رفتن به محتوای اصلی

نگاهی بر«نوسازي اساسي در تئوری امنیت ملی» محسن رضایی
29.12.2011 - 17:40

نگاهی بر« نوسازي اساسي در تئوری امنیت ملی » محسن رضایی .......

چند هفته ای است که لحن دیپلماسی ایران در منطقه عوض شده است، بطور مثال همسویی ایران با عربستان سعودی در اجلاس اخیر اپک از جمله مهمترین آن است . برخی از کارشناسان سیاسی منطقه بر این نظر هستند که طرح ترور سفیر عربستان، انفجار پایگاه موشکی ملارد، اشغال سفارت انگلیس ، تشدید تحریم ها و قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران موجب این تغییر در دیپلماسی منطقه ای جمهوری اسلامی دردو هفته اخیر شده است .
بنابراین جا دارد که اپوزیسیون ایران نگاهی دقیق به استراتژی جدید منطقه رزیم بیاندازد . در زیر سعی کردم که خلاصه پیام محسن رضایی تحت عنوان « نباید از تغییر گذشته بترسیم» آورده و نشان دهم که چنین «فکری »سالها در نزد طراحان دیپلماسی «نظام » طرح بوده است و وقایع دو ماهه گذشته موجب حاکم شدن چنین «استراتزی نو » شده است .البته برای درک این تغیر اساسی در دیپلماسی منطقه ای ایران نیاز است که نگاهی به «تئوری جدید امنیت ملی » بیاندازیم . پیام ویدئویی محسن رضايي در افتتاحيه همايش "امنيت در ايران 1404" كه در دانشگاه آزاد قشم برگزار شد را ،از نظر می گذرانیم :

 ####################

به گزارش «تابناک »، محسن رضايي در افتتاحيه همايش "امنيت در ايران 1404" از سلسله همايش‌هاي علمي تخصصي چشم‌انداز كه در دانشگاه آزاد قشم برگزار شد، اظهار كرد:تئوری های سه دهه گذشته شکست خورده و دیگر جواب نمی دهد....بعد از فروپاشي شوروي ساختار قدرت بين‌الملل عوض شد و كوهي به نام آسياي جنوب‌ غربی شكل گرفت كه قله‌ آن ايران است و قله‌ ديگر آن عراق، افغانستان و سوريه هستند. البته اين نقشه قبل از آمدن بوش تهيه شد و مي‌توان بسياري از حوادث بعدي را در چارچوب اين نقشه تعريف كرد. ...براي رسيدن به اهداف امنيت ملي بايد نقشه راه داشته باشيم» تصريح كرد: بايد منطقه‌ جديد سياسي را شكل دهيم كه در چشم‌انداز به آن اشاره شده است و شبيه اتحاديه اروپا است. يعني بايد اتحاديه سياسي جديد متشكل از ايران، تركيه، عربستان و پاكستان ايجاد شود و بقيه را به سمت همگرايي فراخوانند و در اين صورت است كه دشمن به دنبال ايجاد اختلاف بين اين كشورها است. ...رضايي به بررسي اتفاقات 20 سال گذشته پرداخت و گفت: از سال 1370 تا به حال با سه دوره روبرو هستيم از سال 70 تا 76 با مهار دو جانبه بين ما و آمريكا مواجه بوديم و نوعي جنگ سرد حاكم بود، از سال 76 به بعد به خصوص از سال 80 كه بوش بر سر كار آمد تا 85 جنگ نيمه سرد داشتيم و ايران محور شرارت ناميده شد و چالش امنيتي تشديد شد. همچنين از سال 85 تا 90 دوره سوم را كه مي‌توان از آن با نام رويارويي سوم نام برد آغاز كرد كه هدف آن تسليم ايران با توجه به ترتيبات منطقه‌اي بود و مي‌خواستند مقاومت ايران را بشكنند. ..در واقع نوعي تجميع قدرت عليه ايران صورت گيرد و در كنار آن چانه‌زني‌ها براي تسليم ايران ادامه پيدا كند. ..رضايي در ادامه گفت: بعد مردمي امنيت در دهه آينده بايد تقويت شود ....، اما در دهه‌هاي اخير به سمت چارچوب كلاسيك حركت كرديم. همچنين امنيت امروز تنها براي بقا مطرح نيست بلكه پيشرفت را بايد مورد توجه داشته باشيم و از طرف ديگر گرچه امنيت سياسي با اهميت است، اما آرامش و بعد اجتماعي امنيت نيز بايد مورد توجه قرار گيرد... محسن رضایی در پایان در ارتباط با تحولات اخير منطقه می گوید : با توجه به اين‌كه تحولات و انقلاب‌ها در منطقه با هم صورت گرفته است در واقع نشانگر نوعي انقلاب منطقه‌اي است و نشان مي‌دهد كه گرايش منطقه‌اي در آرايش سياسي و روابط بين كشورها وجود دارد و اين تحولات به تشكيل دولت‌هاي جديد منجر مي‌شود و اميدواري همگرايي اين دولت با ما را بيشتر مي‌كند و او امیدوار است که تلاش‌هاي دولت موقت مصر در ارتباط با ايران نتيجه داشته باشد پس افق‌ منطقه‌گرايي در آينده در اثر تحولات اخير بيش از گذشته قابل ترسيم است، اما مهم اين است كه حادثه سوريه را به خوبي مديريت كنيم تا به بيداري اسلامي آسيب نزند، يعني جاي پاي خود را در سوريه، ‌لبنان و فلسطين به نحوي حفظ كنيم كه با موج بيداري اسلامي منطقه رو در رويي نداشته باشد..... در پایان محسن رضايي تاكيد كرد: آينده آن‌قدر براي ما مهم است كه نبايد از تغيير گذشته بترسيم »
جان کلام سخنان رضایی چنین است که با توجه به تغییر توازان قدرت در منطقه ، امریکا و غرب موفق نخواهد شد که خاورمیانه را به منطقه نفوذ غرب در آورند. لازم است که یک اتحادیه منطقه ای با حضور ترکیه ، عربستان ،مصر ، پاکستان و ایران ایجاد کرد . به همیمن منظور لازم است که در دهه اتی پایگاه اجتماعی نظام را با رفرم های سیاسی ، اجتماعی و امنیتی گسترش داد و در بحران سوریه را بگونه ای مدیریت کنیم که با روند انقلابات ضد استبدادی منطقه ای رو در رو نشویم.

 امروز یکشنبه اول  زانویه سال 2012 متوجه شدم که  لینک مقاله  محسن رضایی از سایت تابناک بر داشته شد:

 مقاله محسن رضایی  «نباید از تغییر گذشته بترسیم »
http://www.tabnak.ir/fa/news/214459/نباید-از-تغیی…

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

ناشناس

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.