رفتن به محتوای اصلی

مولوی عبدالحمید: کجای دنیا وکیل را احضارو زندانی می‌کنند+ویدئو
26.05.2023 - 12:45

 

بنابر گزارش‌ها، احضار وکلای دادگستری به دادسرای امنیت زندان اوین همچنان ادامه دارد و تعداد این احضارها اکنون به بیش از ۱۰۰ نفر در سراسر ایران رسیده است. مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان هم امروز در خطبه‌های نماز جمعه این شهراز این رویه به شدت انتقاد کرد.

موج احضار وکلای دادگستری در ایران از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شد اما از اردیبهشت ۱۴۰۲ شدت گرفت.

براساس گزارش‌ها در برگه‌های احضاریه این وکلا هیچ عنوان اتهامی ذکتر نشده و تنها از آنها خواسته شده تا خود را به دادسرای امنیت زندان اوین تهران معرفی کنند.

مولوی عبدالحمید با انتقاد از این رویه گفت: «کجای دنیا وکیل را احضارو زندانی می‌کنند، وکیل کارش دفاع از حقوق مردم است.»

او گفت: «وقتی وکیل را به زندان می اندازید، چه کسی جرات میکند از مردم دفاع کند.»

عادل مقدس، عضو هیات مدیره کانون وکلای شهر بوشهر روز گذشته گفت که «آمارهای مختلفی درباره تعداد وکلای احضار شده اعلام شده، اما به نظر می‌رسد بیش از ۱۰۰ تن از وکلای کشور» احضار شده‌اند.

آقای مقدس گفته است که برخی از این وکلا را هنگام مراجعه به شعبه احضار کننده همراهی کرده و «از آنجا که اعضای هیات مدیره‌های کانون‌های وکلا منتخب وکلا هستند، باید در وقت لازم از اعضای خود حمایت کنند. معتقدم احضارها، چه مبنای قانونی داشته باشد و چه نداشته باشد، باید از سوی هیات‌مدیره‌ها پیگیری شود.».

دو تن از وکلای احضار شده گفته‌اند که از آنها خواسته شده بود تا «یک تعهدنامه» و «ابراز ندامت» را امضا کنند.

ابوذر نصر‌الهی، یکی از وکیل‌های احضار شده به پایگاه خبری وکلاپرس گفته است، احتمال دارد بعد از خاتمه احضارها، وکلایی که حاضر به امضای تعهدنامه «لزوم پایبندی به قانون و اصول نظام» نشده‌اند مجددا به دادسرا احضار شوند.

او گفته است که در ۳۱ اردیبهشت به همراه سایر وکلای احضار شده به دادسرا مراجعه کرده است اما با توجه به این که معتقد بوده جرمی مرتکب نشده حاضر به دادن تعهد نشده است.

آقای نصرالهی می‌‌گوید: «با توجه به فرمان عفو رهبری به همکارانی که احضار شده بودند، پیشنهاد شد تا در صورت تمایل تعهدنامه‌ای را که فرم آن از قبل آماده شده بود، امضا کنیم تا قرار موقوفی تعقیب صادر شود.»

به نوشته رسانه‌ها وکلا اکثرا از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ به دادسرای امنیت تهران احضار شده‌اند و اغلب این احضارها توسط شعبه ۷ دادسرای امنیت اوین صورت گرفته است.

هرچند نام همه وکلایی که احضار شده‌اند، تاکنون اعلام نشده اما برخی از وکلای سرشناس از جمله محمد سیف‌زاده، محمد حسین آقاسی، محمدعلی کامفیروزی، ثمین چراغی، مرضیه محبی، علی شریف‌زاده، محمود صادقی و محسن برهانی در میان احضارشدگان هستند.

وجه قالب وکلای احضار شده این بوده که در اعتراضات ۱۴۰۱ از متهمان دستگیر شده و محکومان دفاع کرده‌اند و یا در جریان اعتراضات به رفتار حکومت در قبال مردم انتقاد داشتند.

هرانا، مجموعه فعالان حقوق بشر می‌گوید که از ابتدای اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ تا کنون ۵۵ وکیل بازداشت شده‌ و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده و اغلب این وکلا اما با قرار وثیقه آزاد شده‌اند.

محمدهادی جعفرپور، عضو کانون وکلای استان فارس و از وکلای احضار شده گفته است که به ما گفته شد باید یک «تعهدنامه» از پیش تنظیم شده را امضا کنیم که محتوای آن «اظهار ندامت» بابت حمایت از اعتراضات یا «دستگیری در این جریانات» بوده است.

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران می‌گوید از آغاز اعتراضات تا به امروز دست‌کم ۱۲۹ وکیل با «برخورد قضایی» مواجه شده‌اند.

محمد شیوایی، رییس اداره حقوقی و دبیر کمیسیون حمایت کانون وکلای مرکز هفته گذشته گفت: «در حال پیگیری ویژه پرونده و حمایت از وکلای کل کشور، البته با اولویت قرار دادن اعضای کانون وکلای مرکز، هستیم.»

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ایران گلوبال

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.