوال خود ، چنین جواب می دهد :سئوال واقعی این نیست که «جبهه اسلامی به قدرت میرسد ، بلکه سئوال این است ،که جبهه اسلامی الجزایر چگونه در گرفتن قدرت موفق خواهد شد ، و با کدام سازمان های سیاسی ، ائتلاف خواهد کرد ؟

این چنین اطمینان خاطر آقای گراهام فوللر ، معاون سابق ریئس سیا ، نشان می دهد ، که خود :جبهه نجات اسلامی الجزایر ، ساخته و پرداخته سازمان سیا و به کمک مالی عربستان سعودی بود ، که در نهایت ملت الجزایر را به یک جنگ داخلی خونین سوق داد که از 26 دسامبر 1991 تا 8 فوریه 2002 ، این جنگ طول کشید ،که محققین معتبر و آشنا به جامعه الجزایر ، تعداد قربانیان این جنگ را بین 60 هزار نفر تا 150 هزار نفر کشته تخمین می زنند .

اینکه دولت آمریکا ، توسط سازمان اطلاعاتی سیا طراح این جنگ داخلی الجزایر و تغیر نظام حکومتی الجزایر با یک نظام« اسلامی » بود ، به یک سند معتبر تکیه می کنیم ، که در این سند ، نقش گراهام فوللر (یا شیخ اسلام فوللر !) معاون سیا ، کاملأ مشخص است .

قرار داد فانتزی سازمان جاسوسی سیا با فرقه مذهبی Sant’Egidio-زیر نظر آقای گراهام فوللر.

وقتی که سیاست با مذهب و دستگاه های جاسوسی قدرت های سلطه گر مخلوط می شود ، مسلمأ به جنگهای حونین و قتل بیگناهان منتهی می گردد.Sant’Egidi – یک فرقه مذهبی کاتولیک ایتالیائی ، مستقر در رم است که با واتیکان ، روابط تنگاتنگ دارد . فراموش نباید کرد ،که بزرگترین و گسترده ترین سازمان جاسوسی جهان ، متعلق به در بار واتیکان است . واتیکان از باور های دینی و مذهبی پیروان خود ، در راستای این اهداف ، یعنی جمع آوری اطلاعات و نفوذ در دستگاه های حکومتی ، نهایت استفاده را می کند.

هدف این قرارداد ، طرح پروژه ایست ،که تمام مخالفان رژیم حکومتی الجزایر را ، سازمان اطلاعاتی سیا ، تحت برنامه ای متشکل و سازمان دهی بکند. شرط قبول این پروژه سازمان سیا ، این است که توسط :Kashkett،دیپلمات آمریکائی ، مسئول امور الجزیره ، در وزارت امور خارجه و مشاور :Robert Pelletreau، معاون وزیر امور خارجه (آن زمان ) و متخصص جهان عرب این برنامه تائید شود .جلسه مشاورت و بررسی این برنامه به کمک انجمن فرقه مذهبی :Sant’Egidio ،یکی از فرقه های کاتولیک نزدیک به دستگاه پاپ و واتیکان ، در 21 و 22 نوامبر 1994 در رم پایتخت ایتا لیا تشکیل می شود. جلسه دوم در ژانویه 1995 تشکیل می شود . گرچه این مرحله از فعالیت ها مخفیانه اسلامگرایان الجزایر با سازمان اطلاعاتی سیا ، تا اندازه ای فانتزی و خیال پرورانه است ، ولی در عین حال ، نشانگر آن است که تا چه حد سازمان های جاسوسی قدرت های استعماری ، با نفوذ در سازمان ها و تشکیلات دینی مسلمانان ، در راستای پیشیرد اهداف خود ، جهان اسلام را به جنگهای خونین سوق می دهند .

مدت ها بود که فردی بنام :رابح کبیر ، از رهبران ، جبهه نجات اسلامی الجزایر ، به عنوان سخنگوی واقعی این جبهه ، به آلمان پناهنده شده بود. رابح کبیر رقیب سیاسی ، انوار حدام ، دیگر فرد الجزایری بود ، که از سالهای قبل ، در آمریکا مستقر بود ،و درعین حال ، یکی از تجار معروف صادرات گندم آمریکا ، به الجزایر بود. در جلسه ایکه قرار بود ، در رم بین رهبران جبهه نجات اسلامی الجزایر همراه با شرکت فرقه دینی :Sant’Egidio ، برقرار شود ، رابح کبیر دعوت شده بود . اما با دخالت وزارت امور خارجه آمریکا و تقاضای این وزارت خانه از وزارت خارجه آلمان ، جهت عدم صدور اجازه خروج به رابح کبیر ، از آلمان ، مانع آن می شوند ،که این فرد ، در جلسه رم شرکت بکند . اما در عوض ، وزیر دادگستری آمریکا ، هواپیمای اختصاصی خود را در ا ختیار ، انوار حدام می گذارد که در جلسه روم شرکت بکند. .البته بخشی از رهبران عالی رتبه جبهه نجات اسلامی الجزایر ، با شرکت انوار حدام در جلسه رم ، اعتراض می کنند ،که چنین فردی ،فاقد نمایندگی جبهه نجات اسلامی است . با وجود این ، قطعنامه جلسه رم از جانب جبهه نجات اسلامی را همین فرد آقای انوار حدام امضا ء می کنئد (ماخذ -4) .وقتی به این واقعیت بظاهر کم اهمیت ، دقیق می شویم ، مسلمآ در مقابل این سئوال قرار میگیریم :

1- چرا ، دولت آمریکا ، از طریق شبکه سازمانهای اطلاعاتی خود ، وفعالین این سازمانها ، زیر پوشش استادان دانشگاه ، همکاری تنگاتنگ این استادان با سازمان :Rand-Corporation – که ماهیت آن به عنوان:انبار اندیشه برای سازمان :C.I.A.- در بخش دوم مقاله از منظر خوانندگان گذشت، این چنین بطور گسترده ، در به روی کار آمدن نظام های حکومتی با ماهیت و ایدئولوژی اسلام سیاسی این چنین فعال هستند؟

2- آقای گراهام فوللر ، یک فرد آمریکائی است ،و با تحصیلات خود در دانشگاه هاروارد ، بلاخره برای خدمت و دفاع از منافع وطن خود ، از نوجوانی وارد سازمان اطلاعاتی معروف : C.I.A.- می شود ، و در این سازمان تا مقام معاونت این دستگاه عظیم جاسوسی و معروف در دنیا ، ارتقاء درجه می یابد ، وبعد از آن «افتضاحات بظاهر –ایرانگت – از سازمان سیا استعفا می دهد ، اینبار وارد :Rand-Corporation –انبار اندیشه سازمان سیا می شود؟. این که آقای : گراهام فوللر ، معاون رئیس سازمان اطلاعاتی سیا، در دفاع از : اسلام سیاسی ، تا حد : شیخ الاسلام های عربستان سعودی ، وآیت الله های «ایران جمهوری اسلام ناب محمدی» خمینی پیش میرود ،و فقط عمامه و عباو یک جفت نعلین ندارد ، اصل واقعیت و حقیقت این : دگردیسی (Métamorphose ) آقای گراهام فوللر کجا نهفته است ؟

وقتی که گراهام فوللر در دفاع نظریه خود ، یعنی : تلاش برای استقرار نظام های اسلامی در کشور های مسلمان ، چنین می نویسد :به نفع دولت آمریکا است که با اسلامگرایان الجزایر همکاری بکند، حتی در رسیدن به قدرت حکومتی آنان ، آمریکا کمک خود را از آنان دریغ نکند. فوللر به این نتیجه میرسد ،که چنین احتمال (رسیدن به قدرت اسلامگرایان الجزایر ) منافع آمریکا را به خطر نخواهد انداخت و آن را تهدید نخواهد کرد . برعکس ، از این تز دفاع می کند «...» اسلام یک نمونه ارزشی در منطقه است . اسلامیزم شبیه کمونیزم نیست که دارای رهبری و برنامه حکومتی داشته باشد، بلکه یک فرهنگ محلی و سنتی است. نهایتآ جنبش های اسلامی متشکل از گرایش های مختلف است که نمیتوان آنرا ضد دموکراسی محسوب کرد . بعلاوه اسلامیزم ، با زمان ، در طول زمان ، تکامل پیدا می کند.( از ماخذ شماره 5 ذکر شده در بالادر زبان فرانسه )

.

اینجاست ،که روشنفکران و سیاست شناسان بر خاسته از جهان اسلام ، در مقابل این سئوال قرار می گیرند :اگر شخصی چون:گراهام فوللر ، بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی خود ، در دانشگاه مشهور هاروارد ،در راستای خدمت به وطن اش ، وارد سازمان جاسوسی و اطلاعلاعاتی :C.I.A. میشود ، ودر راستای سیاست امپریالیستی و استعماری آمریکا ،و همپیمانان اش ، اسلام سیاسی را در مقابل ایدئولوژی کمونیزم ، طراحی کرده ،وبا تمام امکانات مالی و جنگ های تبلیغاتی و روانی ،آنرا در اوج جنگ سرد وارد جهان اسلام می کنند، پس چرا روشنفکران ودانشگاهیان ،و حتی تحصیل کرده های ایرانی فارغ التحصیل علوم تجربی ، چون :آقای سید حسین نصر ، فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد ،و انستیتو تکنولوژی ماساچوست (M,I,T) ، یا داماد و پسر خواهر «پرفسور فیلسوف اسلامی همین آقای سید حسین نصر ، رامین جهانبگلو ، یا آقای حسین حاج فرج دباغ معروف به دکتر عبدالکریم سروش ، بعد از تحصیل در رشته داروسازی در تهران ، و بیوشیمی در لندن ، این حضرات یک دفعه فیلسوف اسلامی و روشنفکر اسلامی می شوند و دولت آمریکا ، این فیلسوفان و این متخصصین اسلام شناس را همراه شیخ الاسلام محسن کدیور ، محسن سازگارا ، در پناه و کمک مالی خود نگاه می دارد ؟

مخور صائب فریب وعظ از عمامه زاهد .

که در گنبد ، زبی مغزی صدا بسیار می پیجد.

(از صائب تبریزی )

در راستای جواب به این سئوالات ، که در بخش های آینده ، با تکیه بر اسناد تاریخی که خوشبختانه امروز پژوهشگران مسائل سیاسی ، خصوصأ در رابطه با:ظهور اسلام سیاسی در تقابل ، با ایدئولوژی مارکسیسم و لنینیزم در 50 سال گذشته ، توسط جهان غرب و در راًس آن آمریکا و انگلیس ،دسترسی به اسناد و کتاب های معتبری دارند ، این بخش از تاریخ ملت های مسلمان را ،که با فعالیت های مرموز واطلاعاتی دستگاه های جاسوسی قدرت های استعمار گر مخلوط است ، میتوان با استناد به این اسناد و پژوهشهای معتبر ، به نسل جوان ملت های مسلمان آگاهی داد.

فیلسوف ، پرفسور ، دکتر ، سید حسین نصر ، بنا به نوشته خود ، در دوران تحصیل در آمریکا چنین می نویسد

سه شخصیت موثر در اندیشه وی در این دوره ولفسن ، برنارد کوهن ، وگیب اسلام شناس معروف بودند . دکتر نصر ، زمانی که هانری کیسنجر که در دانشگاه هاروارد استاد بود ، وطی دو تابستان ، برنامه هائی برای برخی از متفکران علوم سیاسی وسیاستمداران داشت به عنوان دستیار وی مشغول فعالیت فکری سیاسی شد و به گفته خودش ، ارتباط نزدیکی با او داشت . بعد ها هم که کیسنجر به ایران می آمد ، یکبار با او ملاقات کرد..در یکی از برنامه های تابستانی که استادان و فاعلان سیاسی از نقاط مختلف دعوت می شدند ، جلال آل احمد هم شرکت کرد و اولین بار اندیشه غرب زدگی را در آنجا طرح کرد .(ص51).نصر تاکید می کند که این کتاب بعد ها تاثیر زیادی روی انقلابیون ایران در دهه هفتاد داشت و او هم با جلال در باره آن گفتگو کرد. «...»

بنا به نوشته خود پرفسور نصر «در غربت غریبی... مروری بر زندگینامه خود نوشت دکترسید حسین نصر ..»

«...» درسال دوم دانشگاه ، زمانی که اودر رشته فیزیک تحصیل می کرد ، «...»گرفتار نوعی بحران عقلی و روحی شده و تمایل او به علوم انسانی تشدید شد .از همان جا به مطالعات فلسفی روی آورده و تحت تاثیر استا دانی که در آنجا بودند از جمله ژیلسون .( Harry Wlfson,Hamilton Gibb,Bernard Cohen ) به دنیای فلسفه وارد می شود .مهمترین مسئله که بعد ها هم همچنان ذهن نصر را به خود مشغول کرد ، بخث ارتباط علم ، فلسفه و دین بود .نصر دوره فوق لیسانس رادر هاروارد در رشته زمین شناسی و ژئوفیزیک گذراند ، اما همچنان به مبحث تاریخ علم و فلسفه علاقه مند بوده.، هر آنچه را که برای تعمیق لازم می دید ، به دنبالش می رفت .این گرایش او را به دنبال تاریخ علوم کشاند و پایان نامه اش را تحت عنوان :نظر متفکران اسلامی در باره طبیعت گذراند، کتابی که بعد ها هم به فارسی ترجمه و چاپ شد وجایزه سلطنتی گرفت . (ماخذ 5)

عجیب نیست ، درست زمانی که سید حسین نصر ، که در آمریکا مشغول تحصیل بود ، و به نوعی بحران عقلی و روحی و تمایل او به علوم انسانی تشدید می شد در آن زمان ، یعنی در سپتامبر 1953 ، با لاترین مقام اجرائی ایالات متحده آمریکا ، یعنی ریاست جمهوری این کشور پرزیدانت آیزنهاور ، همراه با یک عده استادان «اسلام شناس آمریکا !» با مشارکت رسمی دانشگاه معروف پرنیستون ، و کتابخانه کنگره آمریکا ، مدت یک هفته ،از جوانی بنام سعید رمضان ، داماد حسن البنا ، بنیانگذار سازمان اسلامی –تروریستی اخوان المسلمین ، رسمآ برای« بحث و فحص و تبادل اندیشه در باره اسلام »،به آمریکا دهوت کرده بودند؟.چرا ایالات متحده آمریکا ،58 سال پیش ، درست یک ماه بعد از کودتای 28 مرداد 1332 ، علیه دولت فانونی دکتر محمد مصدق ،که توسط سازمان :اطلاعاتی و جاسوسی C.I.A آمریکا طراحی شده بود ،این کشور جوان 27 ساله عرب مسلمان را را با چنان تشریفات در کاخ سفید پذیرائی میکند و با استادن معتبر و«اسلام شناسان آمریکائی ، که «درد اسلام دارند !!!»، یک هفته جلسه بحث و تفحص می گذارند؟در کشوری چون مصر با سابقه طولانی فرهنگ عرب و اسلامی ،و دانشگاه معروف الازهر ، اسلام شناسی در حٌد جوان 27 ساله تروریست مصری نبود؟این مسئله را یک محقق آمریکائی ، متخصص مسائل سیاسی خاورمیانه بنام روبرت دریفوس در کتابی در زبان انگلیسی (. ﺑﺎزﯼ ﺷﻴﻄﺎن. DEVIL,S GAME.) که به فارسی نیز ترجمه شده است توضیح و تفسیر می کند .

در این راستا ، در هفته های گذشته ، کتابی از یک پرفسور علوم سیاسی کانادا ئی تبار و لی مشهور در آمریکا ، با گذشته مقام دیپلمات در وزارت خارجه کانادا ، بنام : PETER DALE SCOTT- با عنوان:

The Road to 9/11.Wealth,Empire and the Future of America

—انتشارات :

University of California Press,2007

- دسترسی پیدا کردم . این کتاب به زبان فرانسه با چنین عنوان :

La Route vers le nouveau désordre mondial -50 ans d’ambitions secretes des Etats-unis

- توسط انتشارات :Demi Lune- در 509 صفحه ترجمه چاپ و منتشر شده است .( قابل توجه خوانندگان منظور از : 9/11، یازدهمین روز ماه سپتامبر ، روز انفجار برجهای دو قلو نیوریوک است.)

پیتر دالی اسکات در صفحه 49 کتاب اش ،(ترجمه عنوان کتاب به فرانسه-جاده به طرف بی نظمی نوین جهانی -50 سال جاه طلبی آمریکا ).

در رابطه با نفوذ سازمان جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا ، یعنی :سیا ، در محافل دانشگاهی و روزنامه نگاری ،پیتر داله اسکات ، از زبان یک مامور سابق سیا ، چنین می نویسد :«...» نفوذ دولت مخفی آمریکا(**) در خارج از آمریکا در محافل روزنامه نگاری و استادان دانشگاه ها در خارج ، ، هم تراز و بمانند ، نفوذ و توسعه این دولت در داخل کشور آمریکا بود . سازمان سیا ، در حدود 50 نفر روزنامه نگار آمریکائی و یا کارمندان رسانه های گروهی آمریکا را خریده بود. بنا به گفته این مامور سیا ،«...» شما می توانید یک روزنامه نگار را، ارزانتر از یک زن تن فروش با چند صد دولار در ماه بخرید. و ادامه می دهد : سازمان سیا ، ترتیب و هزینه چاپ وانتشار کتاب این رونامه نگاران را ، که در راستای اهداف سیاسی آمریکا ، چاپ و منتشر می شدند ، بر عهده می گرفت . سازمان متعهد می شد ، که برای آن کتاب ، نقد مثبتی از روزنامه :New york Times – فراهم آرود.(البته منظور مشهور و صاحب اعتبار و منزلت کردن این ماموران و حقوق بگیران سازمان سیا ، در جامعه بود . . بعلاوه سازمان سیا ، با استادان متعد د از دانشگا های مختلف روابط مخفیانه داشت. . (ماخذ: صفحه 49 کتاب پیتر اسکات به زبان فرانسه )

(ادامه دارد )- پاریس 15 سپتامبر 2011.

- به قلم : کاظم رنجبر ، دکتر در جامعه شناسی سیاسی .

- اقتباس بطور کامل و یا به اختصار با ذکر نام نویسنده و سایت کاملأ آزاد است .

ماًخذ :

1- http://soma2.blogfa.com/post-26.aspx-

2- http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php?story_…

3- http://fr.wikipedia.org/wiki/Affaire_Iran-Contra

4- http://www.leconomiste.com/article/les-dollars-du…

5- http://www.historylib.com/site/SViewDocument.aspx…

(**) پیترله اسکات ، در تحلیل ماهیت نظام حکومتی آمریکا ، از دو مفهوم سیاسی فلسفی استفاد می کند . مفهوم اول را دولت آمریکا ، سازمان های اداری و رسمی این کشور می نامد . مفهم دوم را : دولت عمیق ، یا دولت مخفی ، می نامد ،که یک شبکه در حقیقت مخفی ، مرکب از ساستمداران ، بانک داران ، صاحبان صنایع نفت ، اسلحه سازی ، شبکه گسترش کشت تریاک ،و تبدیل آن به هروئین ، و قاچاق هروئین و استفاده از در آمد حاصل از فروش مواد مخدره در عملیات تروریستی ، که پیتر لی اسکات دولت پنهانی می نامد . شخصیت هائی چون برژنسکی ، هانری کیسنجر ، بانکدار معروف راکفلر ، و نو مخافظه کاران , خانواده بوش ، بخشی از این باند حکومت مخفی آمریکا را تشکیل می دهند .

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.