رفتن به محتوای اصلی

دولت دانمارک لایحه ممنوعیت سوزاندن قران و دیگر کتیب مذهبی را ارایه می کند
26.08.2023 - 06:56

 

دولت دانمارک پس از چند بار آتش‌زدن قرآن اعلام کرد در حال تهیهٔ لایحه‌ای است که در آن «هتک حرمت» کتب مقدس در این کشور را غیرقانونی می‌کند.

پیتر هوملگارد، وزیر دادگستری دانمارک، روز جمعه سوم شهریور با اشاره به ممنوعیت آتش‌زدن پرچم‌ کشورهای دیگر در این کشور به خبرنگاران گفت دولت دانمارک به‌دنبال گسترش این ممنوعیت به «ممنوع کردن رفتار نامناسب با اشیاء مهم برای یک جامعه مذهبی است».

آقای هوملگراد در یک نشست مطبوعاتی که با حضور وزیر خارجه و معاون نخست‌وزیر دانمارک برگزار شد گفت: بر اساس این لایحه هتک حرمت متون دینی می‌تواند مجازات‌هایی از جریمه‌ٔ نقدی تا دوسال حبس را در پی داشته باشد.

وزیر خارجه این کشور ماه گذشته اعلام کرد دولت دانمارک به‌دنبال جلوگیری قانونی از سوزاندن قرآن یا سایر متون مذهبی است؛ او با وجود این، افزود: باید «جای انتقاد مذهبی وجود داشته باشد» و دولت به‌دنبال بازگرداندن بند توهین به مقدسات که شش سال پیش لغو شد، نیست.

 

وزیر دادگستری دانمارک در کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه گفت: این پیش‌نویس قانونی «فقط اقدامات در مکان‌های عمومی یا تلاش برای گسترش آن به دایره‌ای وسیع‌تر را در نظر گرفته است».

آقای هوملگارد با اشاره به سوزاندن قرآن در برخی تجمعات در این کشور گفت: این اعتراضات «طعنه‌های بی‌معنا هستند که هدف دیگری جز ایجاد اختلاف و نفرت ندارند».

او افزود این لایحه هفتهٔ آینده به قانونگذاران ارائه خواهد شد و «در صورت لزوم پیش از پایان سال پارلمانی» که قبل از کریسمس است، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

گزارش‌ها حاکی است که پیش‌نویس این لایحه توانسته حمایت برخی از احزاب خارج از دولت دانمارک را نیز به دست آورد.

سخنگوی حزب چپ میانه، سوسیال لیبرال، که دارای هفت کرسی در پارلمان این کشور است نیز با حمایت از این لایحه گفت: «طی چندماه گذشته بیش از ۱۰۰ مورد قرآن‌سوزی با هدف ایجاد اختلاف صورت گرفته است».

دولت‌های سوئد و دانمارک که روابط آنها با کشورهای اسلامی پس از به آتش کشیده شدن کتاب مقدس مسلمانان در کشورهای خود به تیرگی گراییده است، در ابتدای مردادماه اعلام کردند که احتمال ممنوعیت توهین به کتب مذهبی، از جمله سوزاندن آن، را بررسی می‌کنند.

خبرگزاری آناتولی ترکیه در همین زمینه گزارش داده که وزارت خارجه ترکیه در هفتهٔ گذشته پنج‌ بار کاردار سفارت دانمارک را در اعتراض به «هتک حرمت» قرآن در این کشور احضار کرده است.

وزیران خارجه ۵۷ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی ماه گذشته در یک نشست مجازی در مورد واکنش متحد به سوزاندن قرآن و لگدمال کردن آن در سوئد و اروپا تشکیل جلسه دادند.

همزمان در کشورهایی مانند پاکستان، یمن و ترکیه تظاهرات چند هزار نفری در اعتراض به «توهین به قرآن» علیه سوئد و دانمارک برگزار شد.

دیدگاه‌ و نظرات ابراز شده در این مطلب، نظر نویسنده بوده و لزوما سیاست یا موضع ایرانگلوبال را منعکس نمی‌کند.

کیانوش توکلی
برگرفته از:
رادیو فردا

فیسبوک - تلگرامفیسبوک - تلگرامصفحه شما

توجه داشته باشید کامنت‌هایی که مربوط به موضوع مطلب نباشند، منتشر نخواهند شد! 

دیدگاه‌ها

مژده ستوده

عنوان مقاله
دولت دانمارک لایحه ممنوعیت سوزاندن قران و دیگر کتیب مذهبی را ارایه می کند

نخست با مقدس کردن هرچه بایشان مربوط میشود اقدام میکنند و وقتی این را جا انداختن میروند سراغ پله ی بعد و همینطور یک بیک سنگر میگیرند تا روزیکه رئیس دولت هم مجبور میکنند قبل از سخنرانی بسم الله بگوید.
بجای گذراندن قانون منع آتش زدن قران یا هرکتاب دیگری بهتر بود قانون دینت را پشت مرز بگذار بعد وارد شو را تصویب و اجرا میکردند و اجازه نمیدادند که در خیابانها زنان برقه پوش قدم بزنند. اگر این کار را بکنند دیگر نسل دینی مخصوصا مسلمان زیاد نمیشد که چندی بعد موی دماغ صاحب خانه گردند.
البته چشم آبیها خوب میدانند که چطور این کار را بکنند که به اصل آزادی مذهب خدشه وارد نشود. اگر لازم شد میتوانند از روی دست انگلیس نگاه بکنند.

ی., 27.08.2023 - 13:48 پیوند ثابت
شازده اسدالله میرزا

کتاب‌هایی مثل کاپیتال مارکس و امپریالیست آخرین مرحله سرمایه داری و مبارزه مسلحانه هم تاکتیک هم استراتژیک رو بسوزاند این کتاب‌ها شما را به خاک سیاه و پناهنده شدن به آخرین مرحله سرمایه داری مجبور کردنند

ش., 26.08.2023 - 21:50 پیوند ثابت
نظرات رسیده

در آلمان کشوری که من در آن زندگی و  بعنوان یک  حقوق دان کار می‌کنم، عمر ممنوعیت توهین به سمبل های مذهبی بعد از زمان روشنگری Aufklärung نزدیک به بیشتر از دویست سال می‌رسد! البته این قانون که در آغاز فقط توهین به سمبل های مسیحیت را جرم میشناخت و و در عصر جدید بسیار رقیق تر شده، چندین بار تغییر کرد!  هدف این قانون در شکل فعلی آن حمایت از یک مذهب یا اعتقادات یک گروه نیست، بلکه تنها هدف حفظ صلح اجتماعی است. آلمان پس از تجربه جنایت هولوکاوست حساسیت زیادی در این زمینه دارد، بدون اینکه آزادی بیان را در مقابله با توهین به سمبل های مذهبی را قربانی کند! دادگاه ها باید مورد به مورد بررسی کنند، که تا چه حد هدف از این قبیل فعالیت ها، تحریک برای ایجاد درگیری و خصومت بوده، که البته در این موارد نیز جایگاه آزادی بیان بسیار مهم و جدی است!

ش., 26.08.2023 - 08:45 پیوند ثابت
نظرات رسیده

اینها "تصور" میکنند که طی یکی‌دوسه نسل پس از مهاجران اولیه (در هر زمان که آمده باشند) فرزندان این مهاجران استحاله میشوند. خصوصاً اینکه این مهاجران سیاه آفریقائی نیستند و بنوعی سفید هستند (سبزه‌ها؛ کمی تا قسمتی👍😉) بنابراین بلحاظ صورت و چند نسل بعد از حیث سیرت همرنگ جماعت میشوند.

البته زمان نشان خواهد داد که چه میشود ولی این نگرانی اصولاً درست و بجاست.

ش., 26.08.2023 - 07:07 پیوند ثابت
نظرات رسیده

تنها اروپا نیست، بیا ببین در انتاریو چه خبره. قشر مذهبی زیاده‌خواه کنترل مدارس دولتی را دارند. مخصوصا مسلمانها، در ماه رمضان سال گذشته هر روز یک آیه از قران را در خبرهای صبحگاهی در برد‌اموزشی تورنتو به خورد همه دادند. من که این کار را زیر سوال بردم را بسیار اذیت کردند. همین تابستان، یکماه پیش یک مدیر دبیرستان خودکشی کرد. در روزگار عجیبی زندگی میکنیم. آزادی بیان را دارند از بین میبرند.

ش., 26.08.2023 - 07:06 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

لطفا در صورتیکه درباره مقاله‌ای نظر می‌دهید، عنوان مقاله را در اینجا تایپ کنید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

لطفا نظر خودتان را فقط یک بار بفرستید. کامنتهای تکراری بطور اتوماتیک حذف می شوند و امکان انتشار آنها وجود ندارد.

CAPTCHA
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.