
پاسخ به چند شبهه در باره مواضع شورای ملی تصمیم
پس از اعلام موجودیت شورای ملی تصمیم در میانهی امیدها، شادمانیها و شادباشهای فراوان، عدهای نیز نقد کردهاند. من میخواهم از هر دو گروه سپاسگزاری کنم، زیرا هر دو نگاه دغدغهی آزادی مردم رنجکشیده ما از حکومت ویرانگر جمهوری اسلامی دارند. صحنه سیاسی صحنهی تئوری و عمل است و هر سیاستمداری در میدان عمل نیاز به بازخورد دارد تا از اشتباهها بکاهد. ما در رفع نارسایی در مواضع و کنشهایمان با سپاسگزاری از منتقدان دلسوز میکوشیم. به عنوان یکی از اعضای شورای ملی تصمیم میکوشم به یکی از این انتقادها پاسخ دهم.
نوشتهام را با برشی از بیانیه اعلام موجودیت شورای ملی تصمیم شروع میکنم:
شورای ملی تصمیم همراه و همگام با مردم آگاه ایران، برای تحقق خواستههای زیر تلاش و مبارزه میکند:
۱) گذار کامل از جمهوری اسلامی با تکیه به جنبشهای اعتراضی مردم (گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع)
۲) حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز
۳) جدایی دین از حکومت
۴) فراخوان عمومی برای تشکیل مجلس مؤسسان
۵) تلاش برای برپایی نظامی دموکراتیک و انتخابی (تعیین نوع حکومت با آرای مردم)
۶) اجرای کامل اعلامیهی جهانی حقوق بشر و میثاقهای وابسته به آن با تاکید بر حفظ محیط زیست
این شش مؤلفه، وجوه هویتی و انگیزهی اصلی برای تشکیل شورای ملی تصمیم میباشند.
علیرغم این روشنی در مواضع شورای ملی تصمیم منتقدی در مقالهای آنرا با صفاتی چون ضد پرچم، ضد خلیج فارس، ضد تمامیت ارضی نقد کرده، یا دقیقتر بگویم تحریف کرده است.
نخستین ناخشنودی نویسنده از اتحاد و همقدمی گستردهی مبارزان ایرانی در راه سرنگونی رژیم تمامیتخواه اسلامی است. اینکه جمهوریخواهان، مشروطهخواهان، مبارزان دلیر استانهای محروم نگاهداشته شده، دوشادوش هم یکصدا در نهادی برای سرنگونی گرد آمدند، سخت نویسنده را آزرده کرده است. منقد محترم، ایران فردای ما ایرانی آزاد، دموکرات، سکولار و مرفه خواهد بود و قرار نیست، کسی حذف شود. ما در این دوران که برای سرنگونی رژیم خونخوار نبرد میکنیم، دموکراسی، تکثر و رواداری فردا را تمرین میکنیم. از اینرو هموطنان اتنیک، جمهوریخواهان و مشروطهخواهان در یک صف مبارزه میکنند. اگر دل در گرو مردمی که با سفرههای خالی در کف خیابان فریاد براندازی این رژیم را میدهند داری، باید از این اتحاد گسترده خوشحال شوی.
نگارنده بهجای مراجعه به متن بیانیه که بر تمامیت ارضی تاکید ویژه دارد از طریق گفتگو با برخی از «آنهایی که حاضر نشدند امضاء کنند کسب اطلاع کرده" و انگیزهتراشانه نتیجه میگیرد که شورای ملی تصمیم مخالف پرچم سه رنگ ایران و نام خلیج فارس است که تحریفی است آشکار و بدون مبنا. شورا بیشک در آینده پرچم سه رنگ با شیر خورشید و نقشه کامل ایران از خلیج فارس تا دریای خزر را بهجای خود بهکار خواهد برد. قرار نیست لوگو هم پرچم باشد و هم نقشه.
نمی دانم چرا نویسنده از بودن نام شخصیتهای اتنیکی زیر بیانیهای که محور اصلی آن تمامیت ارضی ایران است خشمگین است؟ چرا از همرزمی عرب، بلوچ، کرد، لر، ترک، ترکمن و فارس برای براندازی رژیم اسلامی چنین دلگیر است؟ من از اینهمه خشم از همگامی مبارزان در شگفتم.
آخرین تحریف نویسندهی مقاله در باره «امضاها» است. این تشکل در طی روندی دشوار دموکراتیک شکل گرفت. این یک جمعآوری سادهی امضای افراد زیر یک بیانیه نیست. کاش "نگارنده از طریق گفتگو با برخی از امضاء کنندگان و آنهایی که حاضر نشدند امضاء کنند کسب اطلاع کرده" بود که این یک تشکل رزمنده از کنشگران میدانی، شخصیتهایی از بلوکهای سهگانه راست، میانه و چپ ایران، جمهوریخواهان و مشروطهخواهان و مبارزان دلیر اتنیکی است که بر تکثر و تمامیت ارضی ایران تاکید ویژه دارند.
بیشک این جمع برای تلاش همهی کوشندگان راه همبستگی ملی و دموکراتیک برای براندازی، برای مبارزه همهی ائتلافها و تشکلها ارج بیکران قائل است و میکوشد با آنها همگامی و همقدمی کند. دست یاری ما بهسوی همه مبارزان راستین و دموکرات براندازی دراز است. هیچ خط قرمزی جز جمهوری اسلامی نداریم.
تشکل ما برای مبارزهی شاهزاده رضا پهلوی، شناختهترین اپوزیسیون حکومت فاشیستی در داخل و خارج ایران و یکی از مطرحترین و تاثیرگذارترین شخصیت سیاسی ایران ارج مینهد و امیدوار است، حمایت شاهزاده و دیگر رهبران سیاسی را هم جلب کند. ما در صورت انتخاب نظام مشروطه از سوی مردم مشکلی نخواهیم داشت. از آنجائی که در نظام مشروطه شاه در امور سیاسی دخالت نمیکند، ما میخواهم این اصل را در سرنگونی تمرین کنیم. براندازی رژیم کار مردم و احزاب سیاسی است. احزاب سیاسی باید در یک اتحاد و همبستگی ملی، مبارزه مردم ایران و تشکلهای صنفی، سیاسی و مدنی آنها را برای رسیدن به یک ایران آزاد، آباد، دموکراتیک، سکولار و پایبند به اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاقهای پیوست آن رهبری کنند.
احد قربانی دهناری
۱۶ تیر ۱۴۰۱ - ۷ ژوئیه ۲۰۲۲
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمیکند.
دیدگاهها
راه کوتاه شوق اولیه، تا سر…
راه کوتاه شوق اولیه، تا سر منزل عقل سرد?
بعد از اعلام مواضع انتقادی و حمایت مشروط خود، کوشش کردم بهتر بفهمم که چرا این مولفه ها اینگونه تنظیم شده اند. چه نیتی یا انگیزه ای بود که بند ۲ تمامیت ارضی با عدم تمرکز گره خورده است .
?در انتقادات خود اشاره کردم که خط قرمز من است و فرمولبندی شورا را نمی پذیرم . برداشت اولیه من این است که با فشار گروهها، شخصیتهای اتنیکی بند ۲ اینگونه تنظیم شده است .
ادامه روند کار این شورا را با حساسیت دنبال خواهم کرد .اگر بند تمامیت ارضی بطور مستقل و جدا نوشته نشود و تصحیح نگردد، مخالفت آشکار خود را اعلام خواهم کرد. نمی خواهم زودهنگام قدمی شکسته شود ، امیدوارم ایراندوستان اسیر زیاده خواهی افراد و یا شخصیت هایی از گروههای سکتاریستی نگردند . نیروهای سکولار و آزادیخواه در ایران هشتاد و اند میلیونی باید با اعتماد بنفس بالا به امر منافع ملی نگاه کنند . قبول تمامیت ارضی بی چون و چرا، موضوع مورد بحث با قومگرایان و جریانات سیاسی نیست.
" یوسف عزیزی بنی طرف " نقدی…
" یوسف عزیزی بنی طرف " نقدی بر نوشته بر بیانیه اعلام موجودیت "شورای ملی تصمیم":
اما در خارج، به جز شماری، اغلب امضا کنندگان از هواداران رضا پهلوی اند اما خط و ربطشان با هواداران تندرو ایشان - جماعت فرشگرد - تفاوت دارد و معتدل تراند والبته شمار مشروطه خواهان در میان اینان برجسته تر است.
_نیز نویسندگان این بیانیه می توانستند از اصطلاح 'ملل ایران' یا 'ملیت های ایران' یا دست کم 'مردمان ایران' بهره گیرند و از همان آغاز صداقت خودرا به ملیت های غیر پارسی نشان دهند. ملت ایران گرچه در عرصه حقوق بین الملل کاربرد دارد اما واقعیت درونی ایران، چند ملیتی بودن آن است که در برگیرنده ملت عرب ، ملت ترک، ملت کرد، ملت لر، ملت بلوچ وملت ترکمن است.
_از همان آغاز می بینیم که سه سخنگوی این شورا از یک ملیت اند و از ملیت های دیگر یعنی دو سوم جمعیت ایران کسی حضور ندارد... تنها یک نفر از عرب ها این بیانیه را امضا کرده است
_ در مقدمه بیانیه از امور زیر سخن می رود: «تحمیل استبداد همه جانبه بر میهن عزیزمان ایران و تخریب منابع طبیعی، اقتصادی و علمی، گسترش فقر و بی خانمانی و نادیده گرفتن حقوق زنان، سرکوب و کشتار مخالفان و دگراندیشان و پایمال کردن آزادیهای فردی و اجتماعی» اما هیچ اشاره ای به ستم ملی و تبعیض زبانی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نمی شود که نسبت به شصت در صد مردمان غیر فارس ایران اعمال می شود.
_ دومین خواسته ای که امضاکنندگان بیانیه برای آن مبارزه می کنند 'حفظ تمامیت ارضی' است که در ادامه، آن را به 'تاکید بر نظام غیر متمرکز' پیوند داده اند که نکته مثبتی است اما چه نوع عدم تمرکزی؟ این را در هاله ابهام نگه داشته اند. در اینجا، 'شورای ملی تصمیم' حتی از 'شورای مدیریت گذار' عقب تر است زیرا آن یکی – دست کم - به برقراری فدرالیسم استانی در ایران، باور دارد.
_ «از نگاه شورای ملی تصمیم، کُرد، ترک، عرب، لر، ترکمن، بلوچ، فارس و... شیعه وسنی، مسلمان و غیرمسلمان، دیندار و بی دین، همه با هر ایدئولوژی و مرامی، به یک اندازه ایرانی هستند و در اتخاذ تصمیمهای مهم کشوری و در کسب جایگاه سیاسی به واسطه تفاوتها هیچ کس برتری ندارد.» این یک گزاره قشنگ است اما اگر نوع نظام غیرمتمرکز مشخص نشود وضمانتی در کار نباشد، تعارفی بیش نخواهد بود
_ نیز در اینجا، چه عدم تمرکز، چه فدرالیسم و چه حق تعیین سرنوشت یا هر واژه زیبا را هم در این بیانیه بگنجانند تا زمانی که ضمانت اجرایی این بند تضمین نشود دوباره گواه تکرار تجربه های تلخ و خونین عدم اجرای انجمن های ایالتی و ولایتی قانون اساسی مشروطیت و اصول ۱۵ و ۱۹ قانون اساسی ج ا ا خواهیم بود.
_
https://iranglobal.info/node/182453
از کامنت ها و نوشته های…
از کامنت ها و نوشته های دوستان بر بیانیۀ اعلام موجودیت " شورای ملی تصمیم" می توان به این نتیجه گرفت : بجز بند های 3؛ 4 و 5 که هیج نقدی بر ان نیست . بیشترین نقد روی بند ۲) حفظ تمامیت ارضی کشور با تاکید بر نظام غیرمتمرکز بوده است . انتقاد به بند یک (گذار خشونت پرهیز با حفظ حق دفاع مشروع)3_مخالفت با اضافه کردن شیر و خورشید در پرچم شیرو خورشید4_ به کار نبردن نام خلیج فارس5- افراد داخل کشور جزو سخنگویان و امضاء کنندگان آن مشخص نیست آیا این افراد و بقیه امضاء کنندگان متن کامل بیانیه را دیده و هضم کرده و بخصوص لیست رنگین و سوال برانگیز امضا کنندگان متضاد را مشاهده کرده اند, 6_: این شورا برای هماهنگ کردن مبارزات برای براندازی تشکیل شده و یا شورای تصمیم گیری ؟ تصمیم گیری راجع به چه ؟
هنوز هماهنگی براندازی شروع نشده این شورا فراخوان مجلس موسسان را میدهد ؟
در موقعیت خفقان داخلی ، عده ای در خارج کشور میخواهند مجلس موسسان بر پا کنند ؟7-نبود بندی در مورد زنان.....
✍️کمبودهای جدی بیانیه شورای…
✍️کمبودهای جدی بیانیه شورای تصمیم و اینکه چرا من حمایت می کنم .
?کمبودهای آشکار :
هویت کلی این بیانیه خوب، فرمولبندی ها ، تشویق ها ، اهداف آن برای ایران آباد و آزاد ، در سایه مولفه ها و دیگر موارد تردید برانگیز قرار می گیرد :
?- عدم انتخاب پرچم شیروخورشید به عنوان نماد تاریخی ایران شروع بسیار آسیب زایی است .بویژه نماد شیروخورشید نقش جمع کننده ایرانیان را در مقابل پرچم خرچنگی رژیم دارد .
?- عدم کاربرد نام ایران در مولفه ها :اگر دو کلمه «جمهوری اسلامی » در مولفه ۱ آورده نمی شد ، تفاوتی نمی کرد این مولفه ها را یک لبنانی یا یک ونزوئلایی منتشر می کرد چون چیزی بنام ایران در این مولفه ها آورده نشده است .
تردید ها افزایش می یابد زمانی از پرچم و نقشه ایران بدون خلیج فارس و دریای مازندران خبری نیست .
?- در مولفه ۲ تمامیت ارضی ایران هیچ ارتباطی با تاکید به این و آن نظام ، چگونگی اداره کشور ندارد . برایم خط قرمز است . من با این فرمولبندی مخالفم.
زیرا : نظام دموکراتیک ماهیتا همان نظام غیر متمرکز است که در مولفه ۵ آمده است . اگر دیگر هموطنان بانی این بیانیه اصرار داشتند، می توانست بصورت مولفه جدا باشد .
?- در مولفه ۶ ارتباط اعلامیه حقوق بشر با تاکید به محیط زیست را درست نمیدانم اگر چه منظور قابل فهم است . محیط زیست بخاطر اهمیت و بقای ایران می توانست یک مولفه جدا باشد .
?-نبود مولفه دیگری بر مبنای برابری کامل زن و مرد با تاکید بر رهبریت و مدیریت زنان می بایست به عنوان عامل جمع کننده نیمی از جمعیت کشور مورد توجه واقع می شد .
این ندیدن ها را من به حساب ضعف های احزاب کلاسیک میگذارم ، که در اینجا هم منعکس شده است . صرفا تاکید به حقوق بشر عملا موقعیت زنان در جامعه به جهات اولویت زیر سایه قرار می دهد. پاشنه آشیل نظام نکبت اسلامی همانا زن ستیزی تمامیت رژیم است، اشاره به برابری پایدار ، نقش رهبری و مدیریت زنان اهمیت استراتژیک داشته و دارد.
?با آگاهی به این کمبودها من از شورای تصمیم حمایت می کنم، چرا که جمهوری اسلامی، ایران را به نابودی کشانده است ، ما می بایست این بساط را براندازیم.
?براندازی رژیم و باز کردن راه برای ایجاد رژیم دمکراتیک - تشکیل مجلس موسسان و انتخاب شکل نطام برای من به عنوان یک پارلمانتاریست تعیین کننده آمد و از این بیانه حمایت می کنم .
❗دوستانی که تگ شدند الزاما همنظر من ممکنه نباشند ،صرفا اطلاع رسانی به دوستان بود
-نبود مولفه دیگری بر مبنای…
-نبود مولفه دیگری بر مبنای برابری کامل زن و مرد با تاکید بر رهبریت و مدیریت زنان می بایست به عنوان عامل جمع کننده نیمی از جمعیت کشور مورد توجه واقع می شد .
. صرفا تاکید به حقوق بشر عملا موقعیت زنان در جامعه به جهات اولویت زیر سایه قرار می دهد. پاشنه آشیل نظام نکبت اسلامی همانا زن ستیزی تمامیت رژیم است، اشاره به برابری پایدار ، نقش رهبری و مدیریت زنان اهمیت استراتژیک داشته و دارد
کانال شورای ملی تصمیم
در کانال تلگرام شورای ملی تصمیم عضو شوید و با نظرات اعضای شورا بیشتر آشنا شوید.
https://t.me/shoraiemeli22
گفتگو و انتقاد ما را به هم نزدیک خواهد کرد.
با تشکر از همهی نقدهای عزیزان،
دوستان من همهی نگرانیهای شما را درک میکنم و نگرانی من هم است. اما برخی از نگرانیها ازتفسیر نادرست مواضع میبینم. به زودی وبگاه شورای ملی تصمیم خدمت شما عرضه میشود و مواضع مفصلتر روشن میشود. ما سعی میکنیم گفتگوی رو در رو هم داشته باشیم و سوء تفاهم ها را حل کنیم. شورا را از آن خودتان بدانید با آن سازنده برخورد کنید. فرمولبندیهای نادرست و ابهامآفرین را کمک کنید با اندیشه و کار جمعی همهی ما دقیق شود. شورا از تصحیح و تدقیق مواضع خود دریغ نخواهد کرد.
با مهر و سپاس،
دهناری
Gitti AlizadehShahram…
Gitti Alizadeh
Shahram Darvishمی توانیم بعد از ملاها مبنا را بر شایسته گان سالاری بنهیم و میهن خود را آباد کنیم. تا آن موقع هیچ احدی مدال نگرفته که من حسادت کنم که عقب مانده ام
Shahram Darvishدوست گرامی…
Shahram Darvish
دوست گرامی هیچ کس نیست که از اتحاد همبستگی خوشحال نشود اما همبستگی و اتحاد بربستر کدام زمینه باید صورت گیرد ؟ وقتی ایران و کیان ایران مورد تشکیک قرار گیرد آیا چیزی برای اتحاد باقی می ماند؟ شما که این موارد را در نظر نمیگیری چرا بدنبال همبستگی و اتحاد بر علیه دیکتاتور کره شمالی وارد عمل نمی شوی؟ چرا بر علیه بقیه جنایتکاران بدنبال اجماع نیستی؟ هر واژه ای بار معنایی خود را دارد . بنده به سهم خود از روز اول در صدد حمایت و تبلیغ این بیانیه بودم و تمام ایرادات را که دیدم گفتم انشالله که گربه است! اما به مرور با انتشار مقالات و مصاحبه های اعضای این شورا نم نمک دم خروس بیرون زد. و دریافتم که آنچنان که فکر میکردم گربه ، گربه هم نبوده است.
البته احد عزیر به انتقاد…
البته احد عزیر به انتقاد حامیانی چون من نپرداخته است، شاید نخوانده است . آنچه من در مقاله بالا از پاسخ احد دریافتم، نوعی پاسخ یا گله مندی بحق از همیشه حداکثر خواهان است که من می توانیم بحهاتی همنظر باشم. اما در رابطه با مولفه ها نوشته شده است «بروشنی»...(با اشاره به مولفه ها) .... درست بخشی از نقد مشخص من به خود آن مولفه ها مربوط می شود. من به عنوان حامی، مایل بودم پاسخ مشخص به نقدهای خود را بشنوم . در اینجا لینک خود را می گذارم تا علاوه بر نقد من ،کامنتهای دیگر دوستان (۴۴ کامنت ) هم در دسترس باشد ، تا فرصتی باشد برای دوستان در شورای ملی تصمیم
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10227126660582308&id=1530638180&sfnsn=mo
Gitti Alizadehهر قدر دور…
Gitti Alizadeh
هر قدر دور محور سرنگونی ملاها جمع شوند، به نفع ایران ماست. ایکاش آنان که چنین شکاک هستند، به حکومت ملاها نیز چنین ملا نقطی نظری می افکندند
Maryam Iravanianهیچ کس هیچ…
Maryam Iravanian
هیچ کس هیچ کاری نمی کند همه می نشینند و منتظر که بقیه چه میکنند. به مجرد این که کسی قدمی برداشت شروع میکنند به تخطئه تهمت و گاه ….
خدایا به ما این همت و قدرت را بده که حقوق همدیگر را محترم بشماریم و در یک صف واحد اهریمن را از خانهمان برانیم و به فردائی که میآید با خوش بینی و امید نگاه کنیم و کار را به کاردان بسپاریم
افزودن دیدگاه جدید